obortomer na AE86
obortomer na AE86
intersuva me kato zapalja kolata durji okolo 1000 oborota a obortomera mi pokazva 0 kato dam povechko gas murda no ne pokazva tochno
AKINA SPEED STARS
-
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: he
Proveri pi4eto ei, opa pin4eto deto vliza v skorostnata kutiq!
Ama to i spidometura ti ne ba4ka, ami ti si jivo kamikdje be 4ovek! laugh.gif

Ama to i spidometura ti ne ba4ka, ami ti si jivo kamikdje be 4ovek! laugh.gif

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
he
ami kolata mi beshe pulna razvalina ne che sega ne e no se opitvam da ia stegna dosega beshe vav nasipno sustoianie i sega po malko se opitvam da dokaram neshto kato normalno nivo a za tova pinche deto e obortomera kude gore dolu se namira che neshto sum go propusnal toi obortomera si raboti ama ne pokazva vjarno
AKINA SPEED STARS
-
hy
men me interesuva kude se zakacha i otkude rabira kolko sa oborotite toi si raboteshe no sega ne raboti prosto pokazva greshno ne che sa mu murdani strelkite ili e bil razglobjavan prosto ne pokazva vjarno poradi otkache kabel ili neshto takova smo che ne sum zapoznat sus rabotata mu i neznam kude da tursja
AKINA SPEED STARS
Re: hy
Незнам каква ти е колата но по принцип оборотомера взима импулс от бобината и от там разбира колко са оборотитеslona написа:men me interesuva kude se zakacha i otkude rabira kolko sa oborotite toi si raboteshe no sega ne raboti prosto pokazva greshno ne che sa mu murdani strelkite ili e bil razglobjavan prosto ne pokazva vjarno poradi otkache kabel ili neshto takova smo che ne sum zapoznat sus rabotata mu i neznam kude da tursja
Re: hy
Най-после нещо близо до истината. По-точно, оборотомера взима сигнал от комутатора (който е над бобината). Жицата е тънка черна с червена ивица. Сигналът се състои от пикове от порядъка на 18 волта. Осреднения волтаж обаче ще е много по-нисък. Премери с мултицет напрежението и промяната му при различни обороти по кабелите поне, за да изолираш проблема - табло, комутатор или кабели.NIK_4E написа:Незнам каква ти е колата но по принцип оборотомера взима импулс от бобината и от там разбира колко са оборотитеslona написа:men me interesuva kude se zakacha i otkude rabira kolko sa oborotite toi si raboteshe no sega ne raboti prosto pokazva greshno ne che sa mu murdani strelkite ili e bil razglobjavan prosto ne pokazva vjarno poradi otkache kabel ili neshto takova smo che ne sum zapoznat sus rabotata mu i neznam kude da tursja