Авенсис 2,0 D4D 2002 г. Пак за съединителя и МАХОВИКА

Демпферем маховик - с пружини или без

Оригинален с пружини
23
52%
"Conversion kit" - също върши работа
10
23%
НЕ знам
11
25%

Общо гласове: 44

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 102 пъти
Получена  благодарност: 187 пъти

Мнение от Akima » 20 Яну 2011 17:17

Абе при мен падна в село Баня на едни павета и го влачих 300 метра,докато намеря къде да спра,при което една бабичка на пейка до пътя ми казва:"-Абе,момче,да не изгубиш нещо!" biggrin.gif wacko.gif biggrin.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 21 Яну 2011 00:50

Колега, сменяй с плътен маховик! Преди 2 дни карах една такава(с плътен) не намерих някаква разлика във вървене, тръгване, тропане и т.н. спрямо моята(която все още е с двумасов). Собственика на Авенсиса (като горепосочения са и двата хАвтомобила) е автомонтьор и то с много стаж и реноме зад гърба си, та едва ли би си натресал таралеж в гащите! wink.gif Целят комплект до колкото разбрах му е излязал около 800 лв. :thumbsup: Все пак взимаш щарк за колата няма да си купуваш малолиражка я! tongue.gif

dimpex_01

Мнение от dimpex_01 » 21 Яну 2011 19:34

Докато сте на тема махокик един въпрос. Нормално ли е нов комплект маховик и съединител на 5000 км да се чува претракване от маховика около 1000 оборота, когато съм на 1 или 2 предавка (или като се движа бавно и леко натисна спирачката за да поддържам 900-1000 оборота).

Днес сутринта пак се ослушвах покрай колата и установих, че шумът идва откъм ролките. Също така, че се чува само в началото докато е студена колата, след като поработи 10-20 мин. изчезва. Това последното е лошо, щото докато стигна до сервиза са минали 30 мин и там само им обяснявам за странен шум на студена кола. Иначе не ми е сменена някаква външна ролка за около 150 лева, щото майстора каза че била ОК преди 10000 км.
Последно промяна от dimpex_01 на 22 Яну 2011 17:50, променено общо 1 път.
AVENSIS combi, D4D, 2001

Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 21 Яну 2011 21:51

Не .

moloko

Мнение от moloko » 05 Фев 2011 09:19

И така колеги да финализираме въпроса с маховика.

За повечето от вас темата вече е безинтересна и ясна . Тогава да напиша два реда за новите колеги с подобни проблеми.....

Няколко факта които станаха ясни след демотнирането на маховика и съединителя....
1. Оригиналния съединител на Авенсис 1 D4D 2.0 , рама започваща с SB е марка AISIN. Ясно се вижда надпис TOYOTA върху външната част на притискателя и до него набити в метала букви AISIN.
2. Почти блокирал маховик т.е. въобще не върши това за което е предназначен, разбити нитове на среднта ос на феродовия диск - развъртах ги с ръка....
Наложи се да се смени единия семеринг на скоростната кутия .

След смяната.........
1. Аз не вярвах , че съединителят на тази кола може да е толкова мек и да се натиска почти без усилие.....Огромна разлика в твърдоста на педала.
2. Отделяне/зацепване - низко долу , почти до "ламарината".
3. Малко по "мазно" и леко превключване на скоростите.
4. Няма скърцане/просвирване при палене на мотора и гасене.
5. Няма претрисане при потелгяне.
6. Изчезна характерния стържещ звук при отпускане на съединителя при потегляне.
7. За това съм особенно доволен - между 1200 и 1800 об. имаше едно просвирване. Мислех ,че е възможнж да е ТУРБО..... това също изчезна.......
Осма точка е обекта на продължаващи наблюдения....
8. За сега само ми се струва и ще наблюдавам , но мотора като че леко намали шума , работи една идея по-тихо и равномерно......и лекото "заглъхване,загубване "
на мощноста на мотора при преминаване между 2ра и 3та във възходящ и низходящ ред също не се наблюдава в момента.

Нов оригинален МАХОВИК+ к-т СЪДИНИТЕЛ AISIN
3 литра масло за скоростната кутия.
Нов семеринг.
170 лв. труд -
1455 лева .......

mitoko

Мнение от mitoko » 05 Фев 2011 11:45

браво са прати по куриер на екото една бутилка марков алкхол да го полеем

п.п. ама ако може да дойде точно в 18:00, да я изпием дакато винаги закъсняващият рудолф дойде smile.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 05 Фев 2011 16:21

@moloko
верно по тоя случай тряя да черпиш,иначе току виж ти се втвърдил съединителя.
аре пловдивчаните къде се изгубихте вe!
аз съм на линия!
tongue.gif
Последно промяна от jim_beam на 05 Фев 2011 16:39, променено общо 1 път.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 05 Фев 2011 16:31

jim_beam написа:@moloko
верно по тоя случай тряя да черпиш,аре пловдивчаните къде се изгубихте вe!
аз съм на линия!
tongue.gif
Айде да се съберем да избистрим някои въпроси по майненски :thumbsup: smile.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

boris_firkov

Мнение от boris_firkov » 05 Фев 2011 17:32

Браво колега справил си се супер.Преди две години същото упражнение но на РАВ4 в тиксим ми струваше 3500.Тогава намерих алтернатива само през ебей, с едномасов но ми се стори рисковано.Кажи ако може къде го сменя и малко повече разяснения по точка 7 за присвирването.БЛРАГОДАРЯ.

