1.4 1ND-TV - Повишаване нИвото на маслото в двигателя ?
Здравейте.Аз съм новорегистриран.От 3месеца съм собственик на Toyota Auris 1.4d 2010.Имам следният проблем>след смяна на масло и нулиране на маслото изминах около 1000км.
Светна предупредителна лампа и надпис на дисплей Смяна на масло.След прожерка на компютър се оказа,че нивото на маслото е по високо от максималното.Източихме малко,до нормално.След тази процедура изминах + - 1500км и пак ми свтна предупредителна лампа и надпис на дисплей Смяна на масло.След проверка се оказа,че има високо ниво на масло.Около 5-8мм над максимума.
Въпросът ми към вас е> Какъв е проблемът,как и по какъв начин може да се отстрани?
Нека който е имал същият или подобен проблем да сподели как е отстранен.
Автомобилът се намира в Дания.
Светна предупредителна лампа и надпис на дисплей Смяна на масло.След прожерка на компютър се оказа,че нивото на маслото е по високо от максималното.Източихме малко,до нормално.След тази процедура изминах + - 1500км и пак ми свтна предупредителна лампа и надпис на дисплей Смяна на масло.След проверка се оказа,че има високо ниво на масло.Около 5-8мм над максимума.
Въпросът ми към вас е> Какъв е проблемът,как и по какъв начин може да се отстрани?
Нека който е имал същият или подобен проблем да сподели как е отстранен.
Автомобилът се намира в Дания.
Последно промяна от Akima на 23 Юли 2020 11:55, променено общо 1 път.
Причина: Преместена тема в правилния раздел. Моля прочетете правилата и важните теми.
Причина: Преместена тема в правилния раздел. Моля прочетете правилата и важните теми.
- WoLF
- Благодарил/а: 687 пъти
- Получена благодарност: 268 пъти
Повишаване новото на масло.
Най-вероятно вкарва нафта в маслото. Състоянието на DPF-а какво е?
Текущото масло е за смяна така или иначе...
Текущото масло е за смяна така или иначе...

- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Нивото на антифриза намалява ли?
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
Текущото масло е за смяна то е ясно.Сменил съм го преди 3000-3500кмЗа DPF не знам какво е състоянието.Странични проблени не съм усетил като ускорение,работа на двигател и подобни.За гориво в маслото?Аромат на нафта не съм усетил при проверка.Ниво на антофриза не съм го гледал,това е идея.Когато източихме масло от колата за последно не видях признаци на охладителна течност.Антофриз и масло стажат ли на Боза(пресичат ли се)?
- WoLF
Пуснете го на диагностика и проверете колко често се прави регенерация, последна напълно завършила и т.н.

-
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Да използвам темата, за да не пускам нова.
Изглежда ми адски странно маслото от самосебе си да се покачва, логиката с гориво в маслото е най-правдоподобна.
Моят въпрос е може ли при наливане на твърде много масло ( например 4+ литра при 3.9 капацитет) да се стигне до отлепяне на картер или за това трябва да има удар например?
Изглежда ми адски странно маслото от самосебе си да се покачва, логиката с гориво в маслото е най-правдоподобна.
Моят въпрос е може ли при наливане на твърде много масло ( например 4+ литра при 3.9 капацитет) да се стигне до отлепяне на картер или за това трябва да има удар например?
- WoLF
- Revenger
- Автомобил: Toyota Aygo, 2017
Дори по погрешка човек да налее двигателно масло над максимума, това не е проблем - колата сама ще си го регулира постепенно.
-
- Автомобил: Тойота авенсис
Здравейте , аз съм нов във форума, имам следния проблем с тойота авенсис 2005*дизел *2.2-177 . Наскоро почна свети и премигва лампата червената на маслото,по нагорнище . Имаше нужда от доливане, долях и след известно време пак почна да премигва този път когато не е на скорост. Ходих на диагностика никакъв проблем .Масло и филтри сменени преди около 3000 км , като натиснах петала на газта при високи обороти сметна за малко лампата на аклуматора. Ако някой е има такъв проблем моля да сподели , че нашия края се оказва че не могат да ми помогнат.
Благодаря за отделеното време и ще очаквам коментари .
Пиша тука защото не можах да намеря отделно само за лампата, ако съм объркал извинявам се.
Лек ден
Благодаря за отделеното време и ще очаквам коментари .
Пиша тука защото не можах да намеря отделно само за лампата, ако съм объркал извинявам се.
Лек ден
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
Алтернатор и/или акумулатор.
Виж къде ти е загубено маслото. Изгорено, изтекло ...
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
Единият сценарии е да имаш под/пре-напрежение и компютрите да подлудяват.
Другият сценарий е да имаш запушване по смазочната система или по картера. Респективно ти пада налягането на маслото.
Третият сценарий е датчик за налягането на маслото.
Обаче само при първият ще ти свети лампата с акумулатора. Алтернатора в какво състояние е?
Другият сценарий е да имаш запушване по смазочната система или по картера. Респективно ти пада налягането на маслото.
Третият сценарий е датчик за налягането на маслото.
Обаче само при първият ще ти свети лампата с акумулатора. Алтернатора в какво състояние е?
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
- Автомобил: Тойота авенсис
Привет, алтернатора е наред , смених масления филтър и маслото потече като вода, казаха че най вероятно трябва да сменя маслото от 5/30 на 5/40.
Благодаря
Благодаря
- WoLF
Разликата е минимална. Какво ще подобри това според "тях"?

-
- Автомобил: Авенсис Т27 2.0D4-D 2013
Здравейте. Имам Авенсис 2013г. 2.0 D-4D 124 к. с. След смяна на масло и изминати 3000 км. ми изписа,, трябва регулировка на смазочната система''.Проверих нивото на маслото в двигателя над нормата е. Каква според вас е причината и какво трябва да се направи?