Странно виене на 1-ва и 2-ра предавка.

Диомед

Странно виене на 1-ва и 2-ра предавка.

Мнение от Диомед » 04 Май 2007 21:58

Здравейте на всички фенове на Тойота , от няколко седмици и аз съм сред собствениците на голямото семейство на Корола . Колата е произведена през 98-ма 1.3 16V 86hp 4Е-FE . Като цяло всичко е супер за сега, обаче се появи едно неприятно виене при потегляне на 1-ва предавка, но само докато автомобила ускорява . Чува се и на втора макар значително по-слабо . На по-горнапредавка не се чува нищо , както и при движение на 1-ва с натиснат съединител. Моля ви, дайте мнение по въпроса :help: Колата е на 85кКМ. Дали може да е от маслото в скоростите? Не съм го сменил още...

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 05 Май 2007 02:35

Не!Карай съвсем спокойно,това е абсолютно нормално!Старата ми Корола по същия начин вие леко на първа,това е характерна особеност на ск.кутии.При новите модели вече го няма това.Проверявал съм масло,всичко е точно.Маслото не тече,не го и сменяй ,щото оригиналното е най-добро.Старата Корола вече е на 235000 и няма проблеми никакви,щото никога не посещава сервизите да се учат на нея некадърници. tongue.gif Карай спокойно,всичко е нормално. :thumbsup: Не ходи по сервизи,щото тия некадърници,които не са правили нищо повече от бараки,като Аудита и Фолксвагени,ще ти кажат,че имаш нещо по скоростите. :censored: Ако не ми вярваш,запиши си час само и единствено в ТМ-Ауто/28 лв./,за да ти кажат ,че така си вият по принцип на 1-ва. :thumbsup:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
dap

Мнение от dap » 05 Май 2007 11:41

Колегата май е прав и на мене един майстор така ми каза за виенето въпреки че при мен не е точно така въпроса с виенето!!!

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 06 Май 2007 15:53

и аз го имам виенето на 1ва и на задна (но вече мно рядко се чува). явно си е особеност(дефект:)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
dil
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от dil » 06 Май 2007 19:40

Привет и от мене :)

И аз от скоро карам такъв автомобил и при мене се забелязва подобно виене.
Но го усещам само сутрин когато е било по хладничко (под 5-6 градуса).
Това ме навява на мисълта за маслото, но може да си е и особенност на колата :)

niki60
Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
Обратна връзка:

Мнение от niki60 » 07 Май 2007 07:48

не е от маслото и при мен го има този шум..смених маслото със оригинално от сервиза на тойота резултат нула-пак си шуми като е студена кутията ..не стига тва ами сега по трудно ми се включват скоростите..още едно потвърждение на факта че нещо работи ли си не се пипа

Аватар
dap

Мнение от dap » 07 Май 2007 10:11

Абсолютно ПРАВ!!!!!

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 07 Май 2007 13:19

niki60 написа:не е от маслото и при мен го има този шум..смених маслото със оригинално от сервиза на тойота резултат нула-пак си шуми като е студена кутията ..не стига тва ами сега по трудно ми се включват скоростите..още едно потвърждение на факта че нещо работи ли си не се пипа

много вярно!
иначе и аз си смених маслото, но резултат никакъв, същатата работа.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Диомед

Мнение от Диомед » 07 Май 2007 19:29

Е благодаря ви, успокоихте ме . Нищо няма да пипам, и на мен ми прави впечатление че вие само рано сутрин, когато е по хладно, или когато не е загряла. Просто ще си пускам малко по-силно музиката biggrin.gif .
Поздрави

Публикувай отговор