Въпрос за Camry DX 1990
Въпрос за Camry DX 1990
На едно момче от нашата група му се развали колата, прекъсва, падат оборотите, понякога като да деш рязко газ и гасне. Сменихме му кабелите и дистр. капачка с палеца. Една седмица беше ок и сега пак се оплаква. Помислих си че може да е бензинов филтър, той купи един и вдигнах капака да видя какви ключове трябват и гледам че му се е счупила една клема...не съм сигурен коя...ето снимки.
Клемата с номер едно е счупена, както си върви двигаателя на обороти като я сложа на мястото и я натисна и оборотите се вдигат. Първо си мислех че това е сензора затемпературата на двигателя - погледнах в книгата и какво да видя...сензора за темп. на двигателя трябва да е на позиция номер 2 обаче вместо него, там имаше един болт?????А кабела който трябваше да стига до там се мандахерцаше свободно- номер 3 ???Ебаси
Та въпроса ми е - каква е тая счупената клема и безопасно ли е да се кара без температурен сензор за двигателя. Алтезов - колко ще струво това счупеното чудо?
Клемата с номер едно е счупена, както си върви двигаателя на обороти като я сложа на мястото и я натисна и оборотите се вдигат. Първо си мислех че това е сензора затемпературата на двигателя - погледнах в книгата и какво да видя...сензора за темп. на двигателя трябва да е на позиция номер 2 обаче вместо него, там имаше един болт?????А кабела който трябваше да стига до там се мандахерцаше свободно- номер 3 ???Ебаси
Та въпроса ми е - каква е тая счупената клема и безопасно ли е да се кара без температурен сензор за двигателя. Алтезов - колко ще струво това счупеното чудо?
- Прикачени файлове
-
- Camry1.JPG (59.75 KiB) Преглеждано 6005 пъти
-
- Camry2.JPG (56.93 KiB) Преглеждано 6005 пъти
- LordDigital
- СупраДжия
Struva?:)
Vzemete go ot JunkYard ,cha e acki eftino. Posledno sys Stefan za takiva Camry-ta vzimahme broni ot Junka na Golf gore srestu bolnicata.
Bez sensor na temperaturata ,ECU-to po princip minava vyv avarien rezim sys koito moze da stignes do nai-blizkiq serviz i povedenito na kolata e nepredvidimo. Vyzmozno e (osobeno ako e dostatycno staro) prosto da assumva che kolata e studena razbirase ,pri tova poluzenie nestata sa oste po-seriozni i moze mnogo lesno da se precaka motora stoto timinga mu e opasnichak.
Vzemete go ot JunkYard ,cha e acki eftino. Posledno sys Stefan za takiva Camry-ta vzimahme broni ot Junka na Golf gore srestu bolnicata.
Bez sensor na temperaturata ,ECU-to po princip minava vyv avarien rezim sys koito moze da stignes do nai-blizkiq serviz i povedenito na kolata e nepredvidimo. Vyzmozno e (osobeno ako e dostatycno staro) prosto da assumva che kolata e studena razbirase ,pri tova poluzenie nestata sa oste po-seriozni i moze mnogo lesno da se precaka motora stoto timinga mu e opasnichak.

- LordDigital
- СупраДжия
- LordDigital
- СупраДжия
Tez Cold-Star injectors ... mnogo sym se chudil za chii chep sa?:)
Smisal kakyv e problema ECU-to da vdigne malko DUTY-to na normalnite injectori dokato ne e zagrqla kolata i gotovo.
Daze i moita supra ima edin gramaden coldStar injector ,koito uvelichava vremeto za pravene na glavata sys okolo 20min (mnoo shibana buksata mu mamka mu).
Smisal kakyv e problema ECU-to da vdigne malko DUTY-to na normalnite injectori dokato ne e zagrqla kolata i gotovo.
Daze i moita supra ima edin gramaden coldStar injector ,koito uvelichava vremeto za pravene na glavata sys okolo 20min (mnoo shibana buksata mu mamka mu).

