продухала гарнитура Carina E 4afe
-
продухала гарнитура Carina E 4afe
Мнение от elektrolex » 11 Дек 2008 22:45
elektrolex
- martod
Мнение от martod » 11 Дек 2008 23:23
martod
Re: продухала гарнитура Carina E 4afe
Мнение от brock » 12 Дек 2008 12:58
Най-вероятно е само гарнитура на главата. За да се разбере дали не е спукана глава, след като тя се свали - така или иначе се дава да се шлайфа - преди да се шлайфа се проверява дали ни и спукана. Ако е спукана се заварява /стига да е възможно/ след това нова гарнитура и колата е готова.elektrolex написа:карам Carina E от април 2008 близо 10 000км. Днес много внезпно спря парното и малко след това термометъра плъзна нагоре почти до червения сектор.Спрях и стана ясно че е "хвърлила водата".Долях запалих и избщо не я здържа в радиатора т. е. налягане в охл.система и то яко. Въпроса ми е възможно ли е да е нещо освен гарнитура в смисъл да не е спукана глава или от сорта нещо по гадно.

brock
b_d
Мнение от kuzerdale » 12 Дек 2008 16:39
Извинявам се ,че се намесвам в тема на друг колега с негов проблем ,но и моя е сходен и нещата които ще питам ще са му от полза и на него.bad_dog написа:Вземи си нова оригинална гарнитура. Заместителите не струват.
Едва ли ще има нещо повече, ако си го усетил бързо.
И на мен ми тръгна гарнитурата на главата и днес ми предложиха на "Нипартс"-270 лева-комплекта от гарнитури,от ТМ цената на същия комплект бешенад 670лв,та въпроса ми е и "Нипартс"ли са кофти заместител на "яката цифра",нали уж са джапански?Ако разбира се се окаже ,че и те са "дървета" ще се взимат оригиналните!
kuzerdale
ugabuga
-
- Обратна връзка:
Мнение от ugabuga » 12 Дек 2008 21:40
ne moga da razbera otkade gi vadiat tia ceni! 1 garnitura struva ot sorta na $10-20, a boltovete (10 sa po $2-5 niakade)kuzerdale написа:Извинявам се ,че се намесвам в тема на друг колега с негов проблем ,но и моя е сходен и нещата които ще питам ще са му от полза и на него.bad_dog написа:Вземи си нова оригинална гарнитура. Заместителите не струват.
И на мен ми тръгна гарнитурата на главата и днес ми предложиха на "Нипартс"-270 лева-комплекта от гарнитури,от ТМ цената на същия комплект бешенад 670лв,та въпроса ми е и "Нипартс"ли са кофти заместител на "яката цифра",нали уж са джапански?Ако разбира се се окаже ,че и те са "дървета" ще се взимат оригиналните!
ugabuga
-
продухала гарнитура Carina E 4afe 2ра серия
Мнение от elektrolex » 12 Дек 2008 21:44
Утре ми идва нов радиатор,като го сменя ще пиша пак.Дано да има Господ.

elektrolex
Bass_Man
Мнение от b_d » 13 Дек 2008 07:57
Единичните гарнитури са около 15лв бройката.
Комплекта гарнитури включва и гумички на клапани, затова е сравнително скъп.
Оригиналните комплекти са много добре изработени и повечето ганитури са метални. В заместителите всичко е хартия.
Всеки сам си решава, но аз на всеки двигател, който съм сглобил съм слагал само оригинални ТОЙОТА или TRD гарнитури.
b_d
Bass_Man
MEGAHARD
ilia
Мнение от rudolf » 17 Дек 2008 20:44
ugabuga написа:ne moga da razbera otkade gi vadiat tia ceni! 1 garnitura struva ot sorta na $10-20, a boltovete (10 sa po $2-5 niakade)kuzerdale написа:Извинявам се ,че се намесвам в тема на друг колега с негов проблем ,но и моя е сходен и нещата които ще питам ще са му от полза и на него.bad_dog написа:Вземи си нова оригинална гарнитура. Заместителите не струват.

според мен себестойнсотта за направа на гарнитура не може да е повече от 15тина-20 лева-таван--с метални пръстени и многослойна...
rudolf
Мнение от kuzerdale » 17 Дек 2008 22:40
Абе ако трябва да обобщя с две думи-тук е много по трудно да си фен на нещо качествено и стойностно отколкото в нормалния контекст на нещата! Извинявам се за (на пръв поглед)офффф топика!!!!rudolf написа:ugabuga написа:ne moga da razbera otkade gi vadiat tia ceni! 1 garnitura struva ot sorta na $10-20, a boltovete (10 sa po $2-5 niakade)kuzerdale написа:
Извинявам се ,че се намесвам в тема на друг колега с негов проблем ,но и моя е сходен и нещата които ще питам ще са му от полза и на него.
И на мен ми тръгна гарнитурата на главата и днес ми предложиха на "Нипартс"-270 лева-комплекта от гарнитури,от ТМ цената на същия комплект бешенад 670лв,та въпроса ми е и "Нипартс"ли са кофти заместител на "яката цифра",нали уж са джапански?Ако разбира се се окаже ,че и те са "дървета" ще се взимат оригиналните!....и аз това се чудя,,,ма мисля че при вас има много марки които лансират собствена търговска марка,,,а тук нещата се разделят на --от тм-ауто и от симеон.
според мен себестойнсотта за направа на гарнитура не може да е повече от 15тина-20 лева-таван--с метални пръстени и многослойна...

kuzerdale
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru