Разрешени ли са антирадарите в...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 14 Юни 2009 21:10

По-новите засичат дори на VG2 чистота - моя го има и е включена тази опция, като също така засича и АНТИ радарите на тази честота - поне така пише в упътването happy.gif Имам Cobra 9950 и съм много доволен, като само веднъж ме спряха за скорост, но полицайчето се опита да ме метне със старо показание .... :whistle:

jsp

Мнение от jsp » 04 Юли 2009 14:59

Здравейте,
Me4oKyX написа:По-новите засичат дори на VG2 чистота - моя го има и е включена тази опция, като също така засича и АНТИ радарите на тази честота - поне така пише в упътването happy.gif Имам Cobra 9950 и съм много доволен, като само веднъж ме спряха за скорост, но полицайчето се опита да ме метне със старо показание .... :whistle:
Не съм състезател, но като цяло усещам че ако човек се опитва да кара със скоростта посочена в ограничението и започва да става мишена за останалите "състезатели" по трасето, та и аз се замислих за радар детектор.
Идеята ми е обаче да потърся нещо което се монтира като неделима част от автомобила, и да работи докато колата е в движение а при спиране да се самоизключва. Не ми допада идеята да ми висят разни "авангардни" неща по предното стъкло ....

Знаете ли такива модели освен описаните на http://www.radar-express.com/ ? Идея къде да се направи монтажа - не искам някой некадърник да направи нещо на 2 годишна Корола :)

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 04 Юли 2009 15:10

jsp, и аз съм имал такива идеи, но в края на краищата решавах въпроса така:
Слагам радар-детектора над огледалото, като го захранвам от захранването, което отива в огледалото...
То се подава, като дадеш контакт.
Няма никакви излишни кабели, радар-детектора не се вижда отвън заради тъмната лента в горната част на стъклото.
На Астрата нямах такава лента, и залепих тъмна непрозрачно пластмасово фолио, което ставало за баня или нещо подобно - стана като купешко. На Зафирата радар-детектор можеш да сложиш само там, защото ако го сложиш на друго място по таблото сигнала се блокира от атермалното стъкло..
На това място доста трябва да се озориш да го видиш през страничното стъкло, защото все пак е устройството е над огледалото.
А и това място предлага най-добро приемане на сигнала (най-добра чувствителност)..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

jsp

Мнение от jsp » 04 Юли 2009 17:28

Здравейте,
за съжаление аз съм вариант terra E15 и нямам монохроматично огледало със подведено захранване към него. Което означава да имам висящ кабел до запалката май javascript:emoticon('ohmy.gif'). Не знам дали може да се свърже някак си към захранванията които отиват към плафона гора или към лампичките за огледалата в сенниците ....

Аз гледах нещо като
http://www.radar-express.com/product.php?iid=152
или
http://www.radar-express.com/product.php?iid=221
като този втория нещо не ми изглежда външното тяло да е предвидено да е изложено на външните атмосферни влияния ....

Чудя се и как да подходя с монтажа - дали TMA ще се навият да направят монтаж на такова нещо за да не се окаже че след това имам проблем с гаранцията или пък да съжелявам че някой "майстор" е рязал неща по колата които е било по-добре да не се пипат - всички знаем колко дразнят шумове в купето ....
slowtraveler написа:jsp, и аз съм имал такива идеи, но в края на краищата решавах въпроса така:
Слагам радар-детектора над огледалото, като го захранвам от захранването, което отива в огледалото...
Няма никакви излишни кабели, радар-детектора не се вижда отвън заради тъмната лента в горната част на стъклото.
На Астрата нямах такава лента, и залепих тъмна непрозрачно пластмасово фолио, което ставало за баня или нещо подобно - стана като купешко. На Зафирата радар-детектор можеш да сложиш само там, защото ако го сложиш на друго място по таблото сигнала се блокира от атермалното стъкло..
На това място доста трябва да се озориш да го видиш през страничното стъкло, защото все пак е устройството е над огледалото.
А и това място предлага най-добро приемане на сигнала (най-добра чувствителност)..
ohmy.gif ohmy.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 04 Юли 2009 18:06

Мен също ме дразнят кабели из купето.
И на Авенсиса и на астрата нямах огледало с подведено захранване, и си бях изкарал захранване от плафона.
На астрата близко до плафона имах изкаран куплунг, явно заготовка за люк, и там единия кабел даваше + при подаване на контакт.
На авенсиса също бях изкарал от плафона постоянен плюс. Консумацията на радар-детектора в режим 'покой' бе около 10-15мА, което бе съпоставимо с аларма, и затова въобще не го изключвах - стоеше си постоянно включен.
Вярно, че светодиодите му светеха постянно, но отвън в тъмното изглеждаше, като че някаква специална аларма свети там tongue.gif
Мен ме притеснява монтажа в предницата на колата, защото приемника ще е по-ниско и съответно чувствителността му няма да е толкова добра..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 05 Юли 2009 00:28

Колега продал съм над 50бр. Марухама със слънчев панел зарежда се от слънцето, вкючва се от вибрация в купето при покой се изключва използвам ги от 2 години без отказ :thumbsup:
http://www.maruhamabg.com/

