Toyota Avensis, 2.2 D-4-D
Toyota Avensis, 2.2 D-4-D
Здравейте манияци!
Надявам се съвсем скоро наистина да съм един от вас, но за сега ще съм ви много благодарен ако споделите мнението, впечатленията си, опита си и подочутите неща за Toyota Avensis, 2.2 D-4-D, 2005 г.
От години карам VW Passat, също нафтичка, така че прехода към Toyota е съществен и ми се иска да чуя кой каквото знае.
Благодаря ви предварително!
Надявам се съвсем скоро наистина да съм един от вас, но за сега ще съм ви много благодарен ако споделите мнението, впечатленията си, опита си и подочутите неща за Toyota Avensis, 2.2 D-4-D, 2005 г.
От години карам VW Passat, също нафтичка, така че прехода към Toyota е съществен и ми се иска да чуя кой каквото знае.
Благодаря ви предварително!
Vesko, а вярно ли е, че този двигател "подхарчвал" масло или поне повече, отколкото 2.0? И колко е това подхарчване? Чух от 2 места такова мнение, но и двaмата не карат Toyota.Vesko написа:От 2005-та имам такава. Досега освен за обслужване, консуматви и криви ламарини за друго не е била в сервиза
Кажете, моля ви се, този двигател с ремък ли е или е с верига? Как вървят консумативите? Оправдава ли се масовото мнение, че японските автомобили са скъпи за поддръжка?
Моля да ме извините за наивните въпроси, но, както казах, до сега не съм газил в японски води!

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Докато го карах аз винаги на около 12х.км ми светвашелампата за ниско ниво намаслото и доливах един литър. Щеката за масло несъм я проверявал и не знам как е разпределено харченето на масло в тези 12х.км. От година и половина това обаче не се е случвало. Може да се дължи както на изминатите км. (сега е над 70х.км) така е че вече го кара жена ми. Забелязах че тя малко като мине 2000об. превключва на по-висока предавка. Но от собствен опит тази двигател дърпа добре някаде след 2500об и аз редовно изван града особено си я карах до към 5000об и вероятно тогава си и харчи масло.
Щом на 12 х.км. доливаш литър масло, значи ли това, че го е изгаряла!? И като не гледаш щеката, как разбираш колко трябва да й долееш? Защото ако й идва повече от максимума, тогава задължително ще го изгаря. И на колко сменяш маслото, щом на 12 доливаш? Пълна или полу-синтетика? Какво масло ползваш?Vesko написа:Докато го карах аз винаги на около 12х.км ми светваше лампата за ниско ниво на маслото и доливах един литър.
Ако имаш идея, моля те, препоръчай ми сервиз, в който да ми направят преглед на моята избранница! ... преди да се "оженим", така да се каже!

Моля да ме извиниш, че те зарупвам с въпроси, но всяка информация ми е ценна!
Благодаря!
-
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
И аз съм така - сменям на Тойота маслото още на 7000км, след което без да махам филтъра наливам ново масло и така изкарвам 15000км, на които искат да са смените..... Много правилно! Дори и да е нова, маслото се скапва, така че го сменяйте, не се циганете за 20-30лвmaggkrabar написа:аз да питам щом на 12х.км доливаш - кога го сменяшхора, сменяйте маслото максимум на 10хил км, не гледайте какво пише по разни тефтери. аз, а и много мои познати го сменяме още на 7-8000 дори колата да не го харчи, дори да е чисто нова

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Сменям го на 15х.км. Лампичката за ниско ниво светва когато е под минимума. Разликата между минимума и максимума ми казаха че е литър. Така че щом е под минимума и долея 1л. няма как да е над максимума. Иначе като светне лампичката спирам до наи близката бензиностанция, звъня в ТМ Ауто и питам какво масло да долеяgushliak написа:Щом на 12 х.км. доливаш литър масло, значи ли това, че го е изгаряла!? И като не гледаш щеката, как разбираш колко трябва да й долееш? Защото ако й идва повече от максимума, тогава задължително ще го изгаря. И на колко сменяш маслото, щом на 12 доливаш? Пълна или полу-синтетика? Какво масло ползваш?Vesko написа:Докато го карах аз винаги на около 12х.км ми светваше лампата за ниско ниво на маслото и доливах един литър.
Ако имаш идея, моля те, препоръчай ми сервиз, в който да ми направят преглед на моята избранница! ... преди да се "оженим", така да се каже!
Моля да ме извиниш, че те зарупвам с въпроси, но всяка информация ми е ценна!
Благодаря!

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
на 5000мили смеят маслото в USA. Там дори си спестяват датчика за ниво на маслото. Интересно дали маслата там за с ниско качество че им го сменят по книжка два пъти по-често от колкото в европа biggrin.gifMe4oKyX написа:И аз съм така - сменям на Тойота маслото още на 7000км, след което без да махам филтъра наливам ново масло и така изкарвам 15000км, на които искат да са смените..... Много правилно! Дори и да е нова, маслото се скапва, така че го сменяйте, не се циганете за 20-30лвmaggkrabar написа:аз да питам щом на 12х.км доливаш - кога го сменяшхора, сменяйте маслото максимум на 10хил км, не гледайте какво пише по разни тефтери. аз, а и много мои познати го сменяме още на 7-8000 дори колата да не го харчи, дори да е чисто нова
Привет на всички, с интерес следя темата. Двигателя 2.2 D-4-D е качван на доста модели Тойота с разлика в мощноста(поправете ме ако греша). И на мене както и на колегата пуснал темата ,ми предстои подмяна на автовобила, и един от възможнити вариянти е Тоуота(1999-2002) с горепосочения агрегат. От отговорите по темата ви колеги, не разбирам дали е нормално за този мотор да "пие" масло,или говорим за конкретни броики.Бизте ли споделили и за други хронични проблеми? Пред мен е дилемата ,бензин малолитражка или дизел.Съображенията ми са свързани с разхода на гориво(имам стах от газта по лични причини ) ,затова и не гледам за бензиновите над 1,8.