Съвети за покупка на Аурис хибрид 2012

Аватар
Kosilia

Мнение от Kosilia » 08 Ное 2016 14:41

Привет. Нуждая се от автомобил основно за в града (София) веднъж два пъти в месеца ще пътувам и до морето с него. Но в града ще се кара всеки ден. Държа да е автоматик. Първоначално бюджетът беше 12-13 000 и харесах Аурис, но ме разубедиха защото скоростната кутия нещо била проблемна. Разбрах че при вариант хибрид е по-здрава и като цяло разни проблеми или решени. Сега обмислям за хибрид, но тук цената е около 17-18 000. Аз съм малко скептична към кола на батерия, но прочетох доста добри ревюта.
За съжаление не намирам нищо в този форум за този модел, а много ми се иска да науча мнението на хора, които имат истински впечатления от такава или Приус.
И другият ми въпрос е дали тази кола е добре за ълъг път- градска кола е и няма как да очаквам комфорта на ягуар, но какво да очаквам от хибрида?
Благодаря предварително за коментарите.

metro_d4d

Мнение от metro_d4d » 09 Ное 2016 09:18

Какво очакваш от колата като цяло, икономия на гориво (съответно пари) защо се търси хибрид точно?

Аватар
Kosilia

Мнение от Kosilia » 09 Ное 2016 14:32

Разходът не е решаващото в избора. За разликата в цената ще мога да зареждам поне година- две докато се избие. rolleyes.gif
Търся си сигурна, надеждна кола, с която да си возя детето главно из града и от време на време да го карам при бабите. cool.gif Трудно си избирам неща, но когато си взема нещо си го харесвам и искам да го ползвам дълго. Затова сега обмислям внимателно.
Това което ме привлича е, че автоматика е по безпроблемен от този на нехибридните. Двигателят се запазвал заради наличието на електромотор. Това поне прочетох. rolleyes.gif
А като впечатление преди съм карала Ярис дизел автоматик и понякога сменяше скоростите странно - От първа на втора в града или извънградско при изпреварване. С Аурис хибрид не усетих такова нещо, но все пак покарах само 3-4 км в града.
Както написах бих се радвала да прочета впечатления на собственици или такива които са карали повече време подобна кола.

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 09 Ное 2016 15:49

Ако ти трябва смелост, то давай. Взимай смело. Достатъчно здрава и безпроблемна автоматична кола, на която може да разчиташ дълго време. Поне до към 2022-ра. tooth.gif
Но щом си се насочила около тази цена, то по-добре се огледай за Приус, вместо първия Аурис - лично мнение.
И понеже почти всеки ден наблюдавам пазара на Приуси, то излезе наскоро една обява, която си заслужава да ѝ се обърне внимание, предвид цената отнесена към оборудването на автомобила.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 09 Ное 2016 20:14

За този клас хибрида предлага най-комфортната трансмисия, според мен. Обикновено под „автоматик” се разбира автоматично превключване на предавките. При хибрида такова „превключване” няма. Дори при механичния вариатор има „превключване” макар и безстепенно. Ако го сравнявате по комфорт на трансмисията трябва да го сравните с автомобил с CVT трансмисия. Но и по сравнение CVT има предимства по отношение на комфорта, според мен. Вариатора разчита на мощността само на двигателя и като подадеш "газ" вдига оборотите веднага за да осигури тази мощност, докато хибрида освен с мощността на двигателя разполага и с мощността подавана от батерията и при умерено ускорение двигателя не е необходимо да вдига толкова мощността си – а това се отразява на комфорта, държи се до известна степен като „електроавтомобил”. (Вариатора има и някой други недостатъци – според мен, но не това е темата.) Хибрида дава и допълнителни предимства по отношение на комфорта – особено при движението в градския трафик – изключва двигателя при пускане на педала, предвижването в електрически режим – което автомобилите със старт-стоп системи не могат да предложат. Някой възприемат класа на ауриса, като градски автомобил. Но той си е така да се каже „междинен” клас, компромис - относително удобен, както на градско, така и на извънградско. По стария модел аурис е с малко по висок „таван” по сравнение с новия – а това го прави малко по удобен при качване и слизане, което си е важно за града (но това е според мен).
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

ТТодоров
Благодарил/а: 43 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от ТТодоров » 10 Ное 2016 10:00

Карал съм Аурис Хибрид малко градско, на Приус само съм се возил такси. Според мен Ауриса като качество на материалите и изработка ми добапа повече. Мисля и като размери е по-подходящ за градска основна кола, с опция от време на време да се ходи извън.

Батериите не знам,но аз бих ги смятал 8г безпроблемни от нови.

успех с търсенето

Публикувай отговор