HELP-AVENSIS-SPESHNO
HELP-AVENSIS-SPESHNO
Мнение от angellov » 21 Авг 2008 17:43
тази седмица подкарах АВЕНСИС 2001 г., Д4Д - комби и имам следния проблем:
при преминаване по неравност (дори и савсем малка) от задната част на колата се чужа много, ама много силен шум (наподобява желязо в желязо). В сервиза ми казаха, че най-вероятно става въпрос за тампон на заден амортисьор. проблема е че струват (поне така ми казаха) 190 лв/бр.....Х 2 + работа......
моля ако сте имали подобен проблем пишете! проблема ми изглежда доста странен........
благодаря предварително !
angellov
sveto2000
Мнение от angellov » 21 Авг 2008 23:07
naistinaot dqsno se 4uva mnogo, ot lqvo po4ti ne!
az dnes hodih do serviza i kogato montiora klate6e amortisiora strani4no, gore kadeto e gaikata se marda6e napred nazad.....
neznam...dali moje da se smenqt samo tamponite(ako tam e povredata) ili celiq amortisior, koito variant ne mi se i pomislq...a si lopa qko....napravo imam 4uvstvoto 4e ne trqbva da se kara taka....
angellov
-
Мнение от The_Teacher » 22 Авг 2008 22:37
The_Teacher
angellov
-
Мнение от The_Teacher » 23 Авг 2008 22:34
На улица "Цар Симеон" има доста магазини за авточасти включително и за японски автомобили, конкретни телефони нямам, но ако не си от много далеч и това не е малко.
The_Teacher
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 24 Авг 2008 10:13
Най-много магазини за авточасти за японски автомобили има по ул."Козлодуй" и по бул. "Христо Ботев" между "Сливница" и "Симеон".The_Teacher написа:Не си посочил от къде си.
На улица "Цар Симеон" има доста магазини за авточасти включително и за японски автомобили, конкретни телефони нямам, но ако не си от много далеч и това не е малко.
Kiki
angellov
Мнение от angellov » 02 Сеп 2008 17:22
p. s. vinagi sam 4uval 4e avensis ima edna ot nai dobrite voziq....izklu4vame razberase mnogo po skapi ot nego koli...a imam 4uvstvoto 4e moqta 2001 D4D kombi ne vozi mnogo hubavo...dali malko e po razlopana ot kolkoto trqbva ili tezi "TAPI 6UMOVE" pri legnal policai naprimer sa normalni...neznam
angellov
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Мнение от slowtraveler » 02 Сеп 2008 18:23

При всички случаи не би трябвало да имаш луфтове, хлопания и странични шумове..
Като се качих за пръв път в Авенсиса се учудих от плавния ход и голямата енергоемкост на окачването, и в същото време много добра управляемост в завой.
И до момента съм много доволен, въпреки, че нищо не е пипано по окачването - явно е доста здраво.
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
angellov
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Мнение от slowtraveler » 02 Сеп 2008 21:34
Това е единствения разумен начин да минеш дупката, при условие, че не си могъл да намалиш скоростта преди нея - така 'олеква' предницата и намалява натоварването на предното окачване.angellov написа:slowtraveler, prav si,
imam i korola 1999 g. i mnogo sam si q pazil i e kato 4isto nova, qvno predi6niq sobstvenik na sega6iq mi avensis kato e vijdal dupka e daval gas .......
Съответно минаваш по-леко дупката, а и колелото се старае да излезе от дупката със силата на двигателя.
Другите трикове, които ползвам (въпреки, че за някои може да са нелогични):
1. Спирачка, която отпускаш рязко точно преди дупката - отскока на окачването също спомага за нормално преминаване. Изисква много добър 'timing'.
2. Рязък завой към страната на дупката - също намалява натоварването на страната, която минава през дупката и съответно помага на окачването.
При всички случаи влизане със спирачка в дупка е една от най-негативните грешки

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от djofi_m » 06 Сеп 2008 11:57
в севлиево има един много добър пич дето много разбира на тойоти аз при него си карам авенсиса казва се Тихомир и бачка в сервиз а на Червото иди там да погледне със сигурност ще открие проблема.angellov написа:ot sevlievo sam..na 200 km i nqkoi ako ima tel za vrazka 6te mu bada blagodaren.
djofi_m
angellov
Brandon
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru