Реални впечатления за Авенсис 2.

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Kaizen

Реални впечатления за Авенсис 2.

Мнение от Kaizen » 11 Май 2008 13:53

Здравейте!
Много ми харесва този модел на Тойота, с двигател 1.8 или 2.0 Бензин.
Бих искал да помоля собствениците на този автомобил да споделят реални впечатления от него защото не съм имал досег до такъв. Говоря за Авенсис 2 от 2003 г. насам.
Интересувам се главно от:
Качество, Надеждност, Поведение на пътя.
Комфорт, Окачване, Салон.
В общи линии как се представя автомобила в ежедневието.
Има ли някакви серизони недостатъци, какви технически проблеми могат да се очакват?

п.с. Търсих с търсачката но не открих почти нищо за Авенсис 2

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Май 2008 15:14

Колега, аз имам един такъв точно 2004-та година 1.8VVTi Linea Sol, че се и продава biggrin.gif Сериозно, колата върви стабилно, няма проблеми по двигател(освен заводското горене на масло, но гаранционно е отстранен при моята), ходовата част също е много здрава, като комфорт.... Ами вози по-добре от 5-та серия на БМВ и определено е по-широка. Проблеми от Тойота, която е гледана правилно, просто няма какви да очакваш. Гори от 6 до 10, колкото е караш happy.gif А ако си решил да купуваш, аз наистина продавам такава - черна, комби 6+1 с ДДС е цената, всички екстри, първи собственик съм и колата е на АБСОЛЮТНО реални километри biggrin.gif
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=6944 - това е обявата, която съм пуснал, а в mobile.bg има и снимки на колата. Ако решиш, звънкай ще се разберем, а колата просто наистина се надявам да я вземе някой от тук, че не ми се дава на кой да е толкова новичък и гледан автомобил :thumbsup:

Аватар
Kaizen

Мнение от Kaizen » 12 Май 2008 15:17

Колеги, какво става? rolleyes.gif
Няма отзиви за този автомобил. Няма много такива във форума или...?

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 12 Май 2008 15:20

wacko.gif :help: Аз май верно съм невидим...... mellow.gif

Аватар
horeishio

Мнение от horeishio » 12 Май 2008 20:17

Kaizen написа:Колеги, какво става? rolleyes.gif
Ako вземеш колата на Ме4окух няма да сбъркаш. Поне я виж или говори с него, ако не си чел .... мнениято му из форума по другите теми. wink.gif
Изображение
Toyota Carina E Wagon, GLI,4AFE,1.6,(99 Hp),1996
Toyota Avensis Wagon III,2ZR-FAE,1.8 (147 Hp), 2009
Toyota Sequoia Platinum 2014
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!

Green LIght

Мнение от Green LIght » 12 Май 2008 20:29

Ами аз имам авенсис 2.0 дизел 2007г. Не е бензин, нито пък е 2003 не знам дали моето мнение ще ти се стори меродавно. Моята кола е бонбон. Много по- добра от аналогичния модел на пасат, върху който имам наблюдения. Имам познати с авенсис 2006та бензин и те също грейват като говорят за нея. А мой много добър приятел си купи авенсис 2001, след като имаше пежо 2004та и направо пее от кеф. (Баси, дано да не ми използват мнението за реклама по телевизията) Колата си е пърфект. Тука има един образ с подпис, който звучи горе- долу така: "японските коли имат максимален въртящ момент на високи обороти, за разлика от немските, които като ги настъпиш на ниски и предницата им е във въздуха" Аз с моя авенсис непрекъснато намирам доказателства за верността на горното. Купувай тая на Мечо! Щом била запазена.

Мечок, пия тука едно джони, от тебе е, да знаеш!

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 12 Май 2008 23:37

Няма лошо, НАЗДРАВЕ drunk.gif Аз пък съм нагънал един Джак .... Та ще ти съчувствам laugh.gif А колата - супер е, ама требе да се види, че да се повярва :thumbsup:

roumen68
Обратна връзка:

Мнение от roumen68 » 13 Май 2008 13:44

Me4oKyX написа: ...А колата - супер е, ама требе да се види, че да се повярва :thumbsup:
Me4oKyX, нали знаеш - "най доброто не се вижда, а се чувства със сърцето" wink.gif
Toyota Avensis D4-D, 2.0, 116 hps, SOL, комби. Произведена в UK на 14.12.2003. Добрич-Варна с разход 3.6л/100км!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 14 Май 2008 19:36

Kaizen написа:Колеги, какво става? rolleyes.gif
Приятелю и аз карам този модел на Авенсис,самоче е дизел 2004г.Ти си се спрял на бензин,затова мога да коментирам само качествата на самата марка и модела-Авенсис! Предимствата на този модел са в просторния,създаващ впечатления за високо качество интериор,в добрия комфорт и много богатото оборудване. Като включим нъм всичко това и прочутата здравина и издръжливост на марката Тойота,нещата би трябвало да станат много привлекателни за теб.Според мен,ако направиш този избор-няма да съжеляваш!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 14 Май 2008 23:54

Green LIght написа:"японските коли имат максимален въртящ момент на високи обороти, за разлика от немските, които като ги настъпиш на ниски и предницата им е във въздуха"
offtopic.gif
Аве само го цитирате тоя ама никой неще да викне по една бира д#@ба laugh.gif :whistle:

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 15 Май 2008 08:45

Ха-ха, прав си! :cheers:
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
Kaizen

Мнение от Kaizen » 15 Май 2008 10:16

Досега имам опит с няколко модела на немска премиум марка (няма да я споменавам, да не стават излишни спорове), изключително съм доволен от нея но има 2 недостатъка които немога да простя, това е дървената возия и шума в купето.
От известно време започнах да търся Марка/модел, който да предлагат комфорт и мекота на возията, заедно със обезшуменост, като в същото време не искам да се лишавам от солидноста и качеството на изработката. С други думи нещо като перфектния автомобил.
Изчетох доста тестове и сравнения на Модела Авенсис и навсякъде го изкарват много комфортен и тих (сравнен с останалите модели от среден клас), за качество и надеждност то си личи и с "просто" око.
Затова и питането ми беше насочено към хора имащи този модел, дали това наистина е така.
Не харесвам дизелите защото са доста по шумни. Затова именно съм се насочил към 1.8 и 2.0 бензин.
Но както казах за мен най-важните неща са: Качество, Надеждност, Комфорт, обезшуменост, простор в купето.
Очаквам вашите мнения. Приемам и идеи за други модели, не само на Тойота.

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 15 Май 2008 10:32

Без да искам да влизам в пререкания, но мога смело да твърдя, че дизелите не са толкова шумни, колкото повечето мислят. Карам дизел и то Тойота от доста време. Микробуса, който е набор 1979 и до ден днешен си мърка като коте. Авенсиса от 2005 също. Ти си знаеш най-добре какво искаш да караш - нямам за цел да те убеждавам дали бензин или дизел, само споменавам лични наблюдения. Следващата ми кола отново ще е дизел, когато и да е това. Пак повтарям, целта ми не е да те разубеждавам. Иначе и мойте впечатления са отлични относно марката. Все пак имаме 3 тойоти в семейството и до сега да чукам на дърво освен текущите консумативи нищо не е пипано по никоя от тях. Дано да случиш на автомобил и да му се радваш дълги години без аварии.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

spiritch
Обратна връзка:

Мнение от spiritch » 15 Май 2008 12:23

Карам Авенсис 1,8 2007 от септември, на около 7000км, доволен съм, много лесно се кара и му се кефя много. Много е тих и сравнително икономичен (зависи как го караш). Много му е ниска предната броня и е изключевно да се катериш по тротоари.
Avensis 1,8 VVT-i MT Comfort 2007

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 15 Май 2008 20:35

Kaizen написа: Не харесвам дизелите защото са доста по шумни.
Но както казах за мен най-важните неща са: Качество, Надеждност, Комфорт, обезшуменост, простор в купето.
Казваш,че не харесваш дизелите,защата са много шумни!?!?!?Ако си от София можем да се срещнем да те повозя,да видиш колко е шумен дизела на Тойота.

Публикувай отговор