ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 20 Май 2010 16:56

Мисля, че мога да помогна на част от хората или по скоро да им разясня как стоят нещата от професионална гледна точка. Горе долу всички застрахователи работят с наредба 24 която е приета с държавен вестник. Тя включва всякакви нормо врмена от гледна точка на време за изчукване на увреден детайл, боядисване на детайлите и време за демонтаж монтаж. Относно изплащането на щети по Гражданска отговорност всички работят с нея няма хъката мъката да се тънкажи и такива неща. Най-смешното е че в наредбата пише, и е приет човеко час на стойност 8.00лв. което сами моете да си направите извод, че за 8.00лв. на час може да работи бай Мишо в кварталния гараж. Относно каското всяка застрахователна компания си има свои общи условия, които е добре да се прочетат. За тоталните щети в повечето случаи се плаща или на 70% или на 80% зависи пак от компанията. За изплащането в сервиза си е ясно взимаш писмо и си готов всичко е ок ти си доволен те са доволни и това е. Относно експертните оценки за по старите коли всяка компания си има определена цена на човеко часа, което няма как да разберете (освен от вътрешни хора) хехе За частите да това с овехтяването го има навсякъде спор няма. Горе долу е това. Ако някой има въпроси може да пита wink.gif

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 20 Май 2010 17:26

rastureniq написа:Аз мога само добри думи да кажа за Армеец, през есента на 2008 си взех Хонда Акорд на лизинг от пловдивска фирма която ме посъветва да направим каското към Армеец и така направихме с/у сума от около 350 лв колата ми имаше каско в Армеец за 7000 лв tongue.gif
За 1 год. заведох 10 щети за които от Армеец ми дадоха около 3700 лв, а ремонтите ми струваха около 800 лв и така смея да твърдя,че повече от 60 процента ми изплатиха лизинга на Хондата за което съм и благодарен
Следва покупка на Голф 4 с застрахователна стойност 6000 евро към Бул инс и ходене по мъките за одраскана броня ми платиха 113 лв за сравнение на Хондата в Армеец по 180 лв на броня.Следват жалби, молби и нищо Бул Инс пари не дават и повече не се върнах там mad.gif
Следва Лев инс приятелка ми е брокер на голяма автомивка взема 25% отстъпка след дълги дебата там ще се застрахова, връзки, мръзки, ала-бала ОК.
Отивам пускам щета за счупено огледало mad.gif брокера на полицата и собственика на колата едно и също име-работи за тях, връзките пуснати и надежда, че ще се вземат пари за нови ще останат да избием някой лев и какво да видим след 10 дена 80 лв за счупено огледало, алооооооо вие луди ли сте да няма грешка -отговор няма грешка колежке всичко е под контрол mad.gif
За сравнение счупено огледало на Хондата 210 лв в Армеец :thumbsup:
По-същото време когато застраховаме Голфа в Лев Инс,бащата си взема и той Хонда Акорд и тя в Лев Инс каско-щета за заден стоп и какво става тези тарикати искат стопа при тях и след това да му платят по експертна оценка-алооооооо да няма грешка-отговор няма грешка политика на фирмата ние тук си имаме склад пазим си ги всички са доволни.
След което на Симеон 1 арабеско само предлага, цена 130 лв вземам го с надежда, че от Армеец са ми платили за същият стоп 170 лв при полужение, че е маркиран пукнат.
След 10 дена Лев Инс праща смс пари има действате -колко пари 110 лв доволно да си купите нов и да ви оставят-алоооооооооооо да няма грешка за нов в Бултрако искат 370 лв как нов брееее-отговор колата е стара има овехтялост, ала -бала вземайте парите и бягайте :argue:
Сега застраховах Авенсиса в Армеец и се надявам, че всичко ще бъде ОК и даже съм решил до края на седмицата да ги пробвам и ще споделя какво се е случило.
.Стискам палци скоро да направят единна база всички застрахователи и такива като теб - хем пишман шофьори, хем тарикати, хем измамници да плащат солени пресолени застраховки.....и да ходят с метрото, а не да ги плащаме ние солидарно съвестните клиенти.
За има няма 2 години - 20 щети си изброил.И шофьорска книжка как имаш незнам.

Аватар
heller

Мнение от heller » 20 Май 2010 18:44

reductio ad absurdum
това ми беше идеята...
и в единия, и в другия случай
Avensis D4D, 2.0, 2000г.

