obortomer na AE86

slona

obortomer na AE86

Мнение от slona » 22 Сеп 2007 23:44

intersuva me kato zapalja kolata durji okolo 1000 oborota a obortomera mi pokazva 0 kato dam povechko gas murda no ne pokazva tochno
AKINA SPEED STARS

agent dust

Мнение от agent dust » 23 Сеп 2007 00:56

жилото

свали таблото с уредите и виж дали е наред пинчето. другият край влиза в кутията. извади го и виж дали жилото се върти нормално. има вариант и по някаква причина стрелката да се е завъртяла. като извадиш таблото можеш да я наместиш, тя се вади от осичката
status: за БАН

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 23 Сеп 2007 01:56

Краси, май трябва да си лягаш вече! laugh.gif Момчето пита за оборотомер, какви жила, какви кутии...

slona

he

Мнение от slona » 23 Сеп 2007 08:41

ami toi i kilometraja mi ne bachka ama tam sus sigurnost znam che jiloto izobshto lipsva no obortomera mi e po vajen zasega
AKINA SPEED STARS

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: he

Мнение от Japanese_fever » 23 Сеп 2007 11:11

Proveri pi4eto ei, opa pin4eto deto vliza v skorostnata kutiq! wink.gif
Ama to i spidometura ti ne ba4ka, ami ti si jivo kamikdje be 4ovek! laugh.gif wacko.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

slona

he

Мнение от slona » 23 Сеп 2007 12:23

ami kolata mi beshe pulna razvalina ne che sega ne e no se opitvam da ia stegna dosega beshe vav nasipno sustoianie i sega po malko se opitvam da dokaram neshto kato normalno nivo a za tova pinche deto e obortomera kude gore dolu se namira che neshto sum go propusnal toi obortomera si raboti ama ne pokazva vjarno
AKINA SPEED STARS

agent dust

Мнение от agent dust » 23 Сеп 2007 16:32

Xeku написа:Краси, май трябва да си лягаш вече! laugh.gif Момчето пита за оборотомер, какви жила, какви кутии...
wacko.gif понеже на мен километража не ми бачка и така smile.gif

пробвай да наместиш стрелката. може да са вадени уредите и после да не е наместена както трябва.
status: за БАН

slona

hy

Мнение от slona » 23 Сеп 2007 23:09

men me interesuva kude se zakacha i otkude rabira kolko sa oborotite toi si raboteshe no sega ne raboti prosto pokazva greshno ne che sa mu murdani strelkite ili e bil razglobjavan prosto ne pokazva vjarno poradi otkache kabel ili neshto takova smo che ne sum zapoznat sus rabotata mu i neznam kude da tursja
AKINA SPEED STARS

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 24 Сеп 2007 11:49

Ти кабелите не можеш да ги объркаш те са две букси ,закачаш жилото на километража ,а оборотомера май имаше един вакум (една трабичка ако не се лъжа) и си О.К

Аватар
NIK_4E

Re: hy

Мнение от NIK_4E » 24 Сеп 2007 14:40

slona написа:men me interesuva kude se zakacha i otkude rabira kolko sa oborotite toi si raboteshe no sega ne raboti prosto pokazva greshno ne che sa mu murdani strelkite ili e bil razglobjavan prosto ne pokazva vjarno poradi otkache kabel ili neshto takova smo che ne sum zapoznat sus rabotata mu i neznam kude da tursja
Незнам каква ти е колата но по принцип оборотомера взима импулс от бобината и от там разбира колко са оборотите

b_d

Re: hy

Мнение от b_d » 28 Сеп 2007 20:11

NIK_4E написа:
slona написа:men me interesuva kude se zakacha i otkude rabira kolko sa oborotite toi si raboteshe no sega ne raboti prosto pokazva greshno ne che sa mu murdani strelkite ili e bil razglobjavan prosto ne pokazva vjarno poradi otkache kabel ili neshto takova smo che ne sum zapoznat sus rabotata mu i neznam kude da tursja
Незнам каква ти е колата но по принцип оборотомера взима импулс от бобината и от там разбира колко са оборотите
Най-после нещо близо до истината. По-точно, оборотомера взима сигнал от комутатора (който е над бобината). Жицата е тънка черна с червена ивица. Сигналът се състои от пикове от порядъка на 18 волта. Осреднения волтаж обаче ще е много по-нисък. Премери с мултицет напрежението и промяната му при различни обороти по кабелите поне, за да изолираш проблема - табло, комутатор или кабели.

Публикувай отговор