смяна на крушките за габарити

mladm

Мнение от mladm » 04 Авг 2008 19:21

Здравейте колеги. Имам Авенсис '99 г. и се наложи да сменя крушките на единият преден габарит, но се оказа, че е много неудобно да извадя старата. Няма място да я извадя назад ???. Има ли някакъв начин или чалъм по който се вадят тези крушки или трябва да се ходи на сервиз?
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 04 Авг 2008 21:32

Сваля се фара.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

KingSteve

Мнение от KingSteve » 05 Авг 2008 15:01

Далаверата е мн проста! Махаш кръглия гумен тампон който е точно зад крушката на късите. После махаш кабелите на крушката на късите. Точно под нея се виждат кабелчетата на габарита и има 1 пластмасова пластина около 1.5см дълга. Дърпаш я и излиза фасунгата на габарита барабар с крушката. Нататък всичко е ясно .. сменяш габарита(5W е, комплекта от 2 крушки е към 1.20лв) после сглобяваш всичко по обратния ред. cool.gif

btw Отначало и аз гледах като теле в железница tongue.gif tongue.gif
Avensis 7A-FE

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 06 Авг 2008 01:36

KingSteve написа:Далаверата е мн проста! Махаш кръглия гумен тампон който е точно зад крушката на късите. После махаш кабелите на крушката на късите. Точно под нея се виждат кабелчетата на габарита и има 1 пластмасова пластина около 1.5см дълга. Дърпаш я и излиза фасунгата на габарита барабар с крушката. Нататък всичко е ясно .. сменяш габарита(5W е, комплекта от 2 крушки е към 1.20лв) после сглобяваш всичко по обратния ред. cool.gif

btw Отначало и аз гледах като теле в железница tongue.gif tongue.gif
Колегата е прав happy.gif най-лесно и достъпно става като свалиш крушката на късите, но не очаквай, че ще грейне много място biggrin.gif Но става! И гарантирано ще се надереш прилично, така че помисли за някои ръкавички тънки :thumbsup:

mladm

Мнение от mladm » 06 Авг 2008 09:41

Е да вече съм се надрал, ама :whistle: . Стигнах до това пластмасовото и го дърпах и назад и нагоре и на всякъде, обаче ме беше страх да не го скъсам, пък и не виждах как точно ще излезе тази :censored: крушка. Ще пробвам пак . Благодаря Ви.
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)

Аватар
CECO

Мнение от CECO » 14 Окт 2008 13:17

Относно габаритите-действително клемата се разхлабва и после не иска да излезе понеже пречи маската отзад-има ли друг начин? :help:

Публикувай отговор