ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ
Мнение от pesheto » 20 Май 2010 16:56

pesheto
Мнение от mitkoa » 20 Май 2010 17:26
.Стискам палци скоро да направят единна база всички застрахователи и такива като теб - хем пишман шофьори, хем тарикати, хем измамници да плащат солени пресолени застраховки.....и да ходят с метрото, а не да ги плащаме ние солидарно съвестните клиенти.rastureniq написа:Аз мога само добри думи да кажа за Армеец, през есента на 2008 си взех Хонда Акорд на лизинг от пловдивска фирма която ме посъветва да направим каското към Армеец и така направихме с/у сума от около 350 лв колата ми имаше каско в Армеец за 7000 лв![]()
За 1 год. заведох 10 щети за които от Армеец ми дадоха около 3700 лв, а ремонтите ми струваха около 800 лв и така смея да твърдя,че повече от 60 процента ми изплатиха лизинга на Хондата за което съм и благодарен
Следва покупка на Голф 4 с застрахователна стойност 6000 евро към Бул инс и ходене по мъките за одраскана броня ми платиха 113 лв за сравнение на Хондата в Армеец по 180 лв на броня.Следват жалби, молби и нищо Бул Инс пари не дават и повече не се върнах там
Следва Лев инс приятелка ми е брокер на голяма автомивка взема 25% отстъпка след дълги дебата там ще се застрахова, връзки, мръзки, ала-бала ОК.
Отивам пускам щета за счупено огледалоброкера на полицата и собственика на колата едно и също име-работи за тях, връзките пуснати и надежда, че ще се вземат пари за нови ще останат да избием някой лев и какво да видим след 10 дена 80 лв за счупено огледало, алооооооо вие луди ли сте да няма грешка -отговор няма грешка колежке всичко е под контрол
![]()
За сравнение счупено огледало на Хондата 210 лв в Армеец
По-същото време когато застраховаме Голфа в Лев Инс,бащата си взема и той Хонда Акорд и тя в Лев Инс каско-щета за заден стоп и какво става тези тарикати искат стопа при тях и след това да му платят по експертна оценка-алооооооо да няма грешка-отговор няма грешка политика на фирмата ние тук си имаме склад пазим си ги всички са доволни.
След което на Симеон 1 арабеско само предлага, цена 130 лв вземам го с надежда, че от Армеец са ми платили за същият стоп 170 лв при полужение, че е маркиран пукнат.
След 10 дена Лев Инс праща смс пари има действате -колко пари 110 лв доволно да си купите нов и да ви оставят-алоооооооооооо да няма грешка за нов в Бултрако искат 370 лв как нов брееее-отговор колата е стара има овехтялост, ала -бала вземайте парите и бягайте
Сега застраховах Авенсиса в Армеец и се надявам, че всичко ще бъде ОК и даже съм решил до края на седмицата да ги пробвам и ще споделя какво се е случило.
За има няма 2 години - 20 щети си изброил.И шофьорска книжка как имаш незнам.
mitkoa
heller
Мнение от pesheto » 20 Май 2010 20:53
pesheto
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Raya » 20 Май 2010 21:01
А застрахователите защото са с елементарно възпитание,затова ни прецакват редовно. И с отворена усмивка описват и изплащат щетите, защото ценят клиентите си.pesheto написа:.....трябва хората да са как да го кажа не нормални ами с елементарно възпитани. А не само да гледат как да излъжат и да вземат пари от застрахователите.
Хубаво е да има още една дузина застр. компании , та да има конкуренция и да ценят нас, които ги храним.
п.с. ти да не си шеф на някоя брокерска фирма, та имаш професионален поглед на нещата

Raya
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от andrian999999 » 20 Май 2010 21:19
ами ти ще ми обясниш ли за рекитиорските приоми на застрахователите, примерно за МАРКИРАНЕТО, не говоря че всеки път взимат пари за смяна на лепенките а защо маркират застрахованите коли? дай ми моля обяснениеpesheto написа:Общата система УЖ щеше да стане от тази година обаче твърдо не. Нали тези протоколи за това ги измислиха. Но то за да ги има и да няма измами трябва хората да са как да го кажа не нормални ами с елементарно възпитани. А не само да гледат как да излъжат и да вземат пари от застрахователите.
andrian999999
pesheto
Мнение от pesheto » 20 Май 2010 21:28
pesheto
desSs
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 346 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 21 Май 2010 07:51
Като гледам застрахователите натискат да маркираш автомобила (и то не еднократно, а ежегодишно, дори и да не си сменял никаква част и всичко да ти е маркирано), за да сменят стикерчето (вземат пари).
Но и защото застрахователя го мързи да извърши оглед на автомобила.
Та затова те праща на при друга фирма, която да извърши външния оглед, да направи снимки, и по този начин да докажеш на застрахователя че например в началото на застраховката колата не е имала дадена драскотина...
Иначе не виждам логика да отказват завеждане на дребна щета (например драскотина), ако не е маркиран автомобила....
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от pesheto » 21 Май 2010 17:42
pesheto
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 346 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 21 Май 2010 20:38
Вярно, че е свързана (и навярно връща комисионни на застрахователя.pesheto написа:...А фирмата, която маркира е свързана със застрахователната компания така, че иска не иска застрахователя гледа колата. Просто по големите компании са си наели един вид общи работници, които да им правят огледите. А за повторното маркиране то не е маркиране а е смяна на информацонното обслужване поне така го водят демек смяна на стикери за новата полица.
Но не мога да се съглася, че компанията е наела 'общи работници', защото не ги плаща компанията, а ти...
Т.е. компанията те принуждава да правиш допълнителни разходи за извършване на услуга (оглед), което би трябвало да си е работа на застрахователя и да е включено в цената...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Kiki
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Рошко » 22 Май 2010 01:37
Цената на първоначалната маркировка е м/у 40 и 60 лева, в зависимост от възрастта на автомобила. А иначе за "опресняване", т.е. да ти сменят стикерите само, след като вече е била маркирана, е там някъде цената - около 25 лв.Kiki написа:Няколко милиона коли по 25лв......еееееейййййй......... biggrin.gif laugh.gif biggrin.gifdesSs написа:pesheto написа:Прави се да не се крадат коли.
Рошко
Мнение от desSs » 22 Май 2010 08:47

desSs
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru