Контролни лампи при ниски обороти

aiki

Контролни лампи при ниски обороти

Мнение от aiki » 11 Юли 2014 14:01

При обслужването на колата ми замериха зареждането на акумулатора (Авенсис 2.2д 2006г) и се оказа, че алтернатора подава по-малко ток. Смениха ми релето и всичко се оправи - 14.1-14.2V. Но започнаха да ми се палят лампите на акумулатора, на нивото и налягането на маслото, когато спра, след като съм кара продължително време на по-високи обороти (по магистралата) или ако оборотите паднат под 900 (напр. като минавам през гърбици). В Тойота не можаха да открият причината за светкането, защото при тях така и не успяха да ги накарат да светнат, но проблема си остава. Няма и записани грешки в компютъра. Някакви идеи каква може да бъде причината?
Последно промяна от aiki на 11 Юли 2014 22:45, променено общо 1 път.

Аватар
sha4ev

Re: Контролни лампи при ниски обороти

Мнение от sha4ev » 11 Юли 2014 22:11

aiki написа:При обслужването на колата ми замериха зареждането на акумулатора (Авенсис 2.2д 2006г) и се оказа, че алтернатора подава по-малко ток. Смениха ми релето и всичко се оправи - 14.1-14.2А. Но започнаха да ми се палят лампите на акумулатора, на нивото и налягането на маслото, когато спра, след като съм кара продължително време на по-високи обороти (по магистралата) или ако оборотите паднат под 900 (напр. като минавам през гърбици). В Тойота не можаха да открият причината за светкането, защото при тях така и не успяха да ги накарат да светнат, но проблема си остава. Няма и записани грешки в компютъра. Някакви идеи каква може да бъде причината?
Здрасти колега.Има писано по сходни проблеми.Разрови и ще намериш инфо.Може би и диодния блок има проблем.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC

aiki

Мнение от aiki » 11 Юли 2014 22:15

При смяната на релето проверяваха диодния блок и няма проблеми. А и токът на заряд е оптимален. Сходните теми ги изчетох, но не намирам нещо, което да ме насочи.

P.S. Можете ли да ме насочите поне към читав сервиз, занимаващ се с алтернатори, динама и т.н.

Аватар
sha4ev

Мнение от sha4ev » 12 Юли 2014 10:04

Аз лично си имам един майстор,който ми поддържа колата от към електричество,но се намира в кв.Кремиковци.
Далечко е,но пък само на него имам доверие. Цените са нормални и ако може да преработи нещо го прави,вместо директно да сменя с ново.Иначе съм чувал,че на сточна гара,по точно на ул.Раковска преди ул.Козлодуй,има такива услуги.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 13 Юли 2014 10:22

sha4ev написа:Иначе съм чувал,че на сточна гара,по точно на ул.Раковска преди ул.Козлодуй,има такива услуги.
Там има много сервизи за ремонт, аз само там ходя когато ми се е налага. Тази седмица бях дал един мотор за пренавивате там, направили са го супер и с гаранция 6месеца.

Публикувай отговор