Тресене над 120 км/ч при РАВ4 2002 година
Тресене над 120 км/ч при РАВ4 2002 година
Здравейте,
Имам следното питане за Тойота РАВ2 2002 година 1,8 бензин.
При развиване на скорост по- висока от 120 км/ч автомобилът започва да тресе (м/у 115 и 120 км/ч по - точно). Вибрацията е почти по цялото купе, като по- осезаемо е отпред. При по- ниски скорости или в града всичко е наред.
Моля, ако някой има представа да пише.
П.С. Варианта, проблемът да е от гумите го изключвам, тъй като са балансирани преди месец, а и не съм забелязал тежести да липсват.
Поздрави!
Имам следното питане за Тойота РАВ2 2002 година 1,8 бензин.
При развиване на скорост по- висока от 120 км/ч автомобилът започва да тресе (м/у 115 и 120 км/ч по - точно). Вибрацията е почти по цялото купе, като по- осезаемо е отпред. При по- ниски скорости или в града всичко е наред.
Моля, ако някой има представа да пише.
П.С. Варианта, проблемът да е от гумите го изключвам, тъй като са балансирани преди месец, а и не съм забелязал тежести да липсват.
Поздрави!
-
- Обратна връзка:
Колега, а над 120км/ч тресе ли, или се успокоява? Аз имах подобен проблем, тресеше между 120 и 130, а над 130 се оправяше и макар, че бяха балансирани гумите, се оказа точно от тях, защото след това като качих чисто нови зимни и всичко се оправи. Опитай да размениш предните и задните гуми и ако пак тресе - може да имаш проблем, например да ти тресе полуоска.
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
- Aleksandar
Провери гумите, но 99% са криви спирачни дискове. Ако това тресене е при натиснати спирачки, разбира се. Ако не - гуми или джанти.Fichone написа:Здравейте,
Благодаря за отговора!
М/у 115 и 120 км започва тресенето и до 130 км се усилва след което остава едно и също до 140. За по- висока скорост не съм тествал...
Определено ще проверя гумите още веднъж и ако е необходимо ОТНОВО ще ги разменя предни със задни.
Поздрави!
Toyota Avensis AT221 7A-FE
-
- Обратна връзка:
-
- Обратна връзка:
- Georgimitrovich
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Всяка залепнала мръсотия по джантата може да предизвика тресенето. Едни 10-20гр кал, правят приличен дисбаланс на цялата гума... Аз бях скочил в един бетон, щото кретените на обекта го изипали точно за завоя, без никакви маркировки, та като засънха, не можех дори 70км да вдигна
Може да ти тресе и от криво износени гуми. Кофти баланс, а като нищо, може някоя пластина от баланса да е изпаднала при дупките - и това ми се е случвало. Най-лошия вариант е крива джанта, но за да е така, определено трябва да си скочил юнашки в някой трап. 100% е от гумите, остава да намериш къде е грешката. А, последно, но също гадно - ако си с ляти джанти, неоригинални и имат втулки за централния отвор - провери ги дали не са смачкани и изкривени - последните джанти на Соларата бяха със смачкани втулки и тресеше. Смяна с нови - ~24лв са 4-те броя и си като нов, но сменяш гумаджията, защото от само себе си, не могат да се смачкат

Винаги е гумите......
може да са перфектно балансирани и пак да бият, ако са си $криви$.....
само за справка - чисто нова ЛАСА лятна на 0 км, идеално балансирана сложена миналата седмица, бие та се къса...рекламация и т.н. , а ако е стара, може лошо да са съхранявани или нещо друго. според мен 99.99 % е от гумите, и винаги около 120 км дават вибрации ако не са добре !
може да са перфектно балансирани и пак да бият, ако са си $криви$.....
само за справка - чисто нова ЛАСА лятна на 0 км, идеално балансирана сложена миналата седмица, бие та се къса...рекламация и т.н. , а ако е стара, може лошо да са съхранявани или нещо друго. според мен 99.99 % е от гумите, и винаги около 120 км дават вибрации ако не са добре !
Корола 1999 г. + Авенсис 2001 г. - карани/продадени
Пикник 1999 г. + Ярис 2005 г. + Айго 2008 г. - действащи
Форд Фокус 2016 г. за цвят
Пикник 1999 г. + Ярис 2005 г. + Айго 2008 г. - действащи
Форд Фокус 2016 г. за цвят