Проблем с дългите светлини на Авенсис (не гаснат)
Бих искал да попитам по-запознати колеги и дали някои е имал подобен проблем - след влючването на късите светлини светват и дългите независимо дали лоста за светлините е на положение дълги или къси - винаги светят и дълги и къси. Проблема се появи след смяна на повреден баласт на единия фар на дългите.Фарът светна но вече не искат да угаснат дългите.Проверих всички релета и предпазители и всички са наред, но не можах да установя кои предпазител е за късите и кои за дългите.Дали има някъде отделни релета за къси и дълги и къде са, че аз намерих само едно и след махане гасне всички светлини.Свалях и самия ключ, но според мен тои си е наред.
колата е Авенсис 2007 дизел
колата е Авенсис 2007 дизел
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T25
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T27
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Проблем с дългите светлини на Авенсис (не гаснат)
А с пълна светлина ли светят? Aко имаш DRL провери неговия контролер (мисля че се намира зад джапката).REX_TAXI написа:... Проблема се появи след смяна на повреден баласт на единия фар на дългите.
Не споменах в по-горния пост,че ксенона е монтиран след това -колата не е оригинално с ксенон.
Колега "Scott" ще проверя зад жабката за това DRL, но какво представлява и за какво служи там не е ли само филтара за климатика?

Колега "Scott" ще проверя зад жабката за това DRL, но какво представлява и за какво служи там не е ли само филтара за климатика?

TOYOTA Yaris 1.4 D4D
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
- diesel_power
Съгласен съм колега но къде даги намеря тия пусти релете?Днес си изподрах ръцете да ги търся под таблото намерих други 5-релета но не са за светлините. Ако някои знае къде са точно ще му бъда много благодарен.diesel_power написа:Обикновено са две релета,на едното пише "DIM" ,а на другото "HEAD".
Едното подава ток на другото ,което на свой ред превключва къси и дълги.

п.с. касата бира ние да я изпием а не да я подаряваме на някои "сервиз"

TOYOTA Yaris 1.4 D4D
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
Проблема възникна след смяната на повреден баласт. Оказа се, че "новия" баласт има утечна (минуса е избил на корпуса) а управлението на светлините е малко особенно поне при Авенсиса късите са с постоянен (+)(плюс) и управлението е с (-) (минус) а на дългите обратно постоянен (-) и управление (+) та като съм монторал баласта на металната стойка на купето след влючване на светлините късите и дългите са си имали постоянно и (-) и (+) светят си постоянно независимо в какво положение е ключа къси или дълги. След поставяне на баласта в пластмасова кутия да е изолиран от корпуса проблема се реши и всичко е ОК.
и пак ще пиша
Проблема беше решен благодарение на "Me4oKyX" и всичко сега е ОК шапка му свалям веднага се досети къде може да е! ГОЛЯМО БЛАГОДАРСКО!!!
biggrin.gif
и пак ще пиша
Проблема беше решен благодарение на "Me4oKyX" и всичко сега е ОК шапка му свалям веднага се досети къде може да е! ГОЛЯМО БЛАГОДАРСКО!!!

TOYOTA Yaris 1.4 D4D
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
- diesel_power
Мисля ,че си в грешка .Разгледах схемата ,на късите масата е постоянна ,а плюса се подава едновременно през общ бушон на къси и дълги от релето "H-LP "а масата за дълги идва от ключа за фаровете.REX_TAXI написа: Авенсиса късите са с постоянен (+)(плюс) и управлението е с (-) (минус) а на дългите обратно постоянен (-) и управление (+) та като съм монторал баласта на металната стойка на купето след влючване на светлините късите и дългите са си имали постоянно и (-) и (+) светят си постоянно независимо в какво положение е ключа къси или дълги. След поставяне на баласта в пластмасова кутия да е изолиран от корпуса проблема се реши и всичко е ОК.
Това кафявото на снимката е релето.
(Мисля ,че си в грешка .Разгледах схемата ,на късите масата е постоянна ,а плюса се подава едновременно през общ бушон на къси и дълги от релето "H-LP "а масата за дълги идва от ключа за фаровете.
Това кафявото на снимката е релето.)
Колега да си призная на късите премерих, че (+) е постоянен но на дългите не съм та маи си прав - ако съм подвел някои да ме извини
Това кафявото на снимката е релето.)
Колега да си призная на късите премерих, че (+) е постоянен но на дългите не съм та маи си прав - ако съм подвел някои да ме извини

TOYOTA Yaris 1.4 D4D
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
-
- Автомобил: Toyota corola verso1,6 2005g
- Благодарил/а: 3 пъти
Здравейте реших да пиша в тази тема имам проблем с светлина на десния фар ,автомобила е корола версо ввт 02г,при използване на светкавицата така наречения светлинен клаксон дългата светлина от дясно свети ,но при превключване от лоста къси дълги на позиция дълги свети само фара от лявата страна,къде може да се крие този проблем