Неравномерна работа и високи обороти Corolla e11 1.4 vvti

jorec

Неравномерна работа и високи обороти Corolla e11 1.4 vvti

Мнение от jorec » 10 Фев 2014 13:20

Здравейте хора.
Отскоро съм собственик на посочената корола,но започна да работи неравномерно и да държи високи обороти (1100-1300)независимо студена или топла.Смених свещи без ефект.Закарах я на диагностика и показа грешка P1346 доколкото разбрах това значи ,че датчика на разпределителният вал не работи.Смених го пак без ефект.Изтрих грешката обаче пак светна чека след 5 км.Чека пак светна пак същата грешка.Тоя на диагностиката ми каза ,че сигурно е от другия датчик на капака от ляво точно зад алтернатора.Прочетох за него оказа се че му викат Oil control valve и бил отговорен за работата на газоразпределението и ВВТИ,но пък ако той не работи казват ,че грешката трябва да е p1349.Понякога придърпва като сменям от 1 на 2ра или 2ра на 3та все едно и свършва бензина.Примерно ако съм на 3та или 4та и поддържам педала на газта без да подавам или отнемам пак почва да придърпва леко.На място работи все едно е V8 американски мускул biggrin.gif ,но разбира се това не е нормално.Като я слушаш все едно работи на 3 цилиндъра и мирише яко на бензин неизгорен.Колата е на 168000 км.Един майстор предположи разтегната верига.Ще се радвам да чуя мнение и от форума за да знам накаде да се насоча.Благодаря предварително. wink.gif

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Re: Неравномерна работа и високи обороти Corolla e11 1.4 vvt

Мнение от lederman » 10 Фев 2014 14:00

http://caphector.com/atoyota/techinfo.t ... ip1346.pdf

според този бюлетин, наистина може да е от разтегната верига или прескочил зъб ....
цитат от друг форум :
That code seems a bit unnerving if the sensors were not bumped or loose. If you clear it an it comes back on, you could have a timing chain issue (stretched) or sprocket issue or a camshaft issue or just a bad sensor. You might need the timing adjusted. I would take it to the dealer ASAP.
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

jorec

Re: Неравномерна работа и високи обороти Corolla e11 1.4 vvt

Мнение от jorec » 10 Фев 2014 19:41

Това ще се погледне също.Какво мислите за MAF сензора или пък дросела възможно ли е да е в тях проблема без ЕКУ-то да изкарва грешка за тях?

Публикувай отговор