Въпрос за Camry DX 1990
Въпрос за Camry DX 1990
Мнение от PAKETA_1_ » 24 Авг 2005 06:21
Клемата с номер едно е счупена, както си върви двигаателя на обороти като я сложа на мястото и я натисна и оборотите се вдигат. Първо си мислех че това е сензора затемпературата на двигателя - погледнах в книгата и какво да видя...сензора за темп. на двигателя трябва да е на позиция номер 2 обаче вместо него, там имаше един болт?????А кабела който трябваше да стига до там се мандахерцаше свободно- номер 3 ???Ебаси
Та въпроса ми е - каква е тая счупената клема и безопасно ли е да се кара без температурен сензор за двигателя. Алтезов - колко ще струво това счупеното чудо?
- Прикачени файлове
-
- Camry1.JPG (59.75 KiB) Преглеждано 6029 пъти
-
- Camry2.JPG (56.93 KiB) Преглеждано 6029 пъти
PAKETA_1_
- LordDigital
- СупраДжия
Мнение от LordDigital » 24 Авг 2005 06:35
Vzemete go ot JunkYard ,cha e acki eftino. Posledno sys Stefan za takiva Camry-ta vzimahme broni ot Junka na Golf gore srestu bolnicata.
Bez sensor na temperaturata ,ECU-to po princip minava vyv avarien rezim sys koito moze da stignes do nai-blizkiq serviz i povedenito na kolata e nepredvidimo. Vyzmozno e (osobeno ako e dostatycno staro) prosto da assumva che kolata e studena razbirase ,pri tova poluzenie nestata sa oste po-seriozni i moze mnogo lesno da se precaka motora stoto timinga mu e opasnichak.

LordDigital
Гост
- LordDigital
- СупраДжия
Мнение от LordDigital » 24 Авг 2005 06:48
Mi moze i da si e vyrvqla kolata - vyv avarien rezim.Anonymous написа:Тоя пич е карал колата така поне 6 месеца!!!
Да не би нещо друго да е объркано?

LordDigital
b_d
- LordDigital
- СупраДжия
Мнение от LordDigital » 24 Авг 2005 08:30
Smisal kakyv e problema ECU-to da vdigne malko DUTY-to na normalnite injectori dokato ne e zagrqla kolata i gotovo.
Daze i moita supra ima edin gramaden coldStar injector ,koito uvelichava vremeto za pravene na glavata sys okolo 20min (mnoo shibana buksata mu mamka mu).

LordDigital
Мнение от punkara » 24 Авг 2005 09:17
emi v sledvashtitoto pokolenie ECU-ta, tochno tova e i napraveno. Cold start injektora e edin lesen i prost smukach! v momenta v koito elektronikata napredva i stava po-evtina za proizvodstvo ot standartnite mehanichni sistemi, tochno tova i stava.LordDigital написа:Tez Cold-Star injectors ... mnogo sym se chudil za chii chep sa?:)
Smisal kakyv e problema ECU-to da vdigne malko DUTY-to na normalnite injectori dokato ne e zagrqla kolata i gotovo.
Daze i moita supra ima edin gramaden coldStar injector ,koito uvelichava vremeto za pravene na glavata sys okolo 20min (mnoo shibana buksata mu mamka mu).
otnosno camry-to, nyama da e zle da se slozi otnovo sensora, i da se pogledne i AFM-a! toi s godinite moze da dade okloneniya. vratichkata za vuzduha vutre moje da ima nuzda ot smazvane, za da se otvarya bezprepyatstveno.
proverete kodovete v ECU-to, vizte kakvo shte izleze. moje i TPS-a da se ebava!

punkara
Мнение от ALTEZZA » 24 Авг 2005 09:32
ALTEZZA
ugabuga
punkara
Мнение от ALTEZZA » 24 Авг 2005 23:30
ALTEZZA
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Japanese_fever » 25 Авг 2005 06:13
6t0 be, kvo im e na BOSCH kato sa novi?!?ALTEZZA написа:btw, sega se biah zagledal v snimkite, i zabeliazah nesto mnogo interestno. PAKETA, za boi si i to mnogo goliam. kazvash che si mu smenial kabelite na svestite, kav e toz nadpis BOSCH varhu tezi kabeli bre momche??? ot kav zor bi slojil BOSH kabeli ili svesti na Toyota??? tove e ogromna greshka, moje oste sega da gi izhvarlish tezi kabeli i da varnesh starite, 100% ste raboti po dobre sas starite kabeli ot kolkot s novi BOSCH!

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
ALTEZZA
- PAKETA_1
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 4 пъти
Мнение от PAKETA_1 » 25 Авг 2005 10:44
Сега по темата - явно температурния сензир въобще го няма, в книгата той е този на #2 на снимката. Как я е карал толкова време е загадка...всъщност не е - нали е Тойота, няма да те остави.
Счупения сензор е някакъв друг и като го сложа и натисна на мястото му се вдигат оборотите, дали е инжецтор за студен старт както Бад Дог каза?
Казах му на пича да си купи сензори от някоя гробница, ама какво той ще направи не знам...мен много не ми се занимава с неговата кола...а той горкия даже инструменти няма - питам го какви инструменти има и той ми вади две отверки, малък чук и малък раздвижен (френски) ключ...хванах се за главата - аз даже на мотора имам повече инструменти.
PAKETA_1
Мнение от ALTEZZA » 25 Авг 2005 12:51
ALTEZZA
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru