Toyota Auris или Nissan Tiida

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
D_ina

Toyota Auris или Nissan Tiida

Мнение от D_ina » 04 Мар 2008 17:08

Здравейте, колебая се между тези две колички, коя да си купя, в случая става дума за двигател 1,6. Това ще ми е първата кола cool.gif , но се колебая. 10x [/i]

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 04 Мар 2008 22:09

По принцип жените ги съветвам за покупка на по-малки коли,защото колкото по-малка е колата,толкова по-малка е възможността да я ожулят от всички ръбове и по-малко ще са неприятностите на другите шофьори по паркингите. guns.gif Но ако си решила да е от този клас,ако си под 50 години,вземи Аурис,ако си над 50,вземи Тилда. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

jamie

Мнение от jamie » 05 Мар 2008 10:49

Корола. Не Аурис.
Защо - вече съм писал, Аурис се прави на по-старата платформа на Корола (актуалните Короли са на нова платформа).

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 05 Мар 2008 11:27

jamie написа:... Аурис се прави на по-старата платформа на Корола (актуалните Короли са на нова платформа).
Имаш ли някакво доказателство в подкрепа на това твърдение?

jamie

Мнение от jamie » 05 Мар 2008 11:39

Слухове Скот, слухове.
Пък и както знаем последната платформа Корола няма хечбек като тип изобщо.

Scott

Мнение от Scott » 05 Мар 2008 11:47

jamie написа:Слухове Скот, слухове.
Пък и както знаем последната платформа Корола няма хечбек като тип изобщо.
Няма хетчбек, защото има Аурис. biggrin.gif
Мисля, че са на една платформа, дори на 'едно шаси' да го наречем. Само за Щатите ще го поопънат за тяхната Корола, но почти като всички работи (без цените) нещата в Америката са по-големи.

jamie

Мнение от jamie » 05 Мар 2008 11:59

Може може !
Някой съфорумец ако дойде на сбирка - ще разглобим една да узнаем истината laugh.gif
Както и да е - дори да е на по-стара платформа за мен не би било спирачка пред покупката. Само не ми се ще да дам повече пари за по-малко кола - в този смисъл го казвам.

D_ina

Мнение от D_ina » 05 Мар 2008 12:59

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

10х за отговорите, знам че Королата е по-добрият избор, но незнам дали ще мога да я карам, под 50 съм cool.gif млад шофьор, сигурно се свиква, отделно че колата ще стане и семейна, Тийдата ми се струваше подходяща, заради широкият интериор, по-ниската цена и разбира се защото е японска, но коя от двете е по-здрава, Нисан или Тойота, всеки казва Тийда е дърво. За Ауриса е ясно.

в момента сме на фаза оглеждане без пробване, сигурно като мине към пробването и обикалянето на салоните ще направим и правилният избор

jamie

Мнение от jamie » 05 Мар 2008 14:59

Ъъъъ за никой нов Нисан не бих се обзаложил че не е "френски" mad.gif Че може вече и румънски да има !

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 05 Мар 2008 15:22

jamie - незнам дали королата моята и ауриса са на една база, но определено аурис вози по-меко и по-стабилно от моята happy.gif Говоря за единтични корола 1.4 D4D - моята с Аурис 1.4 d4D.... Ако са еднакви както казваш няма да има толкова усезаема разлика в поведение и возия според мен. Може да е базирана на старата Корола, но определено е доразвита и то в много позитивен начин като цяло :thumbsup:

Или е така или моята на 50хил.км. е за смяна на окачването..... :whistle: laugh.gif

И за да не съм изцяло офф - за колежката - щом искаш нещо японско и качествено, със сигурност мога да ти кажа, че не търсиш Нисан..... Много съм разочарован от последните 5 години поне от Нисаните.... нищо общо с предишната здравина и качество, още повече, че този съюз с Рено надали е дал + за Нисан, по-скоро рената станаха по-добри, но като цяло нито Наварата, нито Патфайндера са нещо невероятно .... Даже са много зле в много отношения.....Карал съм ги и двете, видях им кирливите ризи, затова казвам, че не съм очарован ами точн обратното! Ауриса може да изглежда по-малък, но в действителност е супер разположен и дори на мен ми е достатъчно широк (180см, 100кг+ съм ) rolleyes.gif biggrin.gif

D_ina

Мнение от D_ina » 05 Мар 2008 17:45

Me4oKyX написа:.....
И за да не съм изцяло офф - за колежката - щом искаш нещо японско и качествено, със сигурност мога да ти кажа, че не търсиш Нисан..... Много съм разочарован от последните 5 години поне от Нисаните.... нищо общо с предишната здравина и качество, още повече, че този съюз с Рено надали е дал + за Нисан, по-скоро рената станаха по-добри, но като цяло нито Наварата, нито Патфайндера са нещо невероятно .... Даже са много зле в много отношения.....Карал съм ги и двете, видях им кирливите ризи, затова казвам, че не съм очарован ами точн обратното! Ауриса може да изглежда по-малък, но в действителност е супер разположен и дори на мен ми е достатъчно широк (180см, 100кг+ съм ) rolleyes.gif biggrin.gif
Супер си МЕРСИ ;)

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 05 Мар 2008 19:23

Az puk bih vzel tova koeto predlaga po dobra stoinost za pa $$. Lichno az sum super dovolen ot Nissanite. Chestno kazano nito edno ot tezi ne mi dopada.

V kraina smetka otidi i gi karai i dvete. Togava veche mojesh da imash po qasna predstava koe e za teb. Abstrahirai se ot fanatichni mnenia!
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Публикувай отговор