HELP-AVENSIS-SPESHNO
HELP-AVENSIS-SPESHNO
Здравейте колеги,
тази седмица подкарах АВЕНСИС 2001 г., Д4Д - комби и имам следния проблем:
при преминаване по неравност (дори и савсем малка) от задната част на колата се чужа много, ама много силен шум (наподобява желязо в желязо). В сервиза ми казаха, че най-вероятно става въпрос за тампон на заден амортисьор. проблема е че струват (поне така ми казаха) 190 лв/бр.....Х 2 + работа......
моля ако сте имали подобен проблем пишете! проблема ми изглежда доста странен........
благодаря предварително !
тази седмица подкарах АВЕНСИС 2001 г., Д4Д - комби и имам следния проблем:
при преминаване по неравност (дори и савсем малка) от задната част на колата се чужа много, ама много силен шум (наподобява желязо в желязо). В сервиза ми казаха, че най-вероятно става въпрос за тампон на заден амортисьор. проблема е че струват (поне така ми казаха) 190 лв/бр.....Х 2 + работа......
моля ако сте имали подобен проблем пишете! проблема ми изглежда доста странен........
благодаря предварително !
kazaha 4e bialetka sas sigurnost ne e!
naistinaot dqsno se 4uva mnogo, ot lqvo po4ti ne!
az dnes hodih do serviza i kogato montiora klate6e amortisiora strani4no, gore kadeto e gaikata se marda6e napred nazad.....
neznam...dali moje da se smenqt samo tamponite(ako tam e povredata) ili celiq amortisior, koito variant ne mi se i pomislq...a si lopa qko....napravo imam 4uvstvoto 4e ne trqbva da se kara taka....
naistinaot dqsno se 4uva mnogo, ot lqvo po4ti ne!
az dnes hodih do serviza i kogato montiora klate6e amortisiora strani4no, gore kadeto e gaikata se marda6e napred nazad.....
neznam...dali moje da se smenqt samo tamponite(ako tam e povredata) ili celiq amortisior, koito variant ne mi se i pomislq...a si lopa qko....napravo imam 4uvstvoto 4e ne trqbva da se kara taka....
-
По описанието, което даваш е тампон на заДНИЯ АМОРТИСЬОР. Можеш да го смениш само него без никакъв проблем, стига да нямаш нещо друго развалено. В ТМ Ауто са по 190-200 лв бройката, но на Симеон можеш да си намерищ по 30-40 лева, но са някви тайландски и не се знае колко ще изкарат. Сменят се за 1-1.30 ч. ако няма някакви усложнения.
-
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Най-много магазини за авточасти за японски автомобили има по ул."Козлодуй" и по бул. "Христо Ботев" между "Сливница" и "Симеон".The_Teacher написа:Не си посочил от къде си.
На улица "Цар Симеон" има доста магазини за авточасти включително и за японски автомобили, конкретни телефони нямам, но ако не си от много далеч и това не е малко.
svarzah se s nqkolko magazini na "simeon"....i nikoi ot tqh nqma6e nali4ni tamponi za zadni amortisiori....nznam kade da tarsq ve4e....
p. s. vinagi sam 4uval 4e avensis ima edna ot nai dobrite voziq....izklu4vame razberase mnogo po skapi ot nego koli...a imam 4uvstvoto 4e moqta 2001 D4D kombi ne vozi mnogo hubavo...dali malko e po razlopana ot kolkoto trqbva ili tezi "TAPI 6UMOVE" pri legnal policai naprimer sa normalni...neznam
p. s. vinagi sam 4uval 4e avensis ima edna ot nai dobrite voziq....izklu4vame razberase mnogo po skapi ot nego koli...a imam 4uvstvoto 4e moqta 2001 D4D kombi ne vozi mnogo hubavo...dali malko e po razlopana ot kolkoto trqbva ili tezi "TAPI 6UMOVE" pri legnal policai naprimer sa normalni...neznam
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Възстанови си окачването и ще имаш хубавата возия (стига да не слизаш от Ситроен с хидравлика, че там нещата са други)
При всички случаи не би трябвало да имаш луфтове, хлопания и странични шумове..
Като се качих за пръв път в Авенсиса се учудих от плавния ход и голямата енергоемкост на окачването, и в същото време много добра управляемост в завой.
И до момента съм много доволен, въпреки, че нищо не е пипано по окачването - явно е доста здраво.

При всички случаи не би трябвало да имаш луфтове, хлопания и странични шумове..
Като се качих за пръв път в Авенсиса се учудих от плавния ход и голямата енергоемкост на окачването, и в същото време много добра управляемост в завой.
И до момента съм много доволен, въпреки, че нищо не е пипано по окачването - явно е доста здраво.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Това е единствения разумен начин да минеш дупката, при условие, че не си могъл да намалиш скоростта преди нея - така 'олеква' предницата и намалява натоварването на предното окачване.angellov написа:slowtraveler, prav si,
imam i korola 1999 g. i mnogo sam si q pazil i e kato 4isto nova, qvno predi6niq sobstvenik na sega6iq mi avensis kato e vijdal dupka e daval gas .......
Съответно минаваш по-леко дупката, а и колелото се старае да излезе от дупката със силата на двигателя.
Другите трикове, които ползвам (въпреки, че за някои може да са нелогични):
1. Спирачка, която отпускаш рязко точно преди дупката - отскока на окачването също спомага за нормално преминаване. Изисква много добър 'timing'.
2. Рязък завой към страната на дупката - също намалява натоварването на страната, която минава през дупката и съответно помага на окачването.
При всички случаи влизане със спирачка в дупка е една от най-негативните грешки

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
в севлиево има един много добър пич дето много разбира на тойоти аз при него си карам авенсиса казва се Тихомир и бачка в сервиз а на Червото иди там да погледне със сигурност ще открие проблема.angellov написа:ot sevlievo sam..na 200 km i nqkoi ako ima tel za vrazka 6te mu bada blagodaren.
АVENSIS 2.0TD-комби