emi v sledvashtitoto pokolenie ECU-ta, tochno tova e i napraveno. Cold start injektora e edin lesen i prost smukach! v momenta v koito elektronikata napredva i stava po-evtina za proizvodstvo ot standartnite mehanichni sistemi, tochno tova i stava.LordDigital написа:Tez Cold-Star injectors ... mnogo sym se chudil za chii chep sa?:)
otnosno camry-to, nyama da e zle da se slozi otnovo sensora, i da se pogledne i AFM-a! toi s godinite moze da dade okloneniya. vratichkata za vuzduha vutre moje da ima nuzda ot smazvane, za da se otvarya bezprepyatstveno.
proverete kodovete v ECU-to, vizte kakvo shte izleze. moje i TPS-a da se ebava!

mm da, toz schupenia sensor e EFI temp. sensor i ste triabva da go smenite. struva okolo $60 v dealer-a. v momenta ECU-to si misli che temperaturata e -38F* ili inache kazano mu e iasno che sensora e otvoren i e na safe mode kolkoto kolata da e v dvijenie. ta smeniaite nego i sled tova gledaite dali ste triabva oste nesto da se pravi.
->
btw, sega se biah zagledal v snimkite, i zabeliazah nesto mnogo interestno. PAKETA, za boi si i to mnogo goliam. kazvash che si mu smenial kabelite na svestite, kav e toz nadpis BOSCH varhu tezi kabeli bre momche??? ot kav zor bi slojil BOSH kabeli ili svesti na Toyota??? tove e ogromna greshka, moje oste sega da gi izhvarlish tezi kabeli i da varnesh starite, 100% ste raboti po dobre sas starite kabeli ot kolkot s novi BOSCH!
->
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
6t0 be, kvo im e na BOSCH kato sa novi?!?ALTEZZA написа:btw, sega se biah zagledal v snimkite, i zabeliazah nesto mnogo interestno. PAKETA, za boi si i to mnogo goliam. kazvash che si mu smenial kabelite na svestite, kav e toz nadpis BOSCH varhu tezi kabeli bre momche??? ot kav zor bi slojil BOSH kabeli ili svesti na Toyota??? tove e ogromna greshka, moje oste sega da gi izhvarlish tezi kabeli i da varnesh starite, 100% ste raboti po dobre sas starite kabeli ot kolkot s novi BOSCH!

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- PAKETA_1
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 4 пъти
Алтезов, аз не съм му ги купил тези кабели...още като ги видях му казах, че японките не обичат Бош въобще...ама той ми вика да ги сложим (интересното е че тези кабели Бош бяха произведени в япония)
Сега по темата - явно температурния сензир въобще го няма, в книгата той е този на #2 на снимката. Как я е карал толкова време е загадка...всъщност не е - нали е Тойота, няма да те остави.
Счупения сензор е някакъв друг и като го сложа и натисна на мястото му се вдигат оборотите, дали е инжецтор за студен старт както Бад Дог каза?
Казах му на пича да си купи сензори от някоя гробница, ама какво той ще направи не знам...мен много не ми се занимава с неговата кола...а той горкия даже инструменти няма - питам го какви инструменти има и той ми вади две отверки, малък чук и малък раздвижен (френски) ключ...хванах се за главата - аз даже на мотора имам повече инструменти.
Сега по темата - явно температурния сензир въобще го няма, в книгата той е този на #2 на снимката. Как я е карал толкова време е загадка...всъщност не е - нали е Тойота, няма да те остави.
Счупения сензор е някакъв друг и като го сложа и натисна на мястото му се вдигат оборотите, дали е инжецтор за студен старт както Бад Дог каза?
Казах му на пича да си купи сензори от някоя гробница, ама какво той ще направи не знам...мен много не ми се занимава с неговата кола...а той горкия даже инструменти няма - питам го какви инструменти има и той ми вади две отверки, малък чук и малък раздвижен (френски) ключ...хванах се за главата - аз даже на мотора имам повече инструменти.