За камерите по кръстовищата
За камерите по кръстовищата
Имате ли представа тия камери с каква цел са - да ме уведомят по пощата, че преди 2 седмици съм минала на червено и да ида да си платя глобата, или просто при катастрофа /щото нали по-тежките уж стават все на кръстовище/ да видят кой аджеба е виновен...или пък нещо друго...? 

Реално са и за двата изброени от теб случаи.Става дума за големите камери,до които има нещо като прожектор.
Ченгетата обаче често се правят на луди и при катастрофа,ако не си виновен и искаш да го докажеш чрез камерите,ще трябва да търсиш познати дато имат достъп до камерите.Така поне е във Варна,или аз поне знам за два такива случая.
Малките камери са на РУД и са само за инфо по отношение на трафика
Това е което знам.Незнам дали съм напълно прав.
Ченгетата обаче често се правят на луди и при катастрофа,ако не си виновен и искаш да го докажеш чрез камерите,ще трябва да търсиш познати дато имат достъп до камерите.Така поне е във Варна,или аз поне знам за два такива случая.
Малките камери са на РУД и са само за инфо по отношение на трафика
Това е което знам.Незнам дали съм напълно прав.
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Големите камери , които са насочени към светофарите имат и радари.......така , че карайте внимателно . Тези пък , които са закачени на светофарите следят не само за трафика ами и дали имаш колан 

TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Re: За камерите по кръстовищата
Служат за непрекъснат видео контрол. Така е в съвременния 21-ви век.desSs написа:Имате ли представа тия камери с каква цел са ...
Камерите имат софтуер, който разпознава буквите и цифрите на регистрационните номера. Така се записва информация за движението на автомобилите, като системата автоматично въвежда данните за регистрационните номера. Така може много лесно да се направи справка за даден регистрационен номер (кога и къде се е движил автомобилът). По този начин намалява престъпността по повод на противозаконно отнемане на МПС. При кражба може по-лесно да се проследи МПС. Апашите избягват да крадат в зоните с непрекъснат видео контрол.
До края на м. май 2006 всички стари МПС си смениха старите регистрационни табели. Истинската причина беше скрита - заради софтуера, който от видеото въвежда данни за регистрационните номера.
sluchaen_fen написа:......................
До края на м. май 2006 всички стари МПС си смениха старите регистрационни табели. Истинската причина беше скрита - заради софтуера, който от видеото въвежда данни за регистрационните номера.

Толкова ли е смотан нашият софтуер ?sluchaen_fen написа:...До края на м. май 2006 всички стари МПС си смениха старите регистрационни табели. Истинската причина беше скрита - заради софтуера, който от видеото въвежда данни за регистрационните номера.

Във Великобритания (където са откачени на тема "видеонаблюдение") има различни табели, но не ги карат да си сменят номерата...

Aquila non captat muscas! If
-
- Получена благодарност: 1 път
И кое е различното на табелите от снимката ти?kastelo написа:Във Великобритания (където са откачени на тема "видеонаблюдение") има различни табели, но не ги карат да си сменят номерата...
Мисля, че е очевидно. Има табели с 5, 6 и 7 символа, като разстоянията между символите не са на точно определено място и няма точно определена подредба на букви и цифри. Лентите отляво също са различни, ама хайде да приемем, че те не се взимат под внимание, въпреки че нашите уж точно заради това ги смениха.Scott написа:И кое е различното на табелите от снимката ти?kastelo написа:Във Великобритания (където са откачени на тема "видеонаблюдение") има различни табели, но не ги карат да си сменят номерата...

Не съм съгласен, че един софтуер не може да се справи с разликата между тези 2 табели.

Aquila non captat muscas! If
-
Не мисля че различията, които отбелязваш са от съществено значение. Всъщност ти сам си дал отговор накрая - важни са фона, шрифта и размера на табелата, всеки добър софтуер ще се справи с това. В примера ти шрифта е различен.kastelo написа:Мисля, че е очевидно. Има табели с 5, 6 и 7 символа, като разстоянията между символите не са на точно определено място и няма точно определена подредба на букви и цифри.
мисля че отражението е важно, за да може да го "прочете" номера има лъч който се връща, поне така си мисля де 

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

ок, значи няма, но за да го прочете ОЦР системата, трябва да го възприеме първо. а дали старите номера могат да отразяват този лъч? това мисля че е проблема, но пак казвам не съм сигурен 

-
newmiro написа:мисля че отражението е важно, за да може да го "прочете" номера има лъч който се връща, поне така си мисля де

много полезен линк.
това което се опитвах да кажа е относно тази картинка:
мисля че старите номера не са можели да връщат обратно този лъч към източника. разбира се не съм сигурен, а и едва ли това е била единствената причина за смяната им:)
това което се опитвах да кажа е относно тази картинка:
мисля че старите номера не са можели да връщат обратно този лъч към източника. разбира се не съм сигурен, а и едва ли това е била единствената причина за смяната им:)
- Прикачени файлове
-
- img6.gif (11.76 KiB) Преглеждано 4123 пъти