Пускам тема с въпрос към вас относно няколко проблема, които са описвани в някои други теми, но не и с едновременни симптоми.
Накратко колата е Рав 4 - 2008 - Д-4Д 136кс. като преди 1800км е минала пълно обслужване и проверка в специализиран сервиз.
Имам запазен час за проверка на тези проблеми (три може би взаимно свързани), но ще се радвам да получа мнение и от вас.
1) Няколко пъти колата ми изгасна на светофар (два за 1000км.) като работеше без никакви проблеми (стандартно изреди всички сигнализации на таблото като Check VSC System / Check 4x4 system / Check engine system ) - палиш и никакви симптоми за проблем.
2) Загуба на мощност до 2000об. като след рестарт на двигателя всичко си идва на място (последните 200-300км след обслужването), направи го 3-4 пъти.
3) Два пъти ми излезна грешка "low pressure oil" преди да загасне, като веднъж беше под наклон, а другия път след вдигане на 3000об. и освобождаване от скорост (опитах отново да го предизвикам но не стана

Автомобилът има записан час за проверка на налягане на маслото и оглед (евентуално може би ще сменят и датчика) , но силно ме съмнява да намерят нещо. Това е доста дразнещо и за това търся съвет. От всичко изчетено заподозряни са SCV, EGR, вакууми,но може ли да са обвързани тези проблеми? Трябва ли силно да се притеснявам за сериозен ремонт, защото не съм запознат много с тези проблеми

Добавям,че колата имаше ДПФ,който се оказа проблемен и беше премахнат софтуерно и хардуерно 200км след закупуването в добър сервиз (занимават се само с това). Няма никакви пушаци след тяхната намеса, както и се свързах с тях за проверка дали тези проблеми не са свързани с премахването на филтъра. Ами казаха,че не са

Поздрави на всички и благодаря предварително за всеки съвет!