Вибрации в купето на Карина 3

Krasiko

Вибрации в купето на Карина 3

Мнение от Krasiko » 30 Ное 2007 22:11

Здравейте колеги откакто купих Карината усещам вибрации в купето. Знам че дизелите често късат тампони и ги разгледах предния и задния бяха закъсани и ги смених подобри се малко но вибрациите пак са силни и осезаеми. Не мога да разбера как да установя дали страничните тампони са за смяна като не се виждат ? Отдясно мотора ми се струва леко пропаднал но дали е от тампона как да разбера ?

ceko26

Мнение от ceko26 » 01 Дек 2007 20:09

като си изцапаш ръцете
Авенсис 3S-FE

Krasiko

Мнение от Krasiko » 01 Дек 2007 20:21

Не ме притеснява цапането но как ?

Аватар
ing

Мнение от ing » 07 Дек 2007 14:57

Имах същия проблем до скоро-вибрации само на празен ход, свалих напорните клапани и ги "сварих" в утразвукова вана с един разтвор който се дава като добавка към горивото за почистване на дюзи и т.н.
ВАЖНО !!!! НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗМЕНЯТ ПЛУНЖЕРНИТЕ ДВОЙКИ !!! пружините и външните тела може да се разменят Телата са с калибрирани отвори !
Японеца не спи, той мисли !!!
Toyota manuals
Полезни съвети за Corolla E11

Krasiko

Мнение от Krasiko » 09 Дек 2007 18:33

ing написа:Имах същия проблем до скоро-вибрации само на празен ход, свалих напорните клапани и ги "сварих" в утразвукова вана с един разтвор който се дава като добавка към горивото за почистване на дюзи и т.н.
ВАЖНО !!!! НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗМЕНЯТ ПЛУНЖЕРНИТЕ ДВОЙКИ !!! пружините и външните тела може да се разменят Телата са с калибрирани отвори !
Искаш да кажеш че проблема е в дюзите ли ? Не е ли по лесно да сменя тази която не работи добре ? Защо да ги отварям всичките и да им чистя клапаните ?

Аватар
ing

Мнение от ing » 21 Дек 2007 10:21

Не в дюзите (но може и тедаискат почистване аз на мойте отдавна се каня) ,става въпрос за клапаните който са между тръбите(към дюзите) и нагнетателната помпа .Намерих картинка с червените стрелки съм ги посочил
Прикачени файлове
klapani.GIF
klapani.GIF (12.64 KiB) Преглеждано 2342 пъти
Toyota manuals

Night'sB

Мнение от Night'sB » 21 Дек 2007 16:34

Здрасти колеги,
Получих същият проблем, когато реших да сиу сменям задният и преден тампони на двигателя(2л ТД 2С-Т Carina E 1997г). Бяха напукани. Майстора добре ми казваше, че не са за смяна, но аз на своя глава ги смених. Е.а и се ма..та на колата. Работи на празен ход като стар Камаз.
Извод: Ако двигателя не се е опитал неколкократно да избяга от естествената си среда на обитание, не пипайте оригиналните си тампони. Същото от собствен горчив опит се разпространява и върху останате части на автомобила.
P.S. Не разбирам къде е хумора да се пише на латиница?!

Night'sB

Мнение от Night'sB » 21 Дек 2007 16:40

А по повод на японците, които не спят и мислят: след моите перипетии с колата ми ( Карина Е 2л ТД 2С-Т) мисля, че изнурени от тези бдения са наели банда негодници, които да мислят за тях ( подозирам китайци, имащи опит в съвсем друга област, като строенето на безумно големи Китайски стени например).
Резултатът е недуразумението в двигателостроенето, а именно моят двигател!

Krasiko

Мнение от Krasiko » 21 Дек 2007 20:07

ing написа:Не в дюзите (но може и тедаискат почистване аз на мойте отдавна се каня) ,става въпрос за клапаните който са между тръбите(към дюзите) и нагнетателната помпа .Намерих картинка с червените стрелки съм ги посочил
Благодаря за инфото. Утре ше отивам при един майстор в Троян заради дюзите и ще го карам да надникне и там. А част от вибрациите установих че са от десния тампон. Пропаднал е и силикона вътре в него е изпуснал и двигателя беше легнал на ланжерона. За сега го рехабилитирахме малко но ще си търся друг а чувам че не е и евтин.
Колата не прави човека, човека прави колата през ден !

Аватар
ing

Мнение от ing » 24 Дек 2007 11:48

Ей тука:
http://japancar.pp.ru/category/engine
братушките пишат разни работи има и картинки. Днес съм се наканил да си чистя дюзите и ще вида каква ще я свърша.
При мен самия двигател работи неравномерно на ниски и от там е тресенето компресията е добра 29-30кг/см2 като по учебник ,но 1 и 2 цилиндър свещите бяха мокри ,масло не гори и мисля че дюзите не затварят плътно . А нови дюзи да се купуват те пак трябва да се регулират преди да се сложат.
Toyota manuals

Публикувай отговор