продухала гарнитура Carina E 4afe

elektrolex

продухала гарнитура Carina E 4afe

Мнение от elektrolex » 11 Дек 2008 22:45

карам Carina E от април 2008 близо 10 000км. Днес много внезпно спря парното и малко след това термометъра плъзна нагоре почти до червения сектор.Спрях и стана ясно че е "хвърлила водата".Долях запалих и избщо не я здържа в радиатора т. е. налягане в охл.система и то яко. Въпроса ми е възможно ли е да е нещо освен гарнитура в смисъл да не е спукана глава или от сорта нещо по гадно.

Аватар
martod

Мнение от martod » 11 Дек 2008 23:23

Възможно е да е само гарнитура......Възможно е и да е изкривила главата.......Но това може да се каже, след като се свали.....Също е възможно да си имаш вече спукана глава, ако си долял веднага студена течност, след като е прегряла......Също и от водната помпа, може да е дошло прегряването.....За това, трябва да ги проверите тези неща.......
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
brock
Обратна връзка:

Re: продухала гарнитура Carina E 4afe

Мнение от brock » 12 Дек 2008 12:58

elektrolex написа:карам Carina E от април 2008 близо 10 000км. Днес много внезпно спря парното и малко след това термометъра плъзна нагоре почти до червения сектор.Спрях и стана ясно че е "хвърлила водата".Долях запалих и избщо не я здържа в радиатора т. е. налягане в охл.система и то яко. Въпроса ми е възможно ли е да е нещо освен гарнитура в смисъл да не е спукана глава или от сорта нещо по гадно.
Най-вероятно е само гарнитура на главата. За да се разбере дали не е спукана глава, след като тя се свали - така или иначе се дава да се шлайфа - преди да се шлайфа се проверява дали ни и спукана. Ако е спукана се заварява /стига да е възможно/ след това нова гарнитура и колата е готова.

:thumbsup:

b_d

Мнение от b_d » 12 Дек 2008 13:12

Вземи си нова оригинална гарнитура. Заместителите не струват.

Едва ли ще има нещо повече, ако си го усетил бързо.

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 12 Дек 2008 16:39

bad_dog написа:Вземи си нова оригинална гарнитура. Заместителите не струват.

Извинявам се ,че се намесвам в тема на друг колега с негов проблем ,но и моя е сходен и нещата които ще питам ще са му от полза и на него.

И на мен ми тръгна гарнитурата на главата и днес ми предложиха на "Нипартс"-270 лева-комплекта от гарнитури,от ТМ цената на същия комплект бешенад 670лв,та въпроса ми е и "Нипартс"ли са кофти заместител на "яката цифра",нали уж са джапански?Ако разбира се се окаже ,че и те са "дървета" ще се взимат оригиналните!

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 12 Дек 2008 17:03

az sam polzval i drugi garnituri na moita yota, bez problemi .. i to s turbo, no predpolagam che tuka drugite marki sa na nivo dolu-gore.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 12 Дек 2008 21:40

kuzerdale написа:

Извинявам се ,че се намесвам в тема на друг колега с негов проблем ,но и моя е сходен и нещата които ще питам ще са му от полза и на него.

И на мен ми тръгна гарнитурата на главата и днес ми предложиха на "Нипартс"-270 лева-комплекта от гарнитури,от ТМ цената на същия комплект бешенад 670лв,та въпроса ми е и "Нипартс"ли са кофти заместител на "яката цифра",нали уж са джапански?Ако разбира се се окаже ,че и те са "дървета" ще се взимат оригиналните!
ne moga da razbera otkade gi vadiat tia ceni! 1 garnitura struva ot sorta na $10-20, a boltovete (10 sa po $2-5 niakade)
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

elektrolex

продухала гарнитура Carina E 4afe 2ра серия

Мнение от elektrolex » 12 Дек 2008 21:44

Днес по светло видях пукнатина на горното казанче на радиатора под капачката хоризонтално около 10см дълга. Явно снощи е хвърлила водата от там и е дигнала градусите. Може и да не е гарнитура хич.
Утре ми идва нов радиатор,като го сменя ще пиша пак.Дано да има Господ. cool.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 12 Дек 2008 23:39

ugabuga написа: ne moga da razbera otkade gi vadiat tia ceni! 1 garnitura struva ot sorta na $10-20, a boltovete (10 sa po $2-5 niakade)
Гарнитура за глава ли да струва 10$ ???

b_d

Мнение от b_d » 13 Дек 2008 07:57

гарнитура за глава струва около 100лв.

Единичните гарнитури са около 15лв бройката.

Комплекта гарнитури включва и гумички на клапани, затова е сравнително скъп.

Оригиналните комплекти са много добре изработени и повечето ганитури са метални. В заместителите всичко е хартия.

Всеки сам си решава, но аз на всеки двигател, който съм сглобил съм слагал само оригинални ТОЙОТА или TRD гарнитури.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 14 Дек 2008 03:36

Не аз Уга-та питам щото ми се стори , че за главата пише ?!?!?!

Аватар
MEGAHARD

Re: продухала гарнитура Carina E 4afe 2ра серия

Мнение от MEGAHARD » 15 Дек 2008 13:08

elektrolex написа: Утре ми идва нов радиатор,като го сменя ще пиша пак.Дано да има Господ. cool.gif
Ще споделиш ли марка, цена и от къде е радиатора?

ilia
Обратна връзка:

гарнитура

Мнение от ilia » 17 Дек 2008 20:12

цената на радиатор нов за карина 1.6 е около 170 лева колега ,знам че щатска фирма ги прави във полша и са си супер,на баща ми карината е със такъв алуминиев и вече втора година си перка със него без проблем.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 17 Дек 2008 20:44

ugabuga написа:
kuzerdale написа:

ne moga da razbera otkade gi vadiat tia ceni! 1 garnitura struva ot sorta na $10-20, a boltovete (10 sa po $2-5 niakade)
:notworthy: ....и аз това се чудя,,,ма мисля че при вас има много марки които лансират собствена търговска марка,,,а тук нещата се разделят на --от тм-ауто и от симеон.

според мен себестойнсотта за направа на гарнитура не може да е повече от 15тина-20 лева-таван--с метални пръстени и многослойна...

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 17 Дек 2008 22:40

rudolf написа:
ugabuga написа:
kuzerdale написа:

:notworthy: ....и аз това се чудя,,,ма мисля че при вас има много марки които лансират собствена търговска марка,,,а тук нещата се разделят на --от тм-ауто и от симеон.

според мен себестойнсотта за направа на гарнитура не може да е повече от 15тина-20 лева-таван--с метални пръстени и многослойна...
Абе ако трябва да обобщя с две думи-тук е много по трудно да си фен на нещо качествено и стойностно отколкото в нормалния контекст на нещата! Извинявам се за (на пръв поглед)офффф топика!!!!

dry.gif

Публикувай отговор