За камерите по кръстовищата

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
desSs

За камерите по кръстовищата

Мнение от desSs » 30 Яну 2008 09:18

Имате ли представа тия камери с каква цел са - да ме уведомят по пощата, че преди 2 седмици съм минала на червено и да ида да си платя глобата, или просто при катастрофа /щото нали по-тежките уж стават все на кръстовище/ да видят кой аджеба е виновен...или пък нещо друго...? ermm.gif

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 30 Яну 2008 09:38

Реално са и за двата изброени от теб случаи.Става дума за големите камери,до които има нещо като прожектор.
Ченгетата обаче често се правят на луди и при катастрофа,ако не си виновен и искаш да го докажеш чрез камерите,ще трябва да търсиш познати дато имат достъп до камерите.Така поне е във Варна,или аз поне знам за два такива случая.
Малките камери са на РУД и са само за инфо по отношение на трафика

Това е което знам.Незнам дали съм напълно прав.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
alex_varna
Благодарил/а: 1 път

Мнение от alex_varna » 02 Фев 2008 20:28

Големите камери , които са насочени към светофарите имат и радари.......така , че карайте внимателно . Тези пък , които са закачени на светофарите следят не само за трафика ами и дали имаш колан :thumbsup:
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Re: За камерите по кръстовищата

Мнение от sluchaen_fen » 02 Фев 2008 21:12

desSs написа:Имате ли представа тия камери с каква цел са ...
Служат за непрекъснат видео контрол. Така е в съвременния 21-ви век.
Камерите имат софтуер, който разпознава буквите и цифрите на регистрационните номера. Така се записва информация за движението на автомобилите, като системата автоматично въвежда данните за регистрационните номера. Така може много лесно да се направи справка за даден регистрационен номер (кога и къде се е движил автомобилът). По този начин намалява престъпността по повод на противозаконно отнемане на МПС. При кражба може по-лесно да се проследи МПС. Апашите избягват да крадат в зоните с непрекъснат видео контрол.

До края на м. май 2006 всички стари МПС си смениха старите регистрационни табели. Истинската причина беше скрита - заради софтуера, който от видеото въвежда данни за регистрационните номера.

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 02 Фев 2008 21:19

sluchaen_fen написа:......................
До края на м. май 2006 всички стари МПС си смениха старите регистрационни табели. Истинската причина беше скрита - заради софтуера, който от видеото въвежда данни за регистрационните номера.
sad.gif wacko.gif ohmy.gif
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

kastelo

Мнение от kastelo » 04 Фев 2008 13:39

sluchaen_fen написа:...До края на м. май 2006 всички стари МПС си смениха старите регистрационни табели. Истинската причина беше скрита - заради софтуера, който от видеото въвежда данни за регистрационните номера.
Толкова ли е смотан нашият софтуер ? unsure.gif

Във Великобритания (където са откачени на тема "видеонаблюдение") има различни табели, но не ги карат да си сменят номерата... dry.gif

Изображение
Aquila non captat muscas! If

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 04 Фев 2008 14:00

kastelo написа:Във Великобритания (където са откачени на тема "видеонаблюдение") има различни табели, но не ги карат да си сменят номерата...
И кое е различното на табелите от снимката ти?

kastelo

Мнение от kastelo » 04 Фев 2008 16:02

Scott написа:
kastelo написа:Във Великобритания (където са откачени на тема "видеонаблюдение") има различни табели, но не ги карат да си сменят номерата...
И кое е различното на табелите от снимката ти?
Мисля, че е очевидно. Има табели с 5, 6 и 7 символа, като разстоянията между символите не са на точно определено място и няма точно определена подредба на букви и цифри. Лентите отляво също са различни, ама хайде да приемем, че те не се взимат под внимание, въпреки че нашите уж точно заради това ги смениха. dry.gif

Не съм съгласен, че един софтуер не може да се справи с разликата между тези 2 табели.

Изображение

Изображение
Aquila non captat muscas! If

Scott

Мнение от Scott » 04 Фев 2008 16:13

kastelo написа:Мисля, че е очевидно. Има табели с 5, 6 и 7 символа, като разстоянията между символите не са на точно определено място и няма точно определена подредба на букви и цифри.
Не мисля че различията, които отбелязваш са от съществено значение. Всъщност ти сам си дал отговор накрая - важни са фона, шрифта и размера на табелата, всеки добър софтуер ще се справи с това. В примера ти шрифта е различен.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 04 Фев 2008 17:35

мисля че отражението е важно, за да може да го "прочете" номера има лъч който се връща, поне така си мисля де unsure.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

diver

Мнение от diver » 04 Фев 2008 17:39

newmiro написа:мисля че отражението е важно, за да може да го "прочете" номера има лъч който се връща, поне така си мисля де unsure.gif
лъча на радара дет се връща, няма абсолютно нищо общо с ОСР системата!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 04 Фев 2008 17:45

ок, значи няма, но за да го прочете ОЦР системата, трябва да го възприеме първо. а дали старите номера могат да отразяват този лъч? това мисля че е проблема, но пак казвам не съм сигурен smile.gif

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Scott

Мнение от Scott » 04 Фев 2008 18:38

newmiro написа:мисля че отражението е важно, за да може да го "прочете" номера има лъч който се връща, поне така си мисля де unsure.gif
:thumbsup: http://www.cctv-information.co.uk/constant3/anpr.html

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 04 Фев 2008 19:00

много полезен линк.
това което се опитвах да кажа е относно тази картинка:
мисля че старите номера не са можели да връщат обратно този лъч към източника. разбира се не съм сигурен, а и едва ли това е била единствената причина за смяната им:)
Прикачени файлове
img6.gif
img6.gif (11.76 KiB) Преглеждано 4128 пъти

diver

Мнение от diver » 04 Фев 2008 19:06

Хихихи, почвам да си мисля, с какво ли да си намажа номера...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Публикувай отговор