масла 5W-30

fancy55

масла 5W-30

Мнение от fancy55 » 06 Яну 2010 22:39

За много години Тойота маниаци...........! Моля,някой да каже нещо за Castrol Magnatec 5W-30 . Маслото е купено от германия и отговаря на стандарт А1(техен стандарт). Поръчах го за мойта avensis d4d (2001), но чувам некви исказвания,че имало масла с всякакви параметри 5w-30,40 10w-40 и так далее,които били и синтетични и полу,че и минерални...!?! -,та се чудя ,кво е моето масло,което мисля да си сложа на колата,но като гледам по форумите и вносителя за б.г. на кастрол е доста неясен или няма само един офиц. представител?????????? Моля някой да каже имам ли основание за притеснения?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 07 Яну 2010 09:55

Sinteti4noe i bi triabvalo da e hubavo htom sigo kupil ot Germania v smisyl e po-malka veroiatnosta dae mente i htee dobro za tvoiata toyota

Аватар
Pioneer_

Мнение от Pioneer_ » 07 Яну 2010 11:45

Различните видове синтетики са в зависимост колко ти е износен мотора, ако е чисто нов слагаш пълна синтетика, мине ли вече 200 хил + вече е за минерално, то е по-дебело. Има ли турбо вече е различно, трябва да слагаш само мн тънко масло, за да смазва турбото smile.gif

b_d

Мнение от b_d » 07 Яну 2010 12:02

Pioneer_ написа:Различните видове синтетики са в зависимост колко ти е износен мотора, ако е чисто нов слагаш пълна синтетика, мине ли вече 200 хил + вече е за минерално, то е по-дебело. Има ли турбо вече е различно, трябва да слагаш само мн тънко масло, за да смазва турбото smile.gif
Колега,

може ли да аргументираш мнението си като го подкрепиш с научни статии.

Аз си мисля, че нямаш идея какво пишеш и е по-добре да си мълчиш в такива случаи.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 07 Яну 2010 12:06

Nesym syglasen 4e kato mine 200 000 km. triabva da minava na mineralno ako pri 5w30 nemu gori pove4e maslo neima smisyl za mineralno pyk ako vzeme damu pipa pove4ko moje da mine na 10w40 polusentiti4no pyk 4ak togava na mineralno

b_d

Мнение от b_d » 07 Яну 2010 12:12

потърсете в google

synthetic vs mineral oil

http://www.synthetic-motor-oil-change-a ... synthetic/

след това потърсете "вискозитет" или "viscosity"
http://avtoexpert.net/index.php?option ... &Itemid=41
http://en.wikipedia.org/wiki/Motor_oil

Аватар
Pioneer_

Мнение от Pioneer_ » 07 Яну 2010 13:35

Колега bad-dog, това което казвам не съм го копирал от някоя енцикклопедия, аз казвам това което знам, незнам защо се заяждаш в момента, аз мисля, че трябва да помогнем с каквото можем на човека, не да пишем безмсмислици :thumbsup:

Аватар
sepia3

Мнение от sepia3 » 07 Яну 2010 14:11

имах много съмнения kakво масалце да сложа, бях с 5w40 и не ми го гореше, сега съм с 5w30 и ще видим дали ще го понагорява. Колата ми е на 170х.км сложих Penzoil американско масалце. Но тва за километрите не е вярно ако ти е здрав мотора няма смисал да наливаш гъсто масалце. А дали ще е 10w30 или 5w30 тва ти си го преценяш, аз заложих на 5w30 за да предпазва още при запалване и да го няма момента когато навън е -10 градуса да ми тракат повдигачите happy.gif
Celica st202/GT t20
Не карам бързо, просто летя ниско до земята...
Изображение