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 05 Юли 2009 17:29

и аз моя го захраних от плафона и го сложих до горното огледало за обратно виждане, и почти не се забелязва, че го има а и не е опасана колата с кабели. а относно автоматичното изключване той си има опция SMART POWER която е вързана към някъв датчик, който регистрира оборотите на двигатела и 15 мин след угасянето на колата се самоизключва и обратно, после след запалването сам се включва. към този датчик е възрано и пищенето и щом колата падне под 1400об/мин.(на толкова съм го нагласил) директно млъква, с цел да не дразни кръвопиеца докато се чуди: " Е СЕГА КВО ЩЕ ПРАВИМ ?" tongue.gif
АVENSIS 2.0TD-комби

jsp

Мнение от jsp » 15 Юли 2009 20:59

Никой ли не използва такива радар-детектори дето са от 2 части.
jsp написа:Здравейте,
за съжаление аз съм вариант terra E15 и нямам монохроматично огледало със подведено захранване към него. Което означава да имам висящ кабел до запалката май javascript:emoticon('ohmy.gif'). Не знам дали може да се свърже някак си към захранванията които отиват към плафона гора или към лампичките за огледалата в сенниците ....

Аз гледах нещо като
http://www.radar-express.com/product.php?iid=152
или
http://www.radar-express.com/product.php?iid=221
като този втория нещо не ми изглежда външното тяло да е предвидено да е изложено на външните атмосферни влияния ....

Чудя се и как да подходя с монтажа - дали TMA ще се навият да направят монтаж на такова нещо за да не се окаже че след това имам проблем с гаранцията или пък да съжелявам че някой "майстор" е рязал неща по колата които е било по-добре да не се пипат - всички знаем колко дразнят шумове в купето ....
slowtraveler написа:jsp, и аз съм имал такива идеи, но в края на краищата решавах въпроса така:
ohmy.gif ohmy.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 15 Юли 2009 22:04

Аз имам такъв от две части, но не знам какво имаш предвид!?

jsp

Мнение от jsp » 19 Юли 2009 14:12

Kiki написа:Аз имам такъв от две части, но не знам какво имаш предвид!?
Здравейте,
Ами къде и как е закрепена частта дето се слага зад предната решетка?
Доволен ли сте от монтирането му?
Къде го монтираха - сервиз ?
Какъв модел имате и доволен ли сте ?

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 21 Юли 2009 00:19

Колега, при моя редар-дедектор едната част се монтира в плафона и се свързва с + от него и като запалиш двигателя той сам се включва. Като изгасиш се изключва. На вид е същия, като на втория ти линк.

Другата част е дистанционното му управление, което може да бъде в джоба ти, или на стойка някъде по таблото. На него има екран, който те информира за много неща, включително и на какво разстояние е радара на КАТ.Когато искаш можеш да изключиш дедектора и с него.

Марката му е: Cobra XRS - R7 и струва около 600 лв.

Ползвам то две години и съм изключително доволен от него. Икономисал ми е доста пари и нерви.

Вече има и по-нови модели на същата база - R8, R9 и R10, но на последния модел цената е 750лв.

На теб не ти трябва PRO 3450, защото той за коли с екранирани предни стъкла, а твоето не е такова и не е проблем да е в купето. :thumbsup:

Аватар
heller

Мнение от heller » 09 Авг 2009 13:03

Nedkow написа:Колега продал съм над 50бр. Марухама със слънчев панел зарежда се от слънцето, вкючва се от вибрация в купето при покой се изключва използвам ги от 2 години без отказ :thumbsup:
http://www.maruhamabg.com/
Благодаря, колега Недков!
Преди около месец си закупих точно този модел, вземайки предвид твоя съвет.
Аз определено не съм състезател, но тази "щуротийка" ми спести доста пари! :whistle: :thumbsup:

Capo_69

Мнение от Capo_69 » 14 Авг 2009 22:54

Kiki написа:Колега, при моя редар-дедектор едната част се монтира в плафона и се свързва с + от него и като запалиш двигателя той сам се включва. Като изгасиш се изключва. На вид е същия, като на втория ти линк.

Другата част е дистанционното му управление, което може да бъде в джоба ти, или на стойка някъде по таблото. На него има екран, който те информира за много неща, включително и на какво разстояние е радара на КАТ.Когато искаш можеш да изключиш дедектора и с него.

Марката му е: Cobra XRS - R7 и струва около 600 лв.

Ползвам то две години и съм изключително доволен от него. Икономисал ми е доста пари и нерви.

Вече има и по-нови модели на същата база - R8, R9 и R10, но на последния модел цената е 750лв.

На теб не ти трябва PRO 3450, защото той за коли с екранирани предни стъкла, а твоето не е такова и не е проблем да е в купето. :thumbsup:
И аз съм се спрял на R10.
Но много се двоумя дали да не потърся АнтиРадар.
Ползвах една Кобра и постоянно ми обаждаше когато разминавам скъпи коли Q7, S, ......
Аз съм с Авенсис 2004г
Колата си върви прилично и е нормално да се кара с 140км/ч
Колко е по-добър R10 от R9 и R8 ?
Какви са разликите?

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 14 Авг 2009 23:32

Виж разликата на www.inesauto.com

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 16 Авг 2009 22:27

Kiki написа:Виж разликата на www.inesauto.com
явно най-на далавера им идва Cobra XRS-R9 / GPS, щото някой от фунциите им са повторени десетки biggrin.gif пъти.
АVENSIS 2.0TD-комби

Публикувай отговор