Avensis T25 /2003-2008/ - Ръчно регулиране / настройване на фарове - къси и дълги светлини ?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 28 Дек 2010 11:58
И при мен не се забелязва, но веднъж или два пъти при пропадане в голям трап го забелязах тоя ефект, който съм го забелязвал при други автомобили...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 28 Дек 2010 12:17
Колега tntony: говорим за кола с изпълнение "лъксъри" и на 1.5 г., т.е взет чисто нова от ТМ: за какви китайски ксенони говорим ?!?
Както и по-горе колегата отбелязва ефекта е при разбит път, т.е дупки, пропадане. Аз съм виждал същия ефект при далеч по-расови автомобили. Според мой познат проблема е в настройката на времето за реакция при настройка на автоматичното положение на "кантара" при промяна в хоризонталната ос на автомобила. Ако времто за реакцция е по-късо, то тогава се появява това трептене. Обратно ако се удължи, т.е се настрои с няколко секудни по-късно, то ефекта изчезва.
Затова и се интересувам от повече мнения и дали си струва да се сондира мнение в ТМ, респективно да ссе обслужи гаранционно докато е време.
Поздрави !
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
scorpion
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 28 Дек 2010 12:58
Времето по принцип е доста голямо - има забавяне, а и самото преместване е доста бавно заради машинките....
Въобще не става въпрос за трептене, а за сравнително бавно преместване на настройките.
При мен също е с автоматично ниворегулиране, и разликата между трептенето и преместването на фара е като между слънцето и земята

slowtraveler
-
Мнение от scorpion » 28 Дек 2010 14:15
Това са както казах мои съждения, които са потвърдени от мой познат който работи в оторизиран сервиз на друг производител. Той ми твърди, че при тях настройват времето за реакция, така че да има голямо забавяне и проблема изчезвал ...
scorpion
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 28 Дек 2010 14:53
Рефлектора (или цялото фарче) се държи на шарнири...
Ако толкова не вярваш - изкарай куплунга на моторчето, което управлява фара - ще видиш, че треперенето ще остане (на времето много явно такова треперене имаха газките - големия рефлектор също се държеше на пружинки, и всичко подскачаше от твърдото окачване на газката).
Пробвай да удариш фара (или дори бронята) с ръка докато колата стои на място - ще видиш, че светлината ще трепне, а това никак не е свързано с автонивелацията....
Представи си лостова система, дълга 20-30-50 метра (колкото грубо ти е видимата част на лъча). Отклонение от десети от милиметъра на фара (например на 10см от оста на въртене), ще ти даде много видимо 'трепване' от десетки сантиметри на дистанция 20-30 метра....
Та затова невидимо потреперване на фара става много видимо потреперване на светлината на дистанция...
slowtraveler
-
Мнение от scorpion » 28 Дек 2010 15:53
Няма да си правя експерименти и ще поставя въпроса "ребром" на предстоящия лятото втори редовен "бокс" В ТМ. Колата е в гаранция, така че се надявам поне да си направят труда да направят преглед.
Мерси за полезната дискусия !
Поздрави !
scorpion
DEPO rullez!
Мнение от LongLegs » 23 Яну 2011 12:18
LongLegs
Raya
LongLegs
pesho0727
terata
Avensis T25 /2003-2008/ - Ръчно регулиране / настройване на фарове - къси и дълги светлини ?
Мнение от Adwanced » 12 Авг 2018 20:25
И аз съм със много слаби вдигнати в небето къси светлини .Ходих на технически преглед на колата и там ми потвърдиха,че почти не светят ксеноните (с фото измервателните уреди).
Нещото което е бонус е светлинната индикация на таблото "повреда в системата за автоматично регулиране на фаровете" (едно фарче с пречупени светлини).
След като ви четох коментарите съм разтроен за проблема и вероятните причини:
1. Подмяна на фарове - ако приемем,че лупите са заминали и прецакват светлината.
2.Подмяна на сензора за регулиране на фаровете (трябва да е на задна дясна) - Ако приемем че заради него свети лампата на таблото.
3.Някаква друга електро причина да не светят силно светлините??? ( предпазителите са ок,,крушки сменях каквито ми дадоха на бензиностаницята..)
Някой да е имал същата индикация на таблото?
пс.Ръчното регулиране на фаровете е както снимката по-горе
Adwanced
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 13 Авг 2018 00:50
1. Рециклират се ако не ти се вземат нови
2. Би трябвало да имаш поне два сензора - един на предно и един на задно колело - трябва да се проверят и двете
3. Диагностиката би показала... Силно/слабо е нещо много относително - доста народ смята, че фаровете им светят слабо заради това, че фаровете светят силно (т.е. - нормално), ама в неправилна посока..
Индикацията - 'едно фарче с пречупени светлини' може и да е за фаровете за мъгла... Дано сте разчели добре индикацията - ако е системата за автоматично нивелиране - би трябвало диагностиката да каже къде е проблема...
slowtraveler
Мнение от NEUSPEED » 13 Авг 2018 16:02

NEUSPEED
Мнение от Adwanced » 13 Авг 2018 21:42
На диагностика нищо не излиза,,лампата си свети и по книжката е точно това "проблем в системата за автоматично регулиране на фаровете".
Почвам да проверям датчици,рефлектори и какви точно "ксенони" имам,,,
Благодаря за съветите!
Adwanced
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru