По-скоро турбо мотор се кара с по-гъсто масло, защото след малко даване на газ става на чорба. За синтетиката си прав - даже е най-добре да е естерно.Pioneer_ написа:Аз знам, че мотор с турбо се кара с тънко масло.Така ли е? Аз бих сложил синтетика.Fido Dido написа:Баш по темата си спорите, но имам въпрос към Pioneer - когато мотора ти е минал 300К, но е с турбо, какво масло му слагаш - минерално, че е по-дебело, или синтетика, че е по-тънка - да маже турбото?!
масла 5W-30
Мнение от b_d » 07 Яну 2010 17:28
b_d
Мнение от nikolov22 » 07 Яну 2010 19:30
а1 и б1 са за икономия на гориво
ако е а1/б1 става за твоя мотор демек за бензин и дизел става
nikolov22
Мнение от nikolov22 » 07 Яну 2010 19:41
я погледни това и си помисли на турбиниран или зобан мотор какво трябва да се сложи или в сибир или в африка ако не ти е ясно прочети малко помисли и ще разбереш защо те хранят колегитеPioneer_ написа:Аз знам, че мотор с турбо се кара с тънко масло.Така ли е? Аз бих сложил синтетика.Fido Dido написа:Баш по темата си спорите, но имам въпрос към Pioneer - когато мотора ти е минал 300К, но е с турбо, какво масло му слагаш - минерално, че е по-дебело, или синтетика, че е по-тънка - да маже турбото?!
- Прикачени файлове
-
- tablica масла.png (13.31 KiB) Преглеждано 3881 пъти
nikolov22
c
nikolov22
Мнение от StaKo » 08 Яну 2010 15:45
StaKo
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 08 Яну 2010 16:02
На пръв поглед странно ми прозвуча но така или иначе взех маслото. Дано не ми се налага да доливам де ...
scorpion
Мнение от nikolov22 » 08 Яну 2010 18:25
5w 30 не го гори толкова да не кажа хичscorpion написа:Реших преди коледното ми пътуване до Будапеща да си взема за всеки случай 1 л. масло от ТМ-Ауто за дизеларката. Изненадах се, че консултанта ми даде 5W-40 вместо предписаното от Тойота 5W-30, като ме увери, че в двигателя ми заводски е сипано именно такова масло, което при първата гаранционна смяна ще бъде заменено с 5W-30.
На пръв поглед странно ми прозвуча но така или иначе взех маслото. Дано не ми се налага да доливам де ...
nikolov22
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 09 Яну 2010 04:08
Ти преди да му намекнеш на колегата попита ли някой дали си прав или го заключи от твоя "опит" ? И как така оцени и изчисли мненията му ? Може би притежаваш смислометър ?rudolf написа: по дискретно се опитах намекна и на колегата петър,че познанията му не са достатъчни за съвети,в предвид 1000 мнения без смисъл,в техническия раздел,,,но и той не ме разбра.
момчета моля ви,,,,съпоставяйте знанията си ,с някакъв достоверен източник...
нито бад дог,нито аз ,имаме за цел да спорим с вас, и с удоволствие ще чуем смислен аргумент.
Личен съвет : не се сравнявай с лошото_куче и стой далече от техническия раздел , като писател !
Ако искаш да кажеш нещо го кажи в отделна тема , а не чрез "намеквания" под формата на леко спамче тук-таме из темите , че едни от най-големите сранета станаха заради твоите овчи мисли ! И то основно в чужди теми защото реални ти твои почти нямаш . Което си е доста удобно принципно .
Ще ти го пратя и на ЛС , че данеби да не го видиш и да се помислиш за много умен

Bass_Man
Мнение от b_d » 09 Яну 2010 08:15
И аз бих заложил на второто.StaKo написа:Така и така сте захапали темата за маслата, да попитам гурутата, какъв е критерият да се избере 5W-30 пред 5W-40, защото аз лично бих заложил на второто, имайки предвид климата в България и топлинното натоварване, за което се прдписва едното и другото.
Едната от основните причини за ползването на масла с нисък вискозитет от по-новите двигатели е лекото намаляване на разхода на гориво и съответно емисиите.
b_d
Мнение от boev4eto » 09 Яну 2010 12:36
купих Corolla 1.4 vvt 2004 г. на 90000 км(реални) и мой приятел който смени консумативите ми сложи масло Fucsh 10w-40 полусинтетично.Като чета из форума разбирам , че май не трябва да е такова..Вече минах 5000 км с него.Да бягам ли да слагам 5w-30 или 5w-40 или да изчакам да му дойде времетоМоже ли да навредя на двигателя сериозно?Какво трябва да е полусинтетично или пълна синтетика?
boev4eto
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 09 Яну 2010 12:52

Защо все пак не си прочел ръководството за експлоатация преди обслужването, а разчиташ на "майсторски мерак"?

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
boev4eto
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 09 Яну 2010 14:49

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru