масла 5W-30

b_d

Мнение от b_d » 07 Яну 2010 17:28

Pioneer_ написа:
Fido Dido написа:Баш по темата си спорите, но имам въпрос към Pioneer - когато мотора ти е минал 300К, но е с турбо, какво масло му слагаш - минерално, че е по-дебело, или синтетика, че е по-тънка - да маже турбото?!
Аз знам, че мотор с турбо се кара с тънко масло.Така ли е? Аз бих сложил синтетика.
По-скоро турбо мотор се кара с по-гъсто масло, защото след малко даване на газ става на чорба. За синтетиката си прав - даже е най-добре да е естерно.

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 07 Яну 2010 19:30

това е масло клас а1 за бензинов мотор най ниския клас масло трябва ти нещо б3 б4
а1 и б1 са за икономия на гориво
ако е а1/б1 става за твоя мотор демек за бензин и дизел става
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 07 Яну 2010 19:41

Pioneer_ написа:
Fido Dido написа:Баш по темата си спорите, но имам въпрос към Pioneer - когато мотора ти е минал 300К, но е с турбо, какво масло му слагаш - минерално, че е по-дебело, или синтетика, че е по-тънка - да маже турбото?!
Аз знам, че мотор с турбо се кара с тънко масло.Така ли е? Аз бих сложил синтетика.
я погледни това и си помисли на турбиниран или зобан мотор какво трябва да се сложи или в сибир или в африка ако не ти е ясно прочети малко помисли и ще разбереш защо те хранят колегите
Прикачени файлове
tablica масла.png
tablica масла.png (13.31 KiB) Преглеждано 3852 пъти

c

Мнение от c » 07 Яну 2010 21:30

и аз не подържам тезата че след 200 хил. км се карало с минерално масло или с 10-40 например laugh.gif
както споменах в друга тема и двете ми коли са около и над 200 000км и продължавам да ги карам с 5-30 едната и 5-40 другата
5-30 е пълна синтетика

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 07 Яну 2010 22:23

минералното прави много отлагания по двигателя можеби и затова намалява разхода

Аватар
StaKo

Мнение от StaKo » 08 Яну 2010 15:45

Така и така сте захапали темата за маслата, да попитам гурутата, какъв е критерият да се избере 5W-30 пред 5W-40, защото аз лично бих заложил на второто, имайки предвид климата в България и топлинното натоварване, за което се прдписва едното и другото.
Във всеки звяр има поне какпка милост- в мен не - значи аз не съм звяр!

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 08 Яну 2010 16:02

Реших преди коледното ми пътуване до Будапеща да си взема за всеки случай 1 л. масло от ТМ-Ауто за дизеларката. Изненадах се, че консултанта ми даде 5W-40 вместо предписаното от Тойота 5W-30, като ме увери, че в двигателя ми заводски е сипано именно такова масло, което при първата гаранционна смяна ще бъде заменено с 5W-30.
На пръв поглед странно ми прозвуча но така или иначе взех маслото. Дано не ми се налага да доливам де ...

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 08 Яну 2010 18:25

scorpion написа:Реших преди коледното ми пътуване до Будапеща да си взема за всеки случай 1 л. масло от ТМ-Ауто за дизеларката. Изненадах се, че консултанта ми даде 5W-40 вместо предписаното от Тойота 5W-30, като ме увери, че в двигателя ми заводски е сипано именно такова масло, което при първата гаранционна смяна ще бъде заменено с 5W-30.
На пръв поглед странно ми прозвуча но така или иначе взех маслото. Дано не ми се налага да доливам де ...
5w 30 не го гори толкова да не кажа хич

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 09 Яну 2010 04:08

По темата слушайте лошото_куче и четете старите теми в този форум , като не можете да си намерите по мрежата. Кое , как и защо е обсъждано прекалено много пъти за да се задават едни и същи въпроси през две седмици ,а именно ксенони , свещи , масла и гуми .

rudolf написа: по дискретно се опитах намекна и на колегата петър,че познанията му не са достатъчни за съвети,в предвид 1000 мнения без смисъл,в техническия раздел,,,но и той не ме разбра.

момчета моля ви,,,,съпоставяйте знанията си ,с някакъв достоверен източник...
нито бад дог,нито аз ,имаме за цел да спорим с вас, и с удоволствие ще чуем смислен аргумент.
Ти преди да му намекнеш на колегата попита ли някой дали си прав или го заключи от твоя "опит" ? И как така оцени и изчисли мненията му ? Може би притежаваш смислометър ?
Личен съвет : не се сравнявай с лошото_куче и стой далече от техническия раздел , като писател !
Ако искаш да кажеш нещо го кажи в отделна тема , а не чрез "намеквания" под формата на леко спамче тук-таме из темите , че едни от най-големите сранета станаха заради твоите овчи мисли ! И то основно в чужди теми защото реални ти твои почти нямаш . Което си е доста удобно принципно .
Ще ти го пратя и на ЛС , че данеби да не го видиш и да се помислиш за много умен :thumbsup: .

b_d

Мнение от b_d » 09 Яну 2010 08:15

StaKo написа:Така и така сте захапали темата за маслата, да попитам гурутата, какъв е критерият да се избере 5W-30 пред 5W-40, защото аз лично бих заложил на второто, имайки предвид климата в България и топлинното натоварване, за което се прдписва едното и другото.
И аз бих заложил на второто.

Едната от основните причини за ползването на масла с нисък вискозитет от по-новите двигатели е лекото намаляване на разхода на гориво и съответно емисиите.

boev4eto

Мнение от boev4eto » 09 Яну 2010 12:36

да питам и аз нещо по темата.
купих Corolla 1.4 vvt 2004 г. на 90000 км(реални) и мой приятел който смени консумативите ми сложи масло Fucsh 10w-40 полусинтетично.Като чета из форума разбирам , че май не трябва да е такова..Вече минах 5000 км с него.Да бягам ли да слагам 5w-30 или 5w-40 или да изчакам да му дойде времетоМоже ли да навредя на двигателя сериозно?Какво трябва да е полусинтетично или пълна синтетика?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Яну 2010 12:52

Препоръчвам ти Fuchs Titan SuperSyn 5W40, няма да съжаляваш! :thumbsup:
Защо все пак не си прочел ръководството за експлоатация преди обслужването, а разчиташ на "майсторски мерак"? sad.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

boev4eto

Мнение от boev4eto » 09 Яну 2010 13:12

е разчитах че майстора ще знае какво трябва да сложи, приятел ми ама явно е сбъркал.Проблем ли че я карам така с по 'гъсто' масло през зимата особено?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Яну 2010 14:49

По-добре го смени за да си спокоен дори нищо да не се случи. :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

boev4eto

Мнение от boev4eto » 09 Яну 2010 15:08

мерси за мнението .ще взема да го сменя следващата седмица .Правите ли промивка на ДВГ преди смяна?

Публикувай отговор