селика уплатнения - разход масло
селика уплатнения - разход масло
Сега като заваля обилно видях че гумените уплатнения
при багажника горе и на едната врата леко пропускат капки. Някой знае ли какво може да се направи.
И другото нещо е че, имам висок разход на масло. Колата е
селика 1.8 vvt 2000г. По номер на рама излиза произведена в Япония.
А доколкото разбрах проблемните мотори са произведени в EU с некакви си сегменти.... По принцип ако е карам на дълги разстояния с по високи скорости ми дава по малък разход на масло отколкото ако е карам в града на къси за повече време. Другото е че ми казаха при студен вдигател като запаля и при малко газ ако изкара за кратко сив пушек - означавало че гумичките са износени и се стичало масло което първоначално изгаряло. Та за гумичките някой сменял ли е? Питах да ми ги сменят само тях да видим кво ще стане но ми казаха 400лв труд-
било много работа?
при багажника горе и на едната врата леко пропускат капки. Някой знае ли какво може да се направи.
И другото нещо е че, имам висок разход на масло. Колата е
селика 1.8 vvt 2000г. По номер на рама излиза произведена в Япония.
А доколкото разбрах проблемните мотори са произведени в EU с некакви си сегменти.... По принцип ако е карам на дълги разстояния с по високи скорости ми дава по малък разход на масло отколкото ако е карам в града на къси за повече време. Другото е че ми казаха при студен вдигател като запаля и при малко газ ако изкара за кратко сив пушек - означавало че гумичките са износени и се стичало масло което първоначално изгаряло. Та за гумичките някой сменял ли е? Питах да ми ги сменят само тях да видим кво ще стане но ми казаха 400лв труд-
било много работа?
провери дали няма6 от някаде те4 на масло(гарнитура на капак,семеринги на валовете,гарнитура на картер.....)
другия вариант е гуми4ките на клапаните,но според мое мнение няма да са те,тай като през тях няма как да мине толкоз много масло колкото казва6 4е ти гори!!Но дори и да са те-400лв е много,в пове4ето сервизи за работа вземат между 60-90лв.
Аз оба4е си мисля 4е проблема 6те е от сигментите-там ве4е работата е кофти.ако е от тях ,недей да кара6 колата,за6тото 6те си саздаде6 о6те ядове-може да издуха6 гарнитурата и да прегрее6 колата.
другия вариант е гуми4ките на клапаните,но според мое мнение няма да са те,тай като през тях няма как да мине толкоз много масло колкото казва6 4е ти гори!!Но дори и да са те-400лв е много,в пове4ето сервизи за работа вземат между 60-90лв.
Аз оба4е си мисля 4е проблема 6те е от сигментите-там ве4е работата е кофти.ако е от тях ,недей да кара6 колата,за6тото 6те си саздаде6 о6те ядове-може да издуха6 гарнитурата и да прегрее6 колата.
Днес ходих в един сервиз в който правят основни ремонти на двигатели. Човека който е гледа, първо погледна дали пуши при подаване на повече газ - не. После погледна дали от щеката излиза пушек или незнам какво точно, каза че всичко е идеално. Прегледаха за течове - няма. След това извади свещите и всички бяха идеално чисти. По негови думи колата неможе да харчи масло или поне на 100% е сигурен че неможе да са сегменти. Каза че при него смяната на гумички е около 250лв минимум, защото трябва да свали главата иначе неможе да задържа от долу клапаните и да смени гумичките.........]
- doktorross
- doktorross
Колата е 2000 год,без масло ли да е карана,че да износи чак толкова блока!Джамбазов написа:Ако този разход е от гумички то и водачите на клапаните са за смяна. Аз също като колегите смятам че проблема е в сегментите, а е възможно да има и овал на цилиндровата втулка вече. Дано минеш само с едни сегменти. Успех.

Toyota corolla ke70 te72 liftback'79
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: селика уплатнения - разход масло
А с какво масло я караш?liyan написа:..И другото нещо е че, имам висок разход на масло. Колата е селика 1.8 vvt 2000г.
- doktorross
- doktorross
Petar написа:Ne moga da razbera pri men zahto mi se omasliava kapa4kata za nalivane na maslo otvihia ogledahia gumenoto uplytnenie sie nared dobre se zaviva .Prosto nemoga da razbera kak izliza tova maslo ot kapa4kata

Toyota corolla ke70 te72 liftback'79