моля за помощ ABS

tuindl

моля за помощ ABS

Мнение от tuindl » 02 Сеп 2007 11:04

преди два дни в сервис на тойота ми смениха жилото на ръчната спирачка и сп.цилиндър , от тогава ABS сработва дори при леко натисксе на педала . Колата си спира - дума няма , но с много шум и вибрации .
Моля за помощ . Дайте акъл щото онези безмозъчници утре , ще ми се чешат по глаяите и ще се опитат да изкарат или мен жиножен или че това си е нормално .
Благодаря предварително !!! :help:
Toyota Avensis 2.0 td

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 02 Сеп 2007 13:32

След смяната колата има ли добра инерция?
Да не би да са ти пренатегнали челюстите на задните спирачки и да зацепва много здрабо някое колело.Пробвай някъде на сухо и право и ПРАЗНО!! място изключи ABS-а и издъни едни здрави спирачки .Би трябвало следите от задните да са доста по-къси.Същевременно трябва да са еднакви ляво и дясно.Другото е да прегледаш датчиците на колелата-да не са ти "окотили"нещо.Това засега ми идва на акъла. Успех :thumbsup:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 02 Сеп 2007 14:03

Вероятно са забравили да свържат куплунга на датчика на ABS-а. Сега при натискане на спирачката в компютъра на ABS-а постъпва сигнал, че само трите гуми се въртят, а четвъртата гума е блокирала, т.е. четвъртата гума се "плъзга" и колата "поднася"при спиране. Затова ти сработва ABS-а.

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 02 Сеп 2007 18:17

sluchaen_fen написа:Вероятно са забравили да свържат куплунга на датчика на ABS-а. Сега при натискане на спирачката в компютъра на ABS-а постъпва сигнал, че само трите гуми се въртят, а четвъртата гума е блокирала, т.е. четвъртата гума се "плъзга" и колата "поднася"при спиране. Затова ти сработва ABS-а.
При това положение няма ли да му светва лампата на ABS-а?
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

tuindl

Мнение от tuindl » 02 Сеп 2007 18:56

лампата на ABS - a не свети , въобщи по таблото - никакви индикации за проблем . Инерция... не мога да преценя , но като че ли има.. но определено шумът идва от ремонтираното колело.
Toyota Avensis 2.0 td

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 02 Сеп 2007 19:20

sluchaen_fen написа:Вероятно са забравили да свържат куплунга на датчика на ABS-а. Сега при натискане на спирачката в компютъра на ABS-а постъпва сигнал, че само трите гуми се въртят, а четвъртата гума е блокирала, т.е. четвъртата гума се "плъзга" и колата "поднася"при спиране. Затова ти сработва ABS-а.
pri tova polojenie shte svetne lampata za ABS, i ABS-a izobshto niama da raboti.
che taka da reagira, obiknovenno e ili polu izvaden datchik ili koleloto ot koeto chete ne e savsem na miastoto si(hlabava poluoska naprimer).
teoriata za prenategnatite zadni spirachki, ne sam siguren dali e vazmojno, no ne bih go izkluchil kato variant. kato sipirash, stava li goliama jega ot kam zadnite spirachki?

tuindl

Мнение от tuindl » 02 Сеп 2007 20:00

греят , но не както когато задържаше ръчната спирачка
Toyota Avensis 2.0 td

tuindl

Мнение от tuindl » 04 Сеп 2007 20:41

какво се оказа :censored: т.нар. механик , майстор или там както сам си казва , не е почистил от ръжда барабаните на задните спирачки / колата не е нова / , както ги е извадил , така и ги е сложил wacko.gif . Така , стават и такива работи , но вместо да преразгледат работата си , се започва търсене и на невъзможни места . Лошото е , че в съседния сервиз
собственика покара малко колата , разкостиха задните колела , почистиха всичко и проблема се разреши . Това обаче струва пари , които бих спестил . Както и да е , това може да е от полза за други с подобни проблеми
Toyota Avensis 2.0 td

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 04 Сеп 2007 21:27

Сервиз :censored: :censored: :censored:
Мразя да си карам колата по такива места и всячески се опитвам да избегна такива моменти.Предпочитам сам да я потроша отколкото някой "майстор" тук в БГ .Да ме извинят хората в тоя форум които работят като такива! mad.gif
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 08 Сеп 2007 00:22

tuindl написа:какво се оказа :censored: т.нар. механик , майстор или там както сам си казва , не е почистил от ръжда барабаните на задните спирачки / колата не е нова / , както ги е извадил , така и ги е сложил wacko.gif . Така , стават и такива работи , но вместо да преразгледат работата си , се започва търсене и на невъзможни места . Лошото е , че в съседния сервиз
собственика покара малко колата , разкостиха задните колела , почистиха всичко и проблема се разреши . Това обаче струва пари , които бих спестил . Както и да е , това може да е от полза за други с подобни проблеми
Ти си виновен,защо не им я върна в тм-ауто като рекламация.Аз лично съм го правил,когато на старата Корола не бяха обезвъздушили добре спирачките при смяна на спирачната течност ,върнах им я на същия ден като рекламация и си свършиха работата.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 08 Сеп 2007 04:36

LEXUS написа:Ти си виновен,защо не им я върна в тм-ауто като рекламация.Аз лично съм го правил,когато на старата Корола не бяха обезвъздушили добре спирачките при смяна на спирачната течност ,върнах им я на същия ден като рекламация и си свършиха работата.
To4no taka. Suglasen sum. Samo 4e sa malko horata, koito znaqt 4e tova e tqhno pravo i pove4eto iskat da izbegnat razpraviite, a ne znaqt 4e e samo v tehen u6turb i v u6turb na klientite sled tqh.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Сеп 2007 17:50

LEXUS написа:.............не бяха обезвъздушили добре спирачките при смяна на спирачната течност..............
Че тея юнаци как са сменяли течността, щом се е налагало обезвъздушаване?!?! wacko.gif
Нямат ли си машина за смяна на сп.течност? ohmy.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

tuindl

Мнение от tuindl » 10 Сеп 2007 09:02

аз направих рекламация , възможно е да не съм се изразил ясно в предишния пост , но от сервиза дефинираха проблема като нов - от скоросната кутия !? Там въобще не се съобразиха с това , че проблемът възникна след тяхната намеса и въобще не преразгледаха работата си
Toyota Avensis 2.0 td

bobsn

Мнение от bobsn » 10 Сеп 2007 11:30

tuindl написа:какво се оказа :censored: т.нар. механик , майстор или там както сам си казва , не е почистил от ръжда барабаните на задните спирачки / колата не е нова / , както ги е извадил , така и ги е сложил wacko.gif . Така , стават и такива работи , но вместо да преразгледат работата си , се започва търсене и на невъзможни места . Лошото е , че в съседния сервиз
Бъди сигурен, че после двата сервиза са се почерпили и посмели добре за твоя сметка. Тоя номер го правеше и Чарли Чаплин с едно хлапе дето трошеше джамовете, а после она прошляк ги сменяше. А няма да е лошо да кажеш къде са тия сервизи, демек да ги турим да таблото на славата, че да не се парят и други като тебе. Аман от мърльовци, това дето най-мразя е като ми сменят гумите дори е да си взема колата с наклепани джанти и целите на пръсти, а кво ли остава да не ти почистят барабана от ръжда или да не ти обезвъздушат системата...

Публикувай отговор