moloko

Мнение от moloko » 05 Фев 2011 18:43

boris_firkov написа:Браво колега справил си се супер.Преди две години същото упражнение но на РАВ4 в тиксим ми струваше 3500.Тогава намерих алтернатива само през ебей, с едномасов но ми се стори рисковано.Кажи ако може къде го сменя и малко повече разяснения по точка 7 за присвирването.БЛРАГОДАРЯ.
Относно присвирването.... Чудя се как точно да ти го обясня за това ще приложа една "метафора"

Нали знаеш как се чуват щурците през лятото , вечер ,особенно когато си на балкана..... Сега си представи ,че си сложил един такъв на страничното шофьорско огледало.... и с потеглянето той започва да свири и колкото повече газ даваш толкова по учестено става свиренето.....до към 2000 оборота ,когато се слива с шума на мотора и изчезва.....
За всички стъпки , от куването на частите до плащането на труда съм ползвал изключителната помощ на приятели.
Смяната стана пак при познати на приятели .... даже не знам как се казва сервиза.... извън Пловдив е и момчетата си свършиха работата ..
Там заведе приятеля които ми уреди частите , сервиза е в Ягодово....

За почерпките .............
mitoko написа:браво са прати по куриер на екото една бутилка марков алкхол да го полеем
п.п. ама ако може да дойде точно в 18:00, да я изпием дакато винаги закъсняващият рудолф дойде smile.gif
jim_beam написа:@moloko
верно по тоя случай тряя да черпиш,иначе току виж ти се втвърдил съединителя.
аре пловдивчаните къде се изгубихте вe!
аз съм на линия!
tongue.gif
Пуснах този пост с намерението да дам пример , че като зададеш въпрос , той е минал през коментар и в края на краищата въпроса е намерил решение по един или друг начин....... би трябвало да го отбележиш за тези ,които ще питат след теб..... а такива ще има със сигурност.....
Не съм искал да се хваля , написах крайната цена (която за мен лично е висока) просто да имат предвид колегите , които тепърва ще се срещнат с този проблем , че нещата все пак не са толкова страшни и винаги има вариянт ..........
Наздраве....и сори ако ви се струвам малко докачлив ......

Аватар
kando

Мнение от kando » 07 Фев 2011 17:15

Оффф моята Corolla от как съм я взел преди година и потропва леко съединителя, но е добре, че не се влошава все още и в сервиза казаха че има още живот в него :)

Можеш ли да споделиш от къде закупи оригиналните части? България, итернет?
Последно промяна от kando на 25 Фев 2011 15:33, променено общо 1 път.
Toyota RAV4 - 2008 - 2.0 VVTI 150 к.с., AT

dimivan

Мнение от dimivan » 13 Фев 2011 18:11

Здравейте,
нов съм във форума и дано не бъркам мястото за въпроса.
Купих си Авензис 2.0 D4D 2005г. с проблем в съединителя и вероятно маховика. Не ми се иска да слагам твърд маховик, а оригиналния е едни пари, които не мога да прежаля.
Та на въпроса - от къда да си намеря съединител с маховик на цена по-различна от тази в ТМ Ауто. Все пак искам да е качествен.
Благодаря и се извинявам, ако въпроса не е на подходящото място.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 13 Фев 2011 20:32

450-460 паунда с доставката от Англия и е LUK оригинален за Авенсиса - маховик, феродо, притискател и лагер happy.gif По-ниска цена незнам дали може да намериш..... Ако искаш, поръчвал съм за доста хора от форума, мога да ти помогна в това начинание :thumbsup: Смяната на всичко е 300лв, поне толкова иска моя майстор rolleyes.gif

П.П. За Авенсис след 2003-та и да искаш няма маховик едномасов още, така че ще си взимаш двумасов happy.gif

dimivan

Мнение от dimivan » 14 Фев 2011 12:56

Me4oKyX написа:450-460 паунда с доставката от Англия и е LUK оригинален за Авенсиса - маховик, феродо, притискател и лагер happy.gif По-ниска цена незнам дали може да намериш..... Ако искаш, поръчвал съм за доста хора от форума, мога да ти помогна в това начинание :thumbsup: Смяната на всичко е 300лв, поне толкова иска моя майстор rolleyes.gif

П.П. За Авенсис след 2003-та и да искаш няма маховик едномасов още, така че ще си взимаш двумасов happy.gif
Благодаря ти колега! Предпочитам да го намеря от тук, ако е възможно, но ако все пак не стане ще имам предвид за предложението.
Ако някой може да ме ориентира някъде дали може да се намери съединителя с маховик тук в София, ще му бъда много благодарен.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 14 Фев 2011 13:45

тук цените почват от 1400лв без монтажа, а дали го има на склад е друга тема..... Нещо не мога да хвана идеята, как ви се дават по 4-500лв повече, за едно и също нещо, ама вие си знаете rolleyes.gif

Публикувай отговор