Масло за авенсис?Само за разбирачи
Масло за авенсис?Само за разбирачи
Мнение от браткото » 05 Мар 2009 22:42

браткото
Bass_Man
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Масло за авенсис?Само за разбирачи
Мнение от Kiki » 05 Мар 2009 23:12
За нашите геогравски ширини 5w40 си е супер! Карай си с него и си свиркай! biggrin.gifбраткото написа:Колата е 2004 авенсис знам,че има много теми прочетох ги,но ако може някой да ми обесни мога ли да сложа 5w-40 пълна синтетика?каква е разликата между пълната синтетика и полу-синтетиката и кое е по добре?По книжка го дават 5w-30 полу-синтетика-същото ли е като 5w30 пълна синтетика?Проблем ли е,че вече съм го сменил с 5w40 пълна синтетика?Следващият път какво да сложа?
Надявам се разбра! laugh.gif
Kiki
mirchevbg
браткото
-
- Обратна връзка:
Мнение от DMDimitrov » 09 Мар 2009 10:08
Наливай си винаги пълна синтетика и си свиркай.браткото написа:Добре неможе ли някой да ми отговори простичко с 2 изречения-да едиси кое е по-добро разликата м/у двете е едиси каква.

Lexus RX400h, 2008г
DMDimitrov
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 09 Мар 2009 13:30
DMDimitrov написа:Наливай си винаги пълна синтетика и си свиркай.браткото написа:Добре неможе ли някой да ми отговори простичко с 2 изречения-да едиси кое е по-добро разликата м/у двете е едиси каква.И това, което някои казват, че след еди си колко хиляди (примерно след 100000) трябва да минеш на полусинтетика са пълни глупости

Bass_Man
- martod
Мнение от martod » 09 Мар 2009 15:53
Разликата е в кинтите и в качеството.....браткото написа:Добре неможе ли някой да ми отговори простичко с 2 изречения-да едиси кое е по-добро разликата м/у двете е едиси каква.

Пълната синтетика е по добра от полу синтетиката, а тя пък е по добра от минералните......
При цените е същото.....Синтетичното е най скъпо, после полу, после минералното......
Ако искаш да си скапеш по бързо мотора, още преди 100к , премини на минерално и по гъсто....... laugh.gif .....
От това по простичко, не мога да ти го обясня..... biggrin.gif
martod
браткото
spiritch
Bass_Man
- martod
Мнение от martod » 09 Мар 2009 23:36
Карал си я, ама ТАКСИ.... biggrin.gif ....spiritch написа:Жигулката я карах 300000 с М10Д и си свирках
Иначе и аз моята я карах толкова, с М10Д (то друго нямаше) ама с еден междинен ОР на 180000 км...... laugh.gif
martod
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 10 Мар 2009 07:30

Нищо лично колега, ама по-голяма глупост не бях чувал за маслата.... Определено някой ти е объркал логиката тотално....

Me4oKyX
- martod
Мнение от martod » 10 Мар 2009 10:11
Че то 10W40 ти е по каталог бре.......Тука не става въпрос за него, а за това че някои препоръчват след 100к да се кара с 15W45/50 , защото двигателя бил поизносен вече......Което вече е тотално объркана логика......Me4oKyX написа:martod - по-дебелото масло, ще ми скапе двигателя ?!?!??!!??!?Значи моя ще умре скоро, защото е на 75хил.км, а му сложих 10W40
А странното е, че Тойота ми го сложиха и не се възпротивиха.... Значи нямам грижи, щото гаранцията ще ми го оправи, така ли излиза ?!?
Нищо лично колега, ама по-голяма глупост не бях чувал за маслата.... Определено някой ти е объркал логиката тотално....

Аз не съм видял нито един каталог, където да дават кола с хидравлични повдигачи, да се кара с 15W50 , а повечето съвременни автомобили са с такива повдигачи.......
martod
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 10 Мар 2009 10:35

Me4oKyX
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru