Контролни лампи при ниски обороти
Контролни лампи при ниски обороти
При обслужването на колата ми замериха зареждането на акумулатора (Авенсис 2.2д 2006г) и се оказа, че алтернатора подава по-малко ток. Смениха ми релето и всичко се оправи - 14.1-14.2V. Но започнаха да ми се палят лампите на акумулатора, на нивото и налягането на маслото, когато спра, след като съм кара продължително време на по-високи обороти (по магистралата) или ако оборотите паднат под 900 (напр. като минавам през гърбици). В Тойота не можаха да открият причината за светкането, защото при тях така и не успяха да ги накарат да светнат, но проблема си остава. Няма и записани грешки в компютъра. Някакви идеи каква може да бъде причината?
Последно промяна от aiki на 11 Юли 2014 22:45, променено общо 1 път.
Re: Контролни лампи при ниски обороти
Здрасти колега.Има писано по сходни проблеми.Разрови и ще намериш инфо.Може би и диодния блок има проблем.aiki написа:При обслужването на колата ми замериха зареждането на акумулатора (Авенсис 2.2д 2006г) и се оказа, че алтернатора подава по-малко ток. Смениха ми релето и всичко се оправи - 14.1-14.2А. Но започнаха да ми се палят лампите на акумулатора, на нивото и налягането на маслото, когато спра, след като съм кара продължително време на по-високи обороти (по магистралата) или ако оборотите паднат под 900 (напр. като минавам през гърбици). В Тойота не можаха да открият причината за светкането, защото при тях така и не успяха да ги накарат да светнат, но проблема си остава. Няма и записани грешки в компютъра. Някакви идеи каква може да бъде причината?
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
При смяната на релето проверяваха диодния блок и няма проблеми. А и токът на заряд е оптимален. Сходните теми ги изчетох, но не намирам нещо, което да ме насочи.
P.S. Можете ли да ме насочите поне към читав сервиз, занимаващ се с алтернатори, динама и т.н.
P.S. Можете ли да ме насочите поне към читав сервиз, занимаващ се с алтернатори, динама и т.н.
Аз лично си имам един майстор,който ми поддържа колата от към електричество,но се намира в кв.Кремиковци.
Далечко е,но пък само на него имам доверие. Цените са нормални и ако може да преработи нещо го прави,вместо директно да сменя с ново.Иначе съм чувал,че на сточна гара,по точно на ул.Раковска преди ул.Козлодуй,има такива услуги.
Далечко е,но пък само на него имам доверие. Цените са нормални и ако може да преработи нещо го прави,вместо директно да сменя с ново.Иначе съм чувал,че на сточна гара,по точно на ул.Раковска преди ул.Козлодуй,има такива услуги.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
Там има много сервизи за ремонт, аз само там ходя когато ми се е налага. Тази седмица бях дал един мотор за пренавивате там, направили са го супер и с гаранция 6месеца.sha4ev написа:Иначе съм чувал,че на сточна гара,по точно на ул.Раковска преди ул.Козлодуй,има такива услуги.