Помагайте, CELICA 4WD
Помагайте, CELICA 4WD
Мнение от DANIEL » 29 Ное 2005 19:34

- Прикачени файлове
-
- DSC00580.JPG (49.56 KiB) Преглеждано 5852 пъти

DANIEL
ALTEZZA
- LordDigital
- СупраДжия
Мнение от LordDigital » 30 Ное 2005 06:05
Обсъждахме по телефона със колегата Алтезов 10-15мин за какво може да е ,и не можахме да стигнем до извод. Извади тои прашясалите учебници от Toyota University (без маитап има такъв) ,обаче и там не пишеше - та във изблик на енергия са разходи до сервиза и бръкна във базата на Дилара за да извади следната информация:

Демек таз ръчка НЕ СА ПИПА.
След като го прочетох това са сетих ,че може би наи-бързия Опел във Българиа (Вектра Косуарт ,4х4 Виско като на AllTrack-а) ,е само със предно точно заради базъкни със същата ръчка ,бил я блокирал човека и на заден ход строшил раздатката!
Иначе със него след кратко обсъждане във местната кръчма решихме ,че приложението на джаджата е възможно да бъде когато човек кара на макадан и може да си позволи да блокира централния ,изключчването на задния мост също - явно обаче начина по които е имлементирано го прави рисково за раздатката.

LordDigital
DANIEL
punkara
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Japanese_fever » 30 Ное 2005 18:14
To kato gledam si li4i, 4e e bilo na purvata dupka otgore nadolu. Ima otpe4atuk ot bolta na plo4kata.DANIEL написа:И вкрайна сметка не е здравословно да го карам само на предно, така ли,
и кое е нормалното положение, което е показано на първата скица ли
Samo, 4e az ne razbrah na purva poziciq na skicata viscous mode kolata e 4WD nali.
A, ako nekoj put zakusa v golqm snqg ne e li po-dobre da premesti na viscous free mode?!?

FF mode ne znam kude moje da se priloji? Vie kak mislite?
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
Мнение от b_d » 30 Ное 2005 18:17
Ако закъса в голям сняг по-добре да вика трактора отколкото да ляга под колата. ХехехеJapanese_fever написа:To kato gledam si li4i, 4e e bilo na purvata dupka otgore nadolu. Ima otpe4atuk ot bolta na plo4kata.DANIEL написа:И вкрайна сметка не е здравословно да го карам само на предно, така ли,
и кое е нормалното положение, което е показано на първата скица ли
Samo, 4e az ne razbrah na purva poziciq na skicata viscous mode kolata e 4WD nali.
A, ako nekoj put zakusa v golqm snqg ne e li po-dobre da premesti na viscous free mode?!?![]()

Тва е бегачка - не джипка
b_d
DANIEL
Мнение от Japanese » 30 Ное 2005 21:54
Losho!DANIEL написа:до колкото знам това се използва ако се счупи нещо назадJapanese_fever написа:
сега се появи нов проблем, немога да го върна в първоначално положение, а преди да почна да го човъркам беше там

Nedej mnogo da bara6 dokato ne polu4i6 kvalificirana pomo6t(info) q ot ALTEZZA-ta, q ot nqkoj drug!!!
Spored tova, koeto pro4etoh, PO-DOBRE NE KARAI kolata v tova polojenie, dokato ne go premesti6 v purvona4alno polojenie!

Japanese
Мнение от Japanese » 30 Ное 2005 21:58
Znam be! NAli taq kola gi razbiva6e po ralitata v na4aloto na 90-te. laugh.gif Misulta mi be6e kude mogat da se prilojat tezi opcii na difernciala v normal driving conditions?!bad_dog написа:
Ако закъса в голям сняг по-добре да вика трактора отколкото да ляга под колата. Хехехе![]()
![]()
![]()
Тва е бегачка - не джипка

Japanese
Japanese
-
Мнение от agent dust » 30 Ное 2005 23:13
agent dust
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Japanese_fever » 30 Ное 2005 23:28
Iasno. Az si misleh, 4e za razli4na nastilka se promenq rabotata na diferenciala. Pa nali e rally car, to ima ralita na asfalt, na makadam, na kal, na snqg, puk to bilo za putna pomo6t!?!maggkrabar написа:ми променя се работата на виското - от виско ЛСД става опън дифф - това са някакви сервизни режими(ако се качва колата с Пътна Помощ примерно и се закачват само двете колела - виското не трябва да работи в такъв случай)

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
-
Мнение от agent dust » 30 Ное 2005 23:31
agent dust
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru