Въпроси относно карина

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 07 Окт 2009 20:55

Да ти отговоря, аз също на моята Карина и сменявах антифриза и също като теб се дзверих да ги търся тия пробки и така и не можах да ги намеря. След което си развих капачката на термостата която е под делкото извадих термостата долях вода, паля колата да поработи 20-30 секунди отвивам винчетата на капачката (същатата на термостата) сгъвам маркуча надолу и всичко шур на земята. Това упражнение някаде около 3-4 пъти докато поне малко заместя ръждавата чорба дето плаваше по системата. След което на последния път си наливам антифриза концентрат (за Шкода оригинален розов G12+ от Еуратек) като не забравям преди това сложа термостата и си стягам хубаво винтовете на капачката. Лошото че при този вариант с мъка влизат някаде към 2.3 литра концентрат (по принцип е достатачно но е добре винаги с една идея да завишиш концентрацията) и си е занимавка голяма.

Ако откриеш пробките действай през тях аз неуспях wacko.gif
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

mafiota

Мнение от mafiota » 07 Окт 2009 20:57

мисля че пробката трябва да е някаде в областа около (зад) масленият филтър.

desotodorov

Мнение от desotodorov » 08 Окт 2009 09:05

mafiota написа:....PS. мисля че при ГИ няма нужда от ТАП
Хм, и аз мислех че имат "вградена" такава функция, но се оказва - че нямат...или поне БРЦ и известните ми досега производители...хайде, пък другата седмица, ще споделя Фпечатления wink.gif

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 08 Окт 2009 12:11

Има кранче долу на радиатора, под десния фар и на блока един болт, под изпускателните колектори, от същата страна. Това е тойота, трябва да тече бистра червена или оранжева течност (ако е много стара).
PESHO OT MARS, каква е тази ръжда, сигурно е карана с вода или бг радиоактивен (кофти серия) антифриз? На предишната ми кола трябваше да направя три смени с хубав антифриз,за да изчезне кафявото, но пак не беше много в час с парно и радиатор wacko.gif
Carina E 4AFE LB 1992

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 08 Окт 2009 17:06

Как мислиш пич в талянско дали са и сменяли антифриза, сигурно си е оригиналния сипан в Англия просто беше адска чорба (то сега и на Старлет-а е така). Като цяло няма проблем ни с парно ни с охлаждане.
То ние трябва да сме доволни че отвреме на време са доливали масло ти за антифриза се безпокоиш laugh.gif

В тази връзка пък имам шум в радиаторчето на парното при Старлета, звука е като на непълно радиаторче и плискащасе течност вътре (като подам газ се плиска повече tongue.gif ) и така ще я мисля какво да я правя нямам проблем нито с изпарителя нито с парното на колата.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

mafiota

Мнение от mafiota » 08 Окт 2009 19:41

desotodorov написа:
mafiota написа:....PS. мисля че при ГИ няма нужда от ТАП
Хм, и аз мислех че имат "вградена" такава функция, но се оказва - че нямат...или поне БРЦ и известните ми досега производители...хайде, пък другата седмица, ще споделя Фпечатления wink.gif
газовият инжекцион се "занимава" само с впръскването, по запалването не "бута" нищо.

desotodorov

Мнение от desotodorov » 09 Окт 2009 09:02

....д*ба, осРамихме на човека темата....а тия ГИ, и тях да ГИ ***, що не им го вградят ... отпред, или отзад...за ТАП-а говоря, ми трябва да се ъпгрейтва допълнително cool.gif

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 11 Окт 2009 12:29

max-2, и наистина кранчето е където каза. Само дето трябваше да сваля и другата кора.
В книжката се оказа абсолютно грешно указанието... dry.gif

max-2, Благодаря!

Имам един друг въпрос към ДВГ-то на моята карина 4A-FE 1.6 16V 99hp.

В съседната тема се споменават някакви допълнителни дроселови клапи управлявани от вакуумен регулатор.

Те ли са причината колата да потегля по различен начин при движвение в зависимост от това колко рязко ритна педала на газта?

Може въпросът да изглежда супер тъп, но като че ли имам усещането, че има значение скоростта с която натискам газта. Дали бързо но плавно или ако го изритам рязко и изведнъж.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 11 Окт 2009 19:22

CuMo, не знам дали те са причината или самото управление на двигателя от неговия компютър. Той доколкото знам е адаптивен и се нагажда спрямо стила на шофиране.
На мен ми прави впечатление друго-когато съм сам карам с пипане на газта и колата ускорява добре до 3000 оборота, горе долу на толкова сменям. Аз и жена ми - горе-долу същата работа. Но ако се качим аз и брат ми общо 200 и малко кила вече трябва да се понатиска повече газта и посветва отвреме навреме червената лампа на икономайзера. Като заредя някой път по-гаден бензин иска повече натискане за да ускорява, иначе тъпче на една скорост.
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 11 Окт 2009 19:57

Да.
Аз усещам разлика когато вече возя нещо над 60кг.
Примерно ако седне слабо момиче, разлика няма.
Обаче ако седне един приятел като мен около 100кг, трябва да натискам повече.

Затруднение изпитах с изпреварване когато возех 5 човека и пълен багажник сакове. Карах с около 90. Понатиснах, видях, че няма, да я бъде и продължих да си карам така.
Определено 1,6 не е да го зориш натоварен :)

mafiota

Мнение от mafiota » 11 Окт 2009 21:43

Имам чувство че и 4 и 7А-FE са много чувствителни двигатели към натоварване.
А при вас какви обороти държи двигателят когато се стартира студен??- при мен са около 1600!
И към колегите с обикновенни газови - иматели проблеми с оборотите на ПХ при топъл двигател??

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 12 Окт 2009 00:59

Точно 1600 и при мен, когато я паля студена.
Бавно и плавно слизат до ~800 за около 5-10 минути при сегашните температури.
Ако тръгнеш директно се усеща по-добро изтегляне в ниските обороти, дължащо се на по-богатата смес :)

valen_tin

Мнение от valen_tin » 12 Окт 2009 16:18

mafiota написа:Имам чувство че и 4 и 7А-FE са много чувствителни двигатели към натоварване.
А при вас какви обороти държи двигателят когато се стартира студен??- при мен са около 1600!
И към колегите с обикновенни газови - иматели проблеми с оборотите на ПХ при топъл двигател??
в началото като се запали било на газ било на бензин и държи високи на празен ход докато загрее, после около 5 минути (газ) ми държи ниски (около 500, до колкото с тая стрелка може да си говорим толкова точно) и леко се подрусва и играе стрелката ... после изчезва изцяло и се повтаря на другия ден.

има разлика и от какъв газ сипвам ... с ОМВ (вече ги спрях) имам бая повече такива проблеми и ми докарва и по-голям разход, с ЕКО и Шел е значително по-безпроблемно

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 13 Окт 2009 13:27

Чичовци, някой чипосвал ли е Тойота с 4A-FE двигател? Знаете ли дали е възможно изобщо?

pasata

Мнение от pasata » 13 Окт 2009 13:55

аз искам да попитам тойотата ми загрява имаше малка дупка на блока която заварихме но сега пак загрява и не иска да пуска перката за охлаждане а до последно си работеше перката какво и къде да погледна ако някой има идея да каже моля ВИ

Публикувай отговор