Странно виене на 1-ва и 2-ра предавка.
Странно виене на 1-ва и 2-ра предавка.
Здравейте на всички фенове на Тойота , от няколко седмици и аз съм сред собствениците на голямото семейство на Корола . Колата е произведена през 98-ма 1.3 16V 86hp 4Е-FE . Като цяло всичко е супер за сега, обаче се появи едно неприятно виене при потегляне на 1-ва предавка, но само докато автомобила ускорява . Чува се и на втора макар значително по-слабо . На по-горнапредавка не се чува нищо , както и при движение на 1-ва с натиснат съединител. Моля ви, дайте мнение по въпроса
Колата е на 85кКМ. Дали може да е от маслото в скоростите? Не съм го сменил още...

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Не!Карай съвсем спокойно,това е абсолютно нормално!Старата ми Корола по същия начин вие леко на първа,това е характерна особеност на ск.кутии.При новите модели вече го няма това.Проверявал съм масло,всичко е точно.Маслото не тече,не го и сменяй ,щото оригиналното е най-добро.Старата Корола вече е на 235000 и няма проблеми никакви,щото никога не посещава сервизите да се учат на нея некадърници.
Карай спокойно,всичко е нормално.
Не ходи по сервизи,щото тия некадърници,които не са правили нищо повече от бараки,като Аудита и Фолксвагени,ще ти кажат,че имаш нещо по скоростите.
Ако не ми вярваш,запиши си час само и единствено в ТМ-Ауто/28 лв./,за да ти кажат ,че така си вият по принцип на 1-ва. 

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
и аз го имам виенето на 1ва и на задна (но вече мно рядко се чува). явно си е особеност(дефект:)
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

niki60 написа:не е от маслото и при мен го има този шум..смених маслото със оригинално от сервиза на тойота резултат нула-пак си шуми като е студена кутията ..не стига тва ами сега по трудно ми се включват скоростите..още едно потвърждение на факта че нещо работи ли си не се пипа
много вярно!
иначе и аз си смених маслото, но резултат никакъв, същатата работа.
stay up and keep shining!!