проблем с мощност corolla 1,4 vvt-i 2000г.
и королата и авенсиса ми държат 600-700 оборота на празех ход. доста хора споделят това, явно са си нормалните обороти. за другото дето глъхне вече си е друг проблем.
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

И аз се опитвам да съпоставя моя 1.3 (86к.с) с Опелския 1.7 CDTI ама нейси ...nkuckov написа:Прочел съм всичко от форума за темата, в момента карам опел астра 1,7 cdti 101 коня и се опитвам да го съпоставя с 1,4 vvt-i 97 коня!? Но безуспешно засега.![]()
Мисля все пак да отида в някой от препоръчаните във форума сервизи за диагностика и пак ще пиша.
На една Corsa и направих сериозна демонстрация с тоя двигател..
А в неделя на околовръстното направо щях да разплача един на 160км/ч

Ако не си се бягал с такъв двигател недей да говориш на изуст, моля те..DMDimitrov написа:Няма как да съпоставяш агрегат с турбо компресор, с атмосферен бензинов! Няма никаква база за сравнение просто. Естествено, че 1.7CDTI ще върви много по-добре.nkuckov написа:Прочел съм всичко от форума за темата, в момента карам опел астра 1,7 cdti 101 коня и се опитвам да го съпоставя с 1,4 vvt-i 97 коня!? Но безуспешно засега.![]()
Мисля все пак да отида в някой от препоръчаните във форума сервизи за диагностика и пак ще пиша.

Колегата BRAVOO, който писа за проблема е прав.
След почистване на МАФ сензора нещата си доидоха на мястото.
А като сравнение с опела мога да кажа, че 1,7 CDTI върви повече, когато влезе в обороти над 2500 об./м. ама си иска много настъпване, докато при тойотата и при леко настъпване на газта, колата си ускорява добре.
След почистване на МАФ сензора нещата си доидоха на мястото.
А като сравнение с опела мога да кажа, че 1,7 CDTI върви повече, когато влезе в обороти над 2500 об./м. ама си иска много настъпване, докато при тойотата и при леко настъпване на газта, колата си ускорява добре.