Toyota Avensis, 2.2 D-4-D

gushliak

Toyota Avensis, 2.2 D-4-D

Мнение от gushliak » 04 Авг 2008 22:46

Здравейте манияци!
Надявам се съвсем скоро наистина да съм един от вас, но за сега ще съм ви много благодарен ако споделите мнението, впечатленията си, опита си и подочутите неща за Toyota Avensis, 2.2 D-4-D, 2005 г.
От години карам VW Passat, също нафтичка, така че прехода към Toyota е съществен и ми се иска да чуя кой каквото знае.
Благодаря ви предварително!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 05 Авг 2008 00:12

От 2005-та имам такава. Досега освен за обслужване, консуматви и криви ламарини за друго не е била в сервиза smile.gif

gushliak

Мнение от gushliak » 06 Авг 2008 07:32

Vesko написа:От 2005-та имам такава. Досега освен за обслужване, консуматви и криви ламарини за друго не е била в сервиза smile.gif
Vesko, а вярно ли е, че този двигател "подхарчвал" масло или поне повече, отколкото 2.0? И колко е това подхарчване? Чух от 2 места такова мнение, но и двaмата не карат Toyota.
Кажете, моля ви се, този двигател с ремък ли е или е с верига? Как вървят консумативите? Оправдава ли се масовото мнение, че японските автомобили са скъпи за поддръжка?
Моля да ме извините за наивните въпроси, но, както казах, до сега не съм газил в японски води! wink.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 06 Авг 2008 08:33

Докато го карах аз винаги на около 12х.км ми светвашелампата за ниско ниво намаслото и доливах един литър. Щеката за масло несъм я проверявал и не знам как е разпределено харченето на масло в тези 12х.км. От година и половина това обаче не се е случвало. Може да се дължи както на изминатите км. (сега е над 70х.км) така е че вече го кара жена ми. Забелязах че тя малко като мине 2000об. превключва на по-висока предавка. Но от собствен опит тази двигател дърпа добре някаде след 2500об и аз редовно изван града особено си я карах до към 5000об и вероятно тогава си и харчи масло.

gushliak

Мнение от gushliak » 06 Авг 2008 23:47

Vesko написа:Докато го карах аз винаги на около 12х.км ми светваше лампата за ниско ниво на маслото и доливах един литър.
Щом на 12 х.км. доливаш литър масло, значи ли това, че го е изгаряла!? И като не гледаш щеката, как разбираш колко трябва да й долееш? Защото ако й идва повече от максимума, тогава задължително ще го изгаря. И на колко сменяш маслото, щом на 12 доливаш? Пълна или полу-синтетика? Какво масло ползваш?
Ако имаш идея, моля те, препоръчай ми сервиз, в който да ми направят преглед на моята избранница! ... преди да се "оженим", така да се каже! wink.gif
Моля да ме извиниш, че те зарупвам с въпроси, но всяка информация ми е ценна!
Благодаря!

agent dust

Мнение от agent dust » 07 Авг 2008 00:04

аз да питам щом на 12х.км доливаш - кога го сменяш wacko.gif хора, сменяйте маслото максимум на 10хил км, не гледайте какво пише по разни тефтери. аз, а и много мои познати го сменяме още на 7-8000 дори колата да не го харчи, дори да е чисто нова
status: за БАН

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 07 Авг 2008 05:44

maggkrabar написа:аз да питам щом на 12х.км доливаш - кога го сменяш wacko.gif хора, сменяйте маслото максимум на 10хил км, не гледайте какво пише по разни тефтери. аз, а и много мои познати го сменяме още на 7-8000 дори колата да не го харчи, дори да е чисто нова
И аз съм така - сменям на Тойота маслото още на 7000км, след което без да махам филтъра наливам ново масло и така изкарвам 15000км, на които искат да са смените..... Много правилно! Дори и да е нова, маслото се скапва, така че го сменяйте, не се циганете за 20-30лв :thumbsup:

diver

Мнение от diver » 07 Авг 2008 07:53

gushliak написа:... Защото ако й идва повече от максимума, тогава задължително ще го изгаря....
Не е задължително...по-често го изхвърля през някой семеринг....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Авг 2008 09:54

gushliak написа:
Vesko написа:Докато го карах аз винаги на около 12х.км ми светваше лампата за ниско ниво на маслото и доливах един литър.
Щом на 12 х.км. доливаш литър масло, значи ли това, че го е изгаряла!? И като не гледаш щеката, как разбираш колко трябва да й долееш? Защото ако й идва повече от максимума, тогава задължително ще го изгаря. И на колко сменяш маслото, щом на 12 доливаш? Пълна или полу-синтетика? Какво масло ползваш?
Ако имаш идея, моля те, препоръчай ми сервиз, в който да ми направят преглед на моята избранница! ... преди да се "оженим", така да се каже! wink.gif
Моля да ме извиниш, че те зарупвам с въпроси, но всяка информация ми е ценна!
Благодаря!
Сменям го на 15х.км. Лампичката за ниско ниво светва когато е под минимума. Разликата между минимума и максимума ми казаха че е литър. Така че щом е под минимума и долея 1л. няма как да е над максимума. Иначе като светне лампичката спирам до наи близката бензиностанция, звъня в ТМ Ауто и питам какво масло да долея smile.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Авг 2008 09:57

Me4oKyX написа:
maggkrabar написа:аз да питам щом на 12х.км доливаш - кога го сменяш wacko.gif хора, сменяйте маслото максимум на 10хил км, не гледайте какво пише по разни тефтери. аз, а и много мои познати го сменяме още на 7-8000 дори колата да не го харчи, дори да е чисто нова
И аз съм така - сменям на Тойота маслото още на 7000км, след което без да махам филтъра наливам ново масло и така изкарвам 15000км, на които искат да са смените..... Много правилно! Дори и да е нова, маслото се скапва, така че го сменяйте, не се циганете за 20-30лв :thumbsup:
на 5000мили смеят маслото в USA. Там дори си спестяват датчика за ниво на маслото. Интересно дали маслата там за с ниско качество че им го сменят по книжка два пъти по-често от колкото в европа biggrin.gif

stesla

Мнение от stesla » 14 Авг 2008 09:46

Привет на всички, с интерес следя темата. Двигателя 2.2 D-4-D е качван на доста модели Тойота с разлика в мощноста(поправете ме ако греша). И на мене както и на колегата пуснал темата ,ми предстои подмяна на автовобила, и един от възможнити вариянти е Тоуота(1999-2002) с горепосочения агрегат. От отговорите по темата ви колеги, не разбирам дали е нормално за този мотор да "пие" масло,или говорим за конкретни броики.Бизте ли споделили и за други хронични проблеми? Пред мен е дилемата ,бензин малолитражка или дизел.Съображенията ми са свързани с разхода на гориво(имам стах от газта по лични причини ) ,затова и не гледам за бензиновите над 1,8.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Авг 2008 10:38

Не съм 100% сигурен, но 2.2 Д4Д не е ли след 2005г? Иначе има 2.2 с различни мощности, но май само обема е сходен. различни двигатели с различен тип дюзи са.

stesla

Мнение от stesla » 14 Авг 2008 12:06

Vesko,Благодаря за умесната забележка.Абсолютно си прав за това, гледал съм
Toyota Avensis 2.0 D4D .Моя въпрос е спам в тази тема, ще пусна нова, wink.gif простено ми е (надямам се), заглеждам се по
Toyota от няма и месец и съм регистриран в форума от няколко дни.

Публикувай отговор