Монтаж на заводски Cruise Control на модели Toyota след 2003

Публикувай отговор
kovat

Мнение от kovat » 04 Май 2010 21:54

А това от ебай за колко време иде до България.
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Yaris 12.2005, 1.4,D-4D, manual Sol

eol
Обратна връзка:

И в крайна сметка...

Мнение от eol » 09 Май 2010 20:32

... има ли човек/сервиз който да предлага тази услуга по поставянето на въпросният круиз контрол? От всичките 14 страници прочетох за доста на брой успешни реализации както и инструкции как да си го направя сам, но (без това "НО" явно не може)... никак се не виждам как се заравям в колата за ден-два-седмица; търся/пазарувам инструменти които няма да ми потрябват втори път (имам ключ за гумите и акумулатора + крик само) и чета неща които освен, че не са ми интересни не ги и разбирам... не разбирам от коли и не искам да разбирам. Искам да се кача на колата и да ме закара за където съм тръгнал и да се радвам на комфорта от круиз контрола (което при мен не е лукс, а по-скоро необходимост при дълъг път, но това са подробности за друг път) за което съм готов да си платя необходимата сума.
Не съм сигурен дали моят автомобил подлежи на подобна интервенция защото на дисплея не се изписва нищо (нито разход на гориво, нито температура-нищо), но пък имам сервизен (repair) manual за този модел в който е разгледана подробно със схеми и картиники/снимки Cruise Control системата.
За това е и моят кратък въпрос: Кой/къде може да се наеме със задачата по поставянето на този add-on на (моята) Toyota Yaris* ?
*Toyota Yaris automatic 1500 cc 106 hp USA edition
** Освен това съм се замисли и това да добавя, но пак някой трябва да го монтира... аз не се наемам[/b]
Изображение
Toyota Yaris 1.5 VVTI 106 hp (USA edition)
2007г. бензинов автоматик

nikonikov

Мнение от nikonikov » 09 Май 2010 21:22

Колега, не знам защо толкова му се плашиш ма тоя волан. Няма нищо сложно. Ако искаш ела , и аз ща ти помогна. Имам и подходящите инструменти.

eol
Обратна връзка:

Мнение от eol » 10 Май 2010 18:50

nikonikov написа:Колега, не знам защо толкова му се плашиш ма тоя волан. Няма нищо сложно. Ако искаш ела , и аз ща ти помогна. Имам и подходящите инструменти.
Абе чак да му се плаша - не... Притеснява ме факта, че няма да тръгне от първият път (то пък кое ли е тръгнало от раз), а оставането ми без кола за ден дори е драма
От друга страна - до колкото успях да се ориентирам от писанията:
1. трябва да се провери дали има такъв свободен куплунг под възглавницата на волана - сиреч ако няма да забравя за случая (така ли е ?)
2. имало два видя автомобили - с потенциометър регулиращ подаването на газ и такива с жило (при които педала свързан с жило джурка нещо и информира компютъра колко въздух за съответното кол-во бензин да пусне) или съм в генерална грешка? т.е. различни неща ли трябва да се купуват и съответно правят при единият и другият случай?
Изображение
Toyota Yaris 1.5 VVTI 106 hp (USA edition)
2007г. бензинов автоматик

shoker

Мнение от shoker » 07 Юни 2010 13:44

Някой може ли да ми каже дали има вероятност да се сложи автопилот на РАВ-4 2002г.? Като гледам се говори само за по-новички коли...

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 14 Юни 2010 19:26

Може обаче най-вероятно трябва да се пусне кабел до ецу-то.

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 27 Юни 2010 13:29

jim_beam написа:веско а къде се намира ECU-то?допускам,че не са пуснали кабели към буксата А от същата снимка,макар че ме съмнява само масата,която е подадена към пин2 със ориг. син кабел от волана(айрбаг или клаксон,най-вероятно 2-то).