Аватар
Pioneer_

Мнение от Pioneer_ » 07 Яну 2010 14:22

sepia3 написа:имах много съмнения kakво масалце да сложа, бях с 5w40 и не ми го гореше, сега съм с 5w30 и ще видим дали ще го понагорява. Колата ми е на 170х.км сложих Penzoil американско масалце. Но тва за километрите не е вярно ако ти е здрав мотора няма смисал да наливаш гъсто масалце. А дали ще е 10w30 или 5w30 тва ти си го преценяш, аз заложих на 5w30 за да предпазва още при запалване и да го няма момента когато навън е -10 градуса да ми тракат повдигачите happy.gif
Това е по-принцип след известно време слагаш по-гъсто масло, защото има луфтове, но съм съгласен ако ти е здрав мотора с 5w :thumbsup:

b_d

Мнение от b_d » 07 Яну 2010 16:30

Pioneer_ написа:Колега bad-dog, това което казвам не съм го копирал от някоя енцикклопедия, аз казвам това което знам, незнам защо се заяждаш в момента, аз мисля, че трябва да помогнем с каквото можем на човека, не да пишем безмсмислици :thumbsup:
Не се заяждам, колега, но не мога да подмина факта, че съветите, които раздаваш са пълни дивотии и съответно не само не помагат на човека, а по-скоро пречат. Добре е преди да започнеш да ги раздаваш с лека ръка да се образоваш малко. Информация в нета има повече от достатъчно.

Успех!

Аватар
Pioneer_

Мнение от Pioneer_ » 07 Яну 2010 16:55

bad_dog написа:
Pioneer_ написа:Колега bad-dog, това което казвам не съм го копирал от някоя енцикклопедия, аз казвам това което знам, незнам защо се заяждаш в момента, аз мисля, че трябва да помогнем с каквото можем на човека, не да пишем безмсмислици :thumbsup:
Не се заяждам, колега, но не мога да подмина факта, че съветите, които раздаваш са пълни дивотии и съответно не само не помагат на човека, а по-скоро пречат. Добре е преди да започнеш да ги раздаваш с лека ръка да се образоваш малко. Информация в нета има повече от достатъчно.

Успех!

Това, което съм казал е вярно не знам за какво искаш да се образовам wacko.gif Ние добре си спориме с теб колега, но това въобще не е по темата тук biggrin.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 07 Яну 2010 17:06

Pioneer_ написа:Колега bad-dog, това което казвам не съм го копирал от някоя енцикклопедия, аз казвам това което знам.
" аз не съм го чел,звездите ми го говорят...."

по дискретно се опитах намекна и на колегата петър,че познанията му не са достатъчни за съвети,в предвид 1000 мнения без смисъл,в техническия раздел,,,но и той не ме разбра.

момчета моля ви,,,,съпоставяйте знанията си ,с някакъв достоверен източник...
нито бад дог,нито аз ,имаме за цел да спорим с вас, и с удоволствие ще чуем смислен аргумент.
Последно промяна от rudolf на 07 Яну 2010 17:09, променено общо 1 път.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 07 Яну 2010 17:08

Баш по темата си спорите, но имам въпрос към Pioneer - когато мотора ти е минал 300К, но е с турбо, какво масло му слагаш - минерално, че е по-дебело, или синтетика, че е по-тънка - да маже турбото?!

Аватар
Pioneer_

Мнение от Pioneer_ » 07 Яну 2010 17:14

rudolf написа:
Pioneer_ написа:Колега bad-dog, това което казвам не съм го копирал от някоя енцикклопедия, аз казвам това което знам.
" аз не съм го чел,звездите ми го говорят...."

по дискретно се опитах намекна и на колегата петър,че познанията му не са достатъчни за съвети,в предвид 1000 мнения без смисъл,в техническия раздел,,,но и той не ме разбра.

момчета моля ви,,,,съпоставяйте знанията си ,с някакъв достоверен източник...
Имах предвид, че не съм направил copy-paste от някои сайт, аз не твърдя, че ммого знам или съм "разбирач" такива колкото искаш, просто си казах мнението, извинете ме ако съм написал някоя глупост rolleyes.gif

Аватар
Pioneer_

Мнение от Pioneer_ » 07 Яну 2010 17:17

Fido Dido написа:Баш по темата си спорите, но имам въпрос към Pioneer - когато мотора ти е минал 300К, но е с турбо, какво масло му слагаш - минерално, че е по-дебело, или синтетика, че е по-тънка - да маже турбото?!
Аз знам, че мотор с турбо се кара с тънко масло.Така ли е? Аз бих сложил синтетика.

Публикувай отговор