Монтаж на заводски Cruise Control на модели Toyota след 2003
И в крайна сметка...
... има ли човек/сервиз който да предлага тази услуга по поставянето на въпросният круиз контрол? От всичките 14 страници прочетох за доста на брой успешни реализации както и инструкции как да си го направя сам, но (без това "НО" явно не може)... никак се не виждам как се заравям в колата за ден-два-седмица; търся/пазарувам инструменти които няма да ми потрябват втори път (имам ключ за гумите и акумулатора + крик само) и чета неща които освен, че не са ми интересни не ги и разбирам... не разбирам от коли и не искам да разбирам. Искам да се кача на колата и да ме закара за където съм тръгнал и да се радвам на комфорта от круиз контрола (което при мен не е лукс, а по-скоро необходимост при дълъг път, но това са подробности за друг път) за което съм готов да си платя необходимата сума.
Не съм сигурен дали моят автомобил подлежи на подобна интервенция защото на дисплея не се изписва нищо (нито разход на гориво, нито температура-нищо), но пък имам сервизен (repair) manual за този модел в който е разгледана подробно със схеми и картиники/снимки Cruise Control системата.
За това е и моят кратък въпрос: Кой/къде може да се наеме със задачата по поставянето на този add-on на (моята) Toyota Yaris* ?
*Toyota Yaris automatic 1500 cc 106 hp USA edition
** Освен това съм се замисли и това да добавя, но пак някой трябва да го монтира... аз не се наемам[/b]
Не съм сигурен дали моят автомобил подлежи на подобна интервенция защото на дисплея не се изписва нищо (нито разход на гориво, нито температура-нищо), но пък имам сервизен (repair) manual за този модел в който е разгледана подробно със схеми и картиники/снимки Cruise Control системата.
За това е и моят кратък въпрос: Кой/къде може да се наеме със задачата по поставянето на този add-on на (моята) Toyota Yaris* ?
*Toyota Yaris automatic 1500 cc 106 hp USA edition
** Освен това съм се замисли и това да добавя, но пак някой трябва да го монтира... аз не се наемам[/b]
Абе чак да му се плаша - не... Притеснява ме факта, че няма да тръгне от първият път (то пък кое ли е тръгнало от раз), а оставането ми без кола за ден дори е драмаnikonikov написа:Колега, не знам защо толкова му се плашиш ма тоя волан. Няма нищо сложно. Ако искаш ела , и аз ща ти помогна. Имам и подходящите инструменти.
От друга страна - до колкото успях да се ориентирам от писанията:
1. трябва да се провери дали има такъв свободен куплунг под възглавницата на волана - сиреч ако няма да забравя за случая (така ли е ?)
2. имало два видя автомобили - с потенциометър регулиращ подаването на газ и такива с жило (при които педала свързан с жило джурка нещо и информира компютъра колко въздух за съответното кол-во бензин да пусне) или съм в генерална грешка? т.е. различни неща ли трябва да се купуват и съответно правят при единият и другият случай?
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
- diesel_power
jim_beam написа:веско а къде се намира ECU-то?допускам,че не са пуснали кабели към буксата А от същата снимка,макар че ме съмнява само масата,която е подадена към пин2 със ориг. син кабел от волана(айрбаг или клаксон,най-вероятно 2-то).
Синия кабел от еърбега е за клаксона.При рав 4 с обикновен климатик не си прави труда да търсиш оригинално окабеляване,няма да намериш.Сега е момента да спомена ,че имам пиновете нужни за всички букси които са за круиза.Окабеляване,монтаж и лостче за круиз контрол =200лв.За ваше съжаление не давам безплатни съвети по темата,защото си вадя хляба с това.
Правя и други ъпгрейди по тойоти.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
браво,имаш да прекараш един кабел от ECU-то към волана и да свържеш и закрепиш лостчето.интересно откъде го взимаш тоя хляб ? laugh.gifdiesel_power написа:jim_beam написа:веско а къде се намира ECU-то?допускам,че не са пуснали кабели към буксата А от същата снимка,макар че ме съмнява само масата,която е подадена към пин2 със ориг. син кабел от волана(айрбаг или клаксон,най-вероятно 2-то).
Синия кабел от еърбега е за клаксона.При рав 4 с обикновен климатик не си прави труда да търсиш оригинално окабеляване,няма да намериш.Сега е момента да спомена ,че имам пиновете нужни за всички букси които са за круиза.Окабеляване,монтаж и лостче за круиз контрол =200лв.За ваше съжаление не давам безплатни съвети по темата,защото си вадя хляба с това.
Правя и други ъпгрейди по тойоти.
- diesel_power
Търся помош. Имам Авенсис (юли 2005, 1.8 VVTI, automatic) Колата има доста екстри, но няма круиз контрол. От цялата тема не разбрах кое точно лостче ми е необходимо. В ebay.com има един-два модела, ама не сам сигурен дали ще станат.
Търся някои да ми реши проблема (да ми намери лостчето или да ми каже кое точно да взема и да го постави) - разбира се срещу заплащане.
Предварително благодаря.
Търся някои да ми реши проблема (да ми намери лостчето или да ми каже кое точно да взема и да го постави) - разбира се срещу заплащане.
Предварително благодаря.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Здравейте колеги! И аз си поръчах въпросното лостче от ибей , искам да попитам тези , които вече са го монтирали - при пробата и даване на контакт , аирбаг-а трябва ли да е закачен ан буксата си или може и без него да направя теста ? Ако ми светне лампата круизе , поне да има смисъл цялото разглобяване и дупчене.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
най-добре да е закачен,защото иначе ще даде грешка и трябва да ходиш да ти я чистят.iovkito написа:Здравейте колеги! И аз си поръчах въпросното лостче от ибей , искам да попитам тези , които вече са го монтирали - при пробата и даване на контакт , аирбаг-а трябва ли да е закачен ан буксата си или може и без него да направя теста ? Ако ми светне лампата круизе , поне да има смисъл цялото разглобяване и дупчене.
Хора помагайте!!!
От ebay си взех лостче с профил на захващане такова каквото е в ръководството за Awensis щото не исках да дупча като Руди.
Обаче за беля от лостчето излизат 3 (три) жици - бяла, бяло-черна и червена.
В темата разисквате за две жици.
И сега кво да правя. Коя е излишна, коя на коя отговаря.
Ddiesel_power забеляза че буксата е друга (виж http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14460 ) ама аз не предполагах, че броя на жиците ще е различен.
Дано усилията ми не са нахалос. Не ми е за парите, а че няма да стане както си го представях.
Ако може помагайте.
Ето картинка на лостчето.
От ebay си взех лостче с профил на захващане такова каквото е в ръководството за Awensis щото не исках да дупча като Руди.
Обаче за беля от лостчето излизат 3 (три) жици - бяла, бяло-черна и червена.
В темата разисквате за две жици.
И сега кво да правя. Коя е излишна, коя на коя отговаря.
Ddiesel_power забеляза че буксата е друга (виж http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14460 ) ама аз не предполагах, че броя на жиците ще е различен.
Дано усилията ми не са нахалос. Не ми е за парите, а че няма да стане както си го представях.
Ако може помагайте.
Ето картинка на лостчето.
- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (51.55 KiB) Преглеждано 3750 пъти