Синия кабел от еърбега е за клаксона.При рав 4 с обикновен климатик не си прави труда да търсиш оригинално окабеляване,няма да намериш.Сега е момента да спомена ,че имам пиновете нужни за всички букси които са за круиза.Окабеляване,монтаж и лостче за круиз контрол =200лв.За ваше съжаление не давам безплатни съвети по темата,защото си вадя хляба с това.

Правя и други ъпгрейди по тойоти.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 27 Юни 2010 22:11

diesel_power написа:
jim_beam написа:веско а къде се намира ECU-то?допускам,че не са пуснали кабели към буксата А от същата снимка,макар че ме съмнява само масата,която е подадена към пин2 със ориг. син кабел от волана(айрбаг или клаксон,най-вероятно 2-то).

Синия кабел от еърбега е за клаксона.При рав 4 с обикновен климатик не си прави труда да търсиш оригинално окабеляване,няма да намериш.Сега е момента да спомена ,че имам пиновете нужни за всички букси които са за круиза.Окабеляване,монтаж и лостче за круиз контрол =200лв.За ваше съжаление не давам безплатни съвети по темата,защото си вадя хляба с това.

Правя и други ъпгрейди по тойоти.
браво,имаш да прекараш един кабел от ECU-то към волана и да свържеш и закрепиш лостчето.интересно откъде го взимаш тоя хляб ? laugh.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 27 Юни 2010 22:28

След като питаш къде ецу-то значи си напълно способен да се оправиш сам.
Успех! :thumbsup: stretcher.gif

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 27 Юни 2010 23:12

мерси все пак за безплатния съвет!
ако се наложи ще те търся служебно. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Ven

Мнение от Ven » 03 Юли 2010 23:53

Търся помош. Имам Авенсис (юли 2005, 1.8 VVTI, automatic) Колата има доста екстри, но няма круиз контрол. От цялата тема не разбрах кое точно лостче ми е необходимо. В ebay.com има един-два модела, ама не сам сигурен дали ще станат.
Търся някои да ми реши проблема (да ми намери лостчето или да ми каже кое точно да взема и да го постави) - разбира се срещу заплащане.
Предварително благодаря.

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 17 Юли 2010 19:10

Здравейте колеги! И аз си поръчах въпросното лостче от ибей , искам да попитам тези , които вече са го монтирали - при пробата и даване на контакт , аирбаг-а трябва ли да е закачен ан буксата си или може и без него да направя теста ? Ако ми светне лампата круизе , поне да има смисъл цялото разглобяване и дупчене.

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 18 Юли 2010 10:19

iovkito написа:Здравейте колеги! И аз си поръчах въпросното лостче от ибей , искам да попитам тези , които вече са го монтирали - при пробата и даване на контакт , аирбаг-а трябва ли да е закачен ан буксата си или може и без него да направя теста ? Ако ми светне лампата круизе , поне да има смисъл цялото разглобяване и дупчене.
най-добре да е закачен,защото иначе ще даде грешка и трябва да ходиш да ти я чистят.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 19 Юли 2010 11:57

Благодаря! След като го монтирам , ще пиша резултатите .

Ven

Мнение от Ven » 23 Юли 2010 16:05

Хора помагайте!!!
От ebay си взех лостче с профил на захващане такова каквото е в ръководството за Awensis щото не исках да дупча като Руди.
Обаче за беля от лостчето излизат 3 (три) жици - бяла, бяло-черна и червена.
В темата разисквате за две жици.
И сега кво да правя. Коя е излишна, коя на коя отговаря.
Ddiesel_power забеляза че буксата е друга (виж http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14460 ) ама аз не предполагах, че броя на жиците ще е различен.
Дано усилията ми не са нахалос. Не ми е за парите, а че няма да стане както си го представях.
Ако може помагайте.
Ето картинка на лостчето.
Прикачени файлове
1.jpg
1.jpg (51.55 KiB) Преглеждано 3755 пъти

Публикувай отговор