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 20 Май 2010 20:53

Общата система УЖ щеше да стане от тази година обаче твърдо не. Нали тези протоколи за това ги измислиха. Но то за да ги има и да няма измами трябва хората да са как да го кажа не нормални ами с елементарно възпитани. А не само да гледат как да излъжат и да вземат пари от застрахователите.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 20 Май 2010 21:01

pesheto написа:.....трябва хората да са как да го кажа не нормални ами с елементарно възпитани. А не само да гледат как да излъжат и да вземат пари от застрахователите.
А застрахователите защото са с елементарно възпитание,затова ни прецакват редовно. И с отворена усмивка описват и изплащат щетите, защото ценят клиентите си.

Хубаво е да има още една дузина застр. компании , та да има конкуренция и да ценят нас, които ги храним.

п.с. ти да не си шеф на някоя брокерска фирма, та имаш професионален поглед на нещата :whistle:

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 20 Май 2010 21:19

pesheto написа:Общата система УЖ щеше да стане от тази година обаче твърдо не. Нали тези протоколи за това ги измислиха. Но то за да ги има и да няма измами трябва хората да са как да го кажа не нормални ами с елементарно възпитани. А не само да гледат как да излъжат и да вземат пари от застрахователите.
ами ти ще ми обясниш ли за рекитиорските приоми на застрахователите, примерно за МАРКИРАНЕТО, не говоря че всеки път взимат пари за смяна на лепенките а защо маркират застрахованите коли? дай ми моля обяснение

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 20 Май 2010 21:24

Хехехе не съм брокер. Ликвидатор съм в една застрахователна компания.

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 20 Май 2010 21:28

За маркирането какво да ти кажа сложна работа е това нещо. Прави се да не се крадат коли. В момента има опити да се приме със закон да се спре безумното маркиране, но според мен няма да стане. В момента на пазара в България има застрахователни компании, които не маркират. Малко са но ги има и това е факт. И аз искам да стане, като в номрланите държави да няма маркировки мутренски работи но това ни е държавицата и е факт.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 21 Май 2010 07:23

pesheto написа:Прави се да не се крадат коли.
wacko.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 21 Май 2010 07:51

Друг път, да не се краде.....
Като гледам застрахователите натискат да маркираш автомобила (и то не еднократно, а ежегодишно, дори и да не си сменял никаква част и всичко да ти е маркирано), за да сменят стикерчето (вземат пари).
Но и защото застрахователя го мързи да извърши оглед на автомобила.
Та затова те праща на при друга фирма, която да извърши външния оглед, да направи снимки, и по този начин да докажеш на застрахователя че например в началото на застраховката колата не е имала дадена драскотина...
Иначе не виждам логика да отказват завеждане на дребна щета (например драскотина), ако не е маркиран автомобила....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 21 Май 2010 17:42

Идеята е основно да се взимат пари спор няма. А това, че ги мързи да гледат колите може и да е така може и да не е. А фирмата, която маркира е свързана със застрахователната компания така, че иска не иска застрахователя гледа колата. Просто по големите компании са си наели един вид общи работници, които да им правят огледите. А за повторното маркиране то не е маркиране а е смяна на информацонното обслужване поне така го водят демек смяна на стикери за новата полица.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 21 Май 2010 20:38

pesheto написа:...А фирмата, която маркира е свързана със застрахователната компания така, че иска не иска застрахователя гледа колата. Просто по големите компании са си наели един вид общи работници, които да им правят огледите. А за повторното маркиране то не е маркиране а е смяна на информацонното обслужване поне така го водят демек смяна на стикери за новата полица.
Вярно, че е свързана (и навярно връща комисионни на застрахователя.
Но не мога да се съглася, че компанията е наела 'общи работници', защото не ги плаща компанията, а ти...
Т.е. компанията те принуждава да правиш допълнителни разходи за извършване на услуга (оглед), което би трябвало да си е работа на застрахователя и да е включено в цената...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 21 Май 2010 21:04

desSs написа:
wacko.gif
Няколко милиона коли по 25лв......еееееейййййй......... biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 22 Май 2010 01:37

Kiki написа:
desSs написа:
wacko.gif
Няколко милиона коли по 25лв......еееееейййййй......... biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif
Цената на първоначалната маркировка е м/у 40 и 60 лева, в зависимост от възрастта на автомобила. А иначе за "опресняване", т.е. да ти сменят стикерите само, след като вече е била маркирана, е там някъде цената - около 25 лв.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 22 Май 2010 08:47

Булстрад ме накараха да маркирам едва сега при сключване на третото каско, тъй като дотогава маркирането не било задължително за автомобили под 30 000. струваше 50 лева мисля, после казаха всяка година по 25. преди две седмици обаче като си плащах втората вноска по каското брокера ми каза, че това всяка година да ти сменят стикерите отпаднало /ама дали за всички или само за тея под 30к не питах/. дано да е вярно /щото на тоя вече не му вярвам хаха/, че хич не ми се дават тия грешни пари rolleyes.gif

Публикувай отговор