продухала гарнитура Carina E 4afe
-
продухала гарнитура Carina E 4afe
карам Carina E от април 2008 близо 10 000км. Днес много внезпно спря парното и малко след това термометъра плъзна нагоре почти до червения сектор.Спрях и стана ясно че е "хвърлила водата".Долях запалих и избщо не я здържа в радиатора т. е. налягане в охл.система и то яко. Въпроса ми е възможно ли е да е нещо освен гарнитура в смисъл да не е спукана глава или от сорта нещо по гадно.
- martod
Възможно е да е само гарнитура......Възможно е и да е изкривила главата.......Но това може да се каже, след като се свали.....Също е възможно да си имаш вече спукана глава, ако си долял веднага студена течност, след като е прегряла......Също и от водната помпа, може да е дошло прегряването.....За това, трябва да ги проверите тези неща.......
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Re: продухала гарнитура Carina E 4afe
Най-вероятно е само гарнитура на главата. За да се разбере дали не е спукана глава, след като тя се свали - така или иначе се дава да се шлайфа - преди да се шлайфа се проверява дали ни и спукана. Ако е спукана се заварява /стига да е възможно/ след това нова гарнитура и колата е готова.elektrolex написа:карам Carina E от април 2008 близо 10 000км. Днес много внезпно спря парното и малко след това термометъра плъзна нагоре почти до червения сектор.Спрях и стана ясно че е "хвърлила водата".Долях запалих и избщо не я здържа в радиатора т. е. налягане в охл.система и то яко. Въпроса ми е възможно ли е да е нещо освен гарнитура в смисъл да не е спукана глава или от сорта нещо по гадно.

Извинявам се ,че се намесвам в тема на друг колега с негов проблем ,но и моя е сходен и нещата които ще питам ще са му от полза и на него.bad_dog написа:Вземи си нова оригинална гарнитура. Заместителите не струват.
Едва ли ще има нещо повече, ако си го усетил бързо.
И на мен ми тръгна гарнитурата на главата и днес ми предложиха на "Нипартс"-270 лева-комплекта от гарнитури,от ТМ цената на същия комплект бешенад 670лв,та въпроса ми е и "Нипартс"ли са кофти заместител на "яката цифра",нали уж са джапански?Ако разбира се се окаже ,че и те са "дървета" ще се взимат оригиналните!
-
- Обратна връзка:
ne moga da razbera otkade gi vadiat tia ceni! 1 garnitura struva ot sorta na $10-20, a boltovete (10 sa po $2-5 niakade)kuzerdale написа:Извинявам се ,че се намесвам в тема на друг колега с негов проблем ,но и моя е сходен и нещата които ще питам ще са му от полза и на него.bad_dog написа:Вземи си нова оригинална гарнитура. Заместителите не струват.
И на мен ми тръгна гарнитурата на главата и днес ми предложиха на "Нипартс"-270 лева-комплекта от гарнитури,от ТМ цената на същия комплект бешенад 670лв,та въпроса ми е и "Нипартс"ли са кофти заместител на "яката цифра",нали уж са джапански?Ако разбира се се окаже ,че и те са "дървета" ще се взимат оригиналните!
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
-
продухала гарнитура Carina E 4afe 2ра серия
Днес по светло видях пукнатина на горното казанче на радиатора под капачката хоризонтално около 10см дълга. Явно снощи е хвърлила водата от там и е дигнала градусите. Може и да не е гарнитура хич.
Утре ми идва нов радиатор,като го сменя ще пиша пак.Дано да има Господ.
Утре ми идва нов радиатор,като го сменя ще пиша пак.Дано да има Господ.

гарнитура за глава струва около 100лв.
Единичните гарнитури са около 15лв бройката.
Комплекта гарнитури включва и гумички на клапани, затова е сравнително скъп.
Оригиналните комплекти са много добре изработени и повечето ганитури са метални. В заместителите всичко е хартия.
Всеки сам си решава, но аз на всеки двигател, който съм сглобил съм слагал само оригинални ТОЙОТА или TRD гарнитури.
Единичните гарнитури са около 15лв бройката.
Комплекта гарнитури включва и гумички на клапани, затова е сравнително скъп.
Оригиналните комплекти са много добре изработени и повечето ганитури са метални. В заместителите всичко е хартия.
Всеки сам си решава, но аз на всеки двигател, който съм сглобил съм слагал само оригинални ТОЙОТА или TRD гарнитури.
Re: продухала гарнитура Carina E 4afe 2ра серия
Ще споделиш ли марка, цена и от къде е радиатора?elektrolex написа: Утре ми идва нов радиатор,като го сменя ще пиша пак.Дано да има Господ.
ugabuga написа:ne moga da razbera otkade gi vadiat tia ceni! 1 garnitura struva ot sorta na $10-20, a boltovete (10 sa po $2-5 niakade)kuzerdale написа:Извинявам се ,че се намесвам в тема на друг колега с негов проблем ,но и моя е сходен и нещата които ще питам ще са му от полза и на него.bad_dog написа:Вземи си нова оригинална гарнитура. Заместителите не струват.

според мен себестойнсотта за направа на гарнитура не може да е повече от 15тина-20 лева-таван--с метални пръстени и многослойна...
Абе ако трябва да обобщя с две думи-тук е много по трудно да си фен на нещо качествено и стойностно отколкото в нормалния контекст на нещата! Извинявам се за (на пръв поглед)офффф топика!!!!rudolf написа:ugabuga написа:ne moga da razbera otkade gi vadiat tia ceni! 1 garnitura struva ot sorta na $10-20, a boltovete (10 sa po $2-5 niakade)kuzerdale написа:
Извинявам се ,че се намесвам в тема на друг колега с негов проблем ,но и моя е сходен и нещата които ще питам ще са му от полза и на него.
И на мен ми тръгна гарнитурата на главата и днес ми предложиха на "Нипартс"-270 лева-комплекта от гарнитури,от ТМ цената на същия комплект бешенад 670лв,та въпроса ми е и "Нипартс"ли са кофти заместител на "яката цифра",нали уж са джапански?Ако разбира се се окаже ,че и те са "дървета" ще се взимат оригиналните!....и аз това се чудя,,,ма мисля че при вас има много марки които лансират собствена търговска марка,,,а тук нещата се разделят на --от тм-ауто и от симеон.
според мен себестойнсотта за направа на гарнитура не може да е повече от 15тина-20 лева-таван--с метални пръстени и многослойна...