Лоша миризма в купето на Авенсис 1
- boqnkov_
- Автомобил: Toyota Previa 2.0 d4d
Лоша миризма в купето на Авенсис 1
Мнение от boqnkov_ » 27 Юли 2010 16:17
boqnkov_
Мнение от Zero`Cool » 27 Юли 2010 16:21

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия
Zero`Cool
boqnkov_
Raya
boqnkov_
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Raya » 27 Юли 2010 17:07
За съжаление, сериозно. И това го казва само в тази кола, а до сега само тази е с плюш ( все в кожани салони го возех ....тарикатчето:))))) и затова си мисля, да не би причнината е в непрания 10г салон и за това време попило какви ли не миризми ...... колата е служебна и някой така е оливал салонаboqnkov_ написа:Това сериозно ли? И най скъпия ароматизатор да се вземе ако миризмата не се премахне е абсурд да се подтисне с ароматизатор. Само моя и на Raya авенсисите ли миришат лошо?...Детето ми като влиза и вика " СМРАД!!!!! СМЕНИ КОЛАТА!!!!!!!"

Ароматизаторите помагат в движение и на отворени прозорци

Ако успееш да премахнеш миризмата-пиши!
Raya
Scott
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Raya » 27 Юли 2010 19:02
Служебното ползване на тази кола винаги е било е като безплатен рент-а-кар за чуждестранните гости. Връчваме им чист автомобил с пълен резервоар, джипиес, карти на БГ...........А после (::::: по това как връщат колата, мога да си направя изводи за нациите.... и да ви кажа французите надминават италианцитеScott написа:OFF Много загадъчно звучи това 'служебно ползване'.

Raya
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 27 Юли 2010 19:41
Не е болка за умиране и се отстранява лесно. Причината е, че след дългото използване има натрупване на гнЪсни бактерии и въобще мрЪшляк във въздуховодите, питата и прочие. Когато климатикът е пуснат студеният въздух по една или друга причина (не съм специалист) елиминира миризмата. Със загасването му и оставяне само на вентилатор гадовете засмърдяват. От там и миризмата на кубинки biggrin.gif
Лечението: В магазините за козметика, веригите бензиностанции (ОМВ,ШЕЛ,ЕКО и пр.), Практикер, Бриколаж продават спрей срещу точно такива бактериални замърсявания и почистване на въздуховодите. Този спрей под налягане, или аерозол е снабден с едно дълго маркуче. При загасен двигател и изключен климатик натикваш маркучето през някой от отворите за въздух достатъчно дълбоко (чак до до вентилатора) и пръскаш около 10-15 секунди. Издърпваш по малко и впръскваш около 3-4 сек.така че въздуховодът да бъде обдухан. Повтаряш и за другите въздуховоди, т.е бъркаш във всички дупки и пръскаш смело. След известно изчакване палиш колата и включваш вентилаторите.
Процедурата може да повториш. След това гарантирано поне за един дълъг период миризмата на кубинки ще изчезне.
Освен това е много важно климатикът да е антиполенов, т.е да треби гадовете.
За другата миризма няма лек, освен хубаво изпиране на салона, тапицерията на тавана и пода и оставяне на проветриво помещение със широко разтворени врати и. Ако е пушено във колата (не се доверявай на пепелници и други, защото се сменят лесно !) смрадта няма как да изчезне напълно. Има спрейове, за тапицерии които не цапат но елеминират миризми. Пак в посочените по-горе места.
Нещо много важно. За да елиминираш натрупването на гадове е желателно ако спираш колата за по-дълго време да изключиш климатика няколко минутки по-рано и да оставиш само вентилаторите да изсушат въздуховидите, питата, вентилатора, защото след като си бил на климатик, след загасването му се образува конденз, влага и ... прекрасни условия за развитие на бабалюги и смрад.
Дано съм бил полезен.
Поздрави !
scorpion
boqnkov_
miLen4o
-
Мнение от sashoskiora » 27 Юли 2010 22:19
sashoskiora
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 27 Юли 2010 22:24
Това е много важно!scorpion написа: желателно ако спираш колата за по-дълго време да изключиш климатика няколко минутки по-рано и да оставиш само вентилаторите да изсушат въздуховидите, питата, вентилатора, защото след като си бил на климатик, след загасването му се образува конденз, влага и ... прекрасни условия за развитие на бабалюги и смрад. !
Kiki
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 28 Юли 2010 10:35
Обезателно върни информация за проблема но не забравяй две важни неща: както казва по-горе колегата спазвай инструкциите дадени от производителя на съответния препарат; повтори за да има ефект.boqnkov_ написа:Колега, благодаря за отговора. Ще направя всичко, което каза и ще пиша какъв е ефекта.
Поздрави и успех !
scorpion
- boqnkov_
- Автомобил: Toyota Previa 2.0 d4d
Мнение от boqnkov_ » 28 Юли 2010 12:40
1. Спрей тип "Бомба" от Кауфланд. Оставял се зад шофьорската седалка. Климата се пуска на макс, вентилатора също, и потока на режим рециркулация. На затворени прозорци за 10 - 15 мин и трябва да сте извън колата. Убивал всички бактерии в самото купе и по цялата вентилационна система. Не оставал по стъклата, нито се отразявал на салона. Явно е разработка на военните. laugh.gif Вижда ми се вятър работа, но 90 % от хората ползвали го са много доволни, защото бил на "Нигрин". Аз лично ако го правя мисля през 3 - 4 мин да влизам и да сменям положението на копчето за посока на въздуха (прозорци, крака, централно) за да може спрея да мине буквално навсякъде.
2. Спрей с директно впръскване по въздуховодите. Ползвалите го също са доволни.
Аз лично първо мисля да пробвам първия начин.
boqnkov_
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru