Масло за авенсис?Само за разбирачи
Масло за авенсис?Само за разбирачи
Колата е 2004 авенсис знам,че има много теми прочетох ги,но ако може някой да ми обесни мога ли да сложа 5w-40 пълна синтетика?каква е разликата между пълната синтетика и полу-синтетиката и кое е по добре?По книжка го дават 5w-30 полу-синтетика-същото ли е като 5w30 пълна синтетика?Проблем ли е,че вече съм го сменил с 5w40 пълна синтетика?Следващият път какво да сложа? 

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Масло за авенсис?Само за разбирачи
За нашите геогравски ширини 5w40 си е супер! Карай си с него и си свиркай! biggrin.gifбраткото написа:Колата е 2004 авенсис знам,че има много теми прочетох ги,но ако може някой да ми обесни мога ли да сложа 5w-40 пълна синтетика?каква е разликата между пълната синтетика и полу-синтетиката и кое е по добре?По книжка го дават 5w-30 полу-синтетика-същото ли е като 5w30 пълна синтетика?Проблем ли е,че вече съм го сменил с 5w40 пълна синтетика?Следващият път какво да сложа?
Надявам се разбра! laugh.gif
-
- Обратна връзка:
Наливай си винаги пълна синтетика и си свиркай.браткото написа:Добре неможе ли някой да ми отговори простичко с 2 изречения-да едиси кое е по-добро разликата м/у двете е едиси каква.

Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
DMDimitrov написа:Наливай си винаги пълна синтетика и си свиркай.браткото написа:Добре неможе ли някой да ми отговори простичко с 2 изречения-да едиси кое е по-добро разликата м/у двете е едиси каква.И това, което някои казват, че след еди си колко хиляди (примерно след 100000) трябва да минеш на полусинтетика са пълни глупости

- martod
Разликата е в кинтите и в качеството.....браткото написа:Добре неможе ли някой да ми отговори простичко с 2 изречения-да едиси кое е по-добро разликата м/у двете е едиси каква.

Пълната синтетика е по добра от полу синтетиката, а тя пък е по добра от минералните......
При цените е същото.....Синтетичното е най скъпо, после полу, после минералното......
Ако искаш да си скапеш по бързо мотора, още преди 100к , премини на минерално и по гъсто....... laugh.gif .....
От това по простичко, не мога да ти го обясня..... biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
martod - по-дебелото масло, ще ми скапе двигателя ?!?!??!!??!?
Значи моя ще умре скоро, защото е на 75хил.км, а му сложих 10W40
А странното е, че Тойота ми го сложиха и не се възпротивиха.... Значи нямам грижи, щото гаранцията ще ми го оправи, така ли излиза ?!?
Нищо лично колега, ама по-голяма глупост не бях чувал за маслата.... Определено някой ти е объркал логиката тотално....

Нищо лично колега, ама по-голяма глупост не бях чувал за маслата.... Определено някой ти е объркал логиката тотално....

- martod
Че то 10W40 ти е по каталог бре.......Тука не става въпрос за него, а за това че някои препоръчват след 100к да се кара с 15W45/50 , защото двигателя бил поизносен вече......Което вече е тотално объркана логика......Me4oKyX написа:martod - по-дебелото масло, ще ми скапе двигателя ?!?!??!!??!?Значи моя ще умре скоро, защото е на 75хил.км, а му сложих 10W40
А странното е, че Тойота ми го сложиха и не се възпротивиха.... Значи нямам грижи, щото гаранцията ще ми го оправи, така ли излиза ?!?

Аз не съм видял нито един каталог, където да дават кола с хидравлични повдигачи, да се кара с 15W50 , а повечето съвременни автомобили са с такива повдигачи.......
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Американците имат най-точна поддръжка, а 15W40 не пречи на коли с хидро повдигачи. И да, логиката е правилна, че на износените двигатели трябва да се слага по-дебело масло - като 10w40 и 15w40. Но за 15-ка ще се наложи след 150+хил.км. И все пак - зависи от каране и поддръжката на колата. А по спецификация, моято трябва да е с 5w40, но определено вече не е за толкова тънко масло. А и дизелите и турбо моторите се различават от бензинките атмосферни. Новите бензини ги карат до 50хил.км с 0W40, но такова масло на дизел нов не слагат. Само първичното, с което идва колата е такова, но след това слагат постоянно 5W40