Отскоро съм собственик на посочената корола,но започна да работи неравномерно и да държи високи обороти (1100-1300)независимо студена или топла.Смених свещи без ефект.Закарах я на диагностика и показа грешка P1346 доколкото разбрах това значи ,че датчика на разпределителният вал не работи.Смених го пак без ефект.Изтрих грешката обаче пак светна чека след 5 км.Чека пак светна пак същата грешка.Тоя на диагностиката ми каза ,че сигурно е от другия датчик на капака от ляво точно зад алтернатора.Прочетох за него оказа се че му викат Oil control valve и бил отговорен за работата на газоразпределението и ВВТИ,но пък ако той не работи казват ,че грешката трябва да е p1349.Понякога придърпва като сменям от 1 на 2ра или 2ра на 3та все едно и свършва бензина.Примерно ако съм на 3та или 4та и поддържам педала на газта без да подавам или отнемам пак почва да придърпва леко.На място работи все едно е V8 американски мускул biggrin.gif ,но разбира се това не е нормално.Като я слушаш все едно работи на 3 цилиндъра и мирише яко на бензин неизгорен.Колата е на 168000 км.Един майстор предположи разтегната верига.Ще се радвам да чуя мнение и от форума за да знам накаде да се насоча.Благодаря предварително.