Carina E - Ах тази рейка....

T-Mar

Carina E - Ах тази рейка....

Мнение от T-Mar » 01 Сеп 2008 18:06

Здравейте, Колеги!

Очевидно не съм от щастливците, които имат шанса да се насладят на безпроблемно шофиране на своята Карина...досега преживях доста технически проблеми...на дневен ред е прословутата кормилна рейка wink.gif Става въпрос за Карина Е 95г 4А-FE. Преди 3 г. се появи проблема с теч от рейката...криво ляво от Карком във Варна я скалъпиха, та си я карах до преди няколко седмици....когато...познатия проблем ме навести отново...

Вече май с ремонт няма да се мине и ще трябва смяна...Естествено говоря за нещо втора ръка. Та...се надявам да сте в състояние да ми помогнете като ме упътите към някакви морги или нещо подобно. Аз съм от Шумен та би било добре, ако има хора от околията(Варна, Русе, Търговище) да ме упътят. Вече попаднах на два варианта, но нямам представа дали ще ми свършат работа понеже на едното място ми казаха, че имало 4-5 производителя и няма никаква гаранция, че тези които съм открил ще паснат...Тук прочетох че имало само японски и англйиски...и евентуално едните могат да се пригодят за другия тип и така...Та каква е истината всъщност...и има ли начин да разбера каква е моята рейка преди да съмм я свалил? Каква е желателна да търся? И дали е възмжно да попадна на такава, която е невъзможно да бъде монтирана? Всъщност ще ми бъде полезна всякаква конкретна информация, която можете да ми дадете по въпроса... smile.gif Благодаря Ви предварително за съдействието!

bambo
Обратна връзка:

Мнение от bambo » 01 Сеп 2008 20:56

Горе долу правилно си се ориентирал за рейките... Каква е рейката можеш да разбереш по номера на шасито на карината - ако започва със J - значи е правена в япония и рейката ти е японска, ако започва със S - значи колата е английска сглобка - съответно рейката е ZF. При свалена рейка ясно се вижда надписа на нея... На японската не помня какво пишеше но на английската пише ZF. Да ти кажа - щом е протекла - почити съм сигурен че е ZF. Рейка от английска става на японска сглобка и обратно, стига да я вземеш заедно със всичките накрайници и най-вече скобите / тампоните за захващане към моста. Разликата им е в диаметъра и затова са ти нужни и тампоните / скобите които си вървят със самата рейка... Аз мойта я взех от една морга в Пловдив преди доста време, мисля че дадох към 350лв. В мобиле.бг а мисля че и тук имаше няколко теми за карина Е на части - потърси, рейката не е тежка и не е проблем да се прати / получи с куриер.

Успех

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 01 Сеп 2008 21:48

Мисля, че щом е 95-та ще е произведена в Англия

Японските са 92, 93-та не съм сигурен

Опитай на този телефон за части втора ръка за карината
Аз съм доволен

0887 966 710

Мисля, че беше в Пазарджик
Хората са коректни
http:/www.penchochukov.com
Yaris P1

bambo
Обратна връзка:

Мнение от bambo » 01 Сеп 2008 23:08

chukov написа:Мисля, че щом е 95-та ще е произведена в Англия

Японските са 92, 93-та не съм сигурен

Опитай на този телефон за части втора ръка за карината
Аз съм доволен

0887 966 710

Мисля, че беше в Пазарджик
Хората са коректни
Има и '97 колега японски карини, ама са толкова рядко, че се едно ги нема :-)

Телефона е точния, ама мисля че в момента няма рейка за карина... утре ще проверя... :thumbsup:

T-Mar

Мнение от T-Mar » 02 Сеп 2008 16:59

Благодаря Ви много, Колеги!
В момента проверявам различните варианти, но засега все още въпроса не е решен, така че ако някой разполага с още информация нека сподели. wink.gif

П.П. За моята кола знам че е сглобена в Англия, но от други теми останах с впечатление, че въпреки това е възможно рейката да е японска... Както и да е, важното е, че съществува и опцията за взаимнозаменяемост...
Още веднъж Ви благодаря за оказаното съдействие!

Публикувай отговор