Румънците по нашите пътища
Румънците по нашите пътища
Мнение от spritable » 30 Авг 2009 16:32
Десетки пъти ми се е случвало в населено място аз да намаля до 50, а покрай мен румънците профучават със 100-120.
Предприемат толкова неправилни изпреварвания, че застрашават освен техния живот и на този на каращия насреща, но и на този който изпреварват. Два пъти ми се е случвало колата насреща да намали и да влезе в банкета за да не се удари с румънеца който ме изпреварва. Ако им свирнеш или им покажеш среден, се правят все едно нищо не се е случило и ти се репчат на среща, все едно ти си виновен.
Най-фрапиращото нещо е това, че те правят нарушения зашото знаят, че ще останат безнаказани. Бил съм свидетел как на румънец му пишат акт за висока скорост, той взема акта и докато върви към колата си, демонстративно го скъсва и хвърля пред очите на катаджията.
Знам ще кажете, че и доста българи правят така, но напоследък повечето безрасъдни шофьори които забелязвам са румънците.
Много сериозна прилика намирам в държанието и манталитена на румънците с нашите цигани. Представете си наш циганин с Х5 и начина му на каране.
Едва ли колегите от другите градове забелязват всичко това което казвам, но мисля че русенци много добре знаят за какво говоря.
П.С. Интересно ми е някой по запознат с правилника за движение да коментира дали нашите катаджии имат право да ги глобяват румънците със същите наказания като нас. Например няколко месеца без книжка за 40 километра над позволената?
spritable
Мнение от Capo_69 » 30 Авг 2009 18:39
Ако изпищят няколко десетки ще си правят сметка след това.
А недай си боже да се случи съкатлък ПТП заради такъв кретен

Не ми се мисли докато дойдат куките.
Че са цигани - цигани са, както са цигани и Италианците biggrin.gif
Capo_69
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 31 Авг 2009 00:02
Vesko
Bass_Man
- Superchief
- Обратна връзка:
Re: Румънците по нашите пътища
Мнение от Superchief » 01 Сеп 2009 00:45
Подкрепям на 100 % казаното от Spritable.. имам многократни лични впечатления от безобразното гаменско шофиране на румънски шофьори - келеши .. и още по-безобразното бездействие на нашите контролни органи, които си затварят очите за нарушенията .. Недоумявам защо спрямо българите реакцията е моментална и санкцията тежка.. докато за румънците липсва такава..spritable написа:За пореден път след шофиране извън града се удивявам от начина на каране на румънските шофьори.....
Русенци вече сериозно страдат от наплива на румънски шофьори...
Считам, че поне от национално достойнство трябва да се вземат мерки по този проблем.. а проблема наистина е сериозен, поне за хората от Североизточна България.. В противен случай очаквам скоро време случаи на сериозна саморазправа на сънародници с румънските келеши..
Superchief
Мнение от spritable » 01 Сеп 2009 10:31
spritable
Мнение от yakimov_d » 03 Сеп 2009 16:34
yakimov_d
Мнение от El Camino » 03 Сеп 2009 16:45
Хич не го вярвах и нямах намерение да му давам 20 евро за нищо, та ме вкара в стаичката и ми показа демонстративно подредени на масата актове със чъждестранни шофьорски книжки събрани.
А де?
El Camino
Мнение от newmiro » 04 Сеп 2009 21:56

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 05 Сеп 2009 08:01
друг е въпросът със снимка от стационарен радар или фиш за неправилно паркиране например,има вече влязло в сила споразумение за ес и за всяka глоба,по-голяма от 40€ се уведомява съответната полиция в страната на нарушителя и тя му праща честитката.
и понеже и румънците са в ес би трябвалo да се процедира с тях по същия начин.
в заключение мисля,че подобни въпроси трябва да се решат генерално от правителството,като се придържат към съществуващия ред и опит в други страни от ес нaпримeр.
чуждестранни шофьорски книжки мисля че никоя полиция няма право да взима,но знам,че в италия са го правили.
@El Camino да не си попаднал на негодниците недалеч от драгоман в посока софия,тия се мислят за много хитри и правят пари на черно.надявам се бат бойко да вземе да направи някаква контролна служба,че да ги озапти малко.аз съм се справял с много подобни келеши,дори осъдих австрийската полиция преди време,ама това е друг въпрос.за съжаление има моменти,когато липсва времето а и познанията за законите в съответната страна и човек ще неще пада в лапите на корупцията.
jim_beam
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Мнение от slowtraveler » 05 Сеп 2009 19:50
Това не може да е вярно - никой няма право да ти задържа документ за удостоверяване на личността...jim_beam написа:....ако бъде спрян при нарушение и няма толкова пари в момента му се задържа личен документ(паспорт)....
П.С. май има вариант и за задържане:
ЗДвП чл.165, ал.2
1. имат право да спират пътните превозни средства, да проверяват документите за самоличност и свидетелството за управление на водача, както и всички документи, свързани с управляваното превозно средство и с извършвания превоз;
2. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) имат право да изземват и задържат документите по т. 1 в допустимите от закона случаи;
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 05 Сеп 2009 21:18
в общи линии понятието румънец зад волана го разбирам в преносен смисъл,твърде много нашенци бих нарекъл така,но нали си го знаем... biggrin.gif
в словения и хърватско също се изземват паспорт при птп със ранени,за да се предотврати напускането на страната.е за словения има и парична гаранция,понеже без документ пак може да изчезнеш.
jim_beam
-
Мнение от PESHO OT MARS » 08 Сеп 2009 21:48
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
PESHO OT MARS
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru