Питане за Тойота Ярис Версо...

ivan9210

Питане за Тойота Ярис Версо...

Мнение от ivan9210 » 31 Яну 2014 18:23

Здравейте! Интересува ме въпросния модел. Споделете доволни ли сте от тази Тойота, кажете на какво я карате бензин(газ) или дизел и съответно какъв разход дава. Поддръжка- намират ли се лесно части, на каква цена. Виждам, че колата има голям багажник за размерите си, а ако се свият седалките става още по-голям- седалките предполагам се свиват лесно, но как стои въпроса ако се наложи да се извадят? Предимно се интересувам от бензиновия 1.3 - 86 к.с. двигател, но всеки запознат с тази кола може да сподели мнение. Та как е двигателя? Чувал съм, че е доста пъргава количка, но как стоят нещата когато се качат 5 човека и колата се движи по лек баир, а по по-стръмен баир? Таблото не е ли малко дразнещо? Имам предвид това,че е в средата,а не пред шофьора или се свиква бързо? Интересува ме има ли контролна лампа, която да показва, че температурата на охлаждащата течност е повече от нормалното? Знам че има синя, която показва, че е студена но за червена не съм сигурен? Как е климатизацията? Добре ли охлажда и съответно затопля купето? Фаровете добре ли осветяват? Как се справя на сняг бързо ли излиза или доста буксува? Може би зададох доста въпроси, но много ще съм благодарен ако получа отговор освен това ако се сетите нещо друго споделете :)

П.С. Търсил съм в търсачката на форума :)

ivan9210

Re: Питане за Тойота Ярис Версо...

Мнение от ivan9210 » 04 Фев 2014 20:21

И какво сега от тези 39 човека никой ли няма информация за този автомобил?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 04 Фев 2014 20:42

Бях ти пуснал един линк с мнения на руснаци собственици на Ярис Версо. Не знам как ми е изчезнал поста?!? boxed.gif
http://www.carexpert.ru/review/toyota/yaris/
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

ivan9210

Мнение от ivan9210 » 04 Фев 2014 20:54

Благодаря ти zi_zi_top :)

Stalker

Мнение от Stalker » 04 Фев 2014 22:20

Извинявам се,че питам в темата на колегата,но да не пускам нова тема за такава дреболия...Ползвах и търсачката,но не намерих данни за клирънса на Яриса(включително и в сайта на официалния представител).За Ярис Версо намерих в един сайт,че клирънсът е 150 мм,не знам колко е вярно-виждат ми се по-ниски,а хечбека е още по-нисък от вана.Знае ли някой какъв е точния клирънс на Ярис Версо и на Ярис хечбек?

ivan9210

Мнение от ivan9210 » 11 Фев 2014 20:24

Вече се питам дали изобщо има съфорумници, които притежават такъв автомобил? Наистина ли от 122 човека никой нищо не знае за този автомобил? Сякаш питам за съвсем друга марка автомобил или сякаш питам нещо, което няма нищо общо с този форум като например: "Как се сменя памперс?" Изкажете някакво мнение.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 11 Фев 2014 22:26

Тук повечето сме сменявали памперси, но собствениците на Ярис Версо са единици. rolleyes.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 12 Фев 2014 01:28

Колега, ето ти за четене за Ярис Версо. Изключително здрава и безпроблемна кола с пъргав и тих двигател. Разбира се и икономичен. Дава и дефекти- понякога изгарят крушките на фаровете.

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p=191620

http://www.haresvam.com/%D0%90%D0%B2%D1 ... Yaris/355/
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

ivan9210

Мнение от ivan9210 » 12 Фев 2014 08:49

Благодаря на колегата LEXUS :)

dreamitko

Мнение от dreamitko » 26 Фев 2014 18:01

Привет.
Миналата година купих на жена ми Ярис Версо 1,3VVTi с малките коне. Купих я на 57хил.км.=чисто нова. До сегашните ни впечатления на моето 4ри членно семейство спрямо твоите въпроси са:
Много добър автомобил. Работи абсолютно безшумно. При палене светва синя лампа за охладителната система- после спира да свети. ИМА и червена лампа да показва прегряване- по някога ми светва преди да запаля мотора заедно с други лампи, но това е само за тест. Като возене много ни допада. За малките си размери е доста комфортна. Отзад мястото на пътниците е доста обемно и спокойно могат да се настанят 4 деца /в 5ти клас/ или 3,5бр. възрастни :) Не казвам 4, понеже става въпрос за комфорт- иначе и 4ма могат, но не на дълъг път. Багажника е с добър обем за моето семейство. Седалки НЕ съм навеждал /не се е налагало/ да побирам багаж. Да ти кажа багаж може да се слага и във височина. Проблемите наистина са в изгаряне на крушки. Труден достъп до смяната им. Все пак не е невъзможно, но преди да сменяш питай. Климатизацията е добра. Не се налагало да карам на климатик, понеже я купих октомври/ноември. Парното работи добре, но не може да прави "баня" :( . Лошото е, че се изпотява отвътре и трудно се самоизчистват стъклата. Карал съм подобен тип коли /Партнер/ и проблема е сходен. Мисля, че е от формата на купето.
Внимавай със следното: Предната решетка ниско долу е податлива на изваждане от клипсите. Почти всички пластмасови елементи са податливи. Внимавай със смяната на филтъра за купето- сменя се чрез вадене на жабката. Лесно може да се счупи/пукне. Имам усещането, че цялата кола е сглобявана със щипки. Фаровете са жестоки. Особено като си в по- висока гледна точка. Трудна за маневриране- не знам на какво се дължи. Има серво, но гумите нямат радиус на завиване. В зимно време е доста неустойчива. Лек сняг + страничен умерен вятър + нови гуми = неустойчивост. Пластмасовото обурудване в интериора не е лошо /в сравнение на повечето коли/. Не ми харесват тасовете на джантите като материал и визия. Няма кратки мигачи за изпреварване. Проблем ми е, че няма звуков сигнал при неслагане на колан. Лошо е, че волана се "чупи" само надолу/нагоре, а няма напред/назад. Скоростите се вкарват малко "кофти" /жигулско/. Иначе предните места са много удобни. Шофьора не усеща, че се намира в малка кола. Не ми опират краката никъде /особено дясното коляно/. Височината е предимство.
Изводите ми са правени спрямо друг автомобил от същия клас /Шкода фабия 2009г./. Шкодата е в пъти по- добра за манври, обслужване на консумативи, икономия /4,2л/100!! нафта/. Фабричното озвучаване е много по- добро.
Тойотата има много по- добра возия. По- обемна отвътре е макар, че Шкодата е по- голяма по габарити. Развиване на скоростта е бавна за бензинов /4цилиндров/ спрямо 1,4 дизелов /3цилиндров/. На магистрала съм вдигал най- много 140км/ч./сигурно може повече/ спрямо 190 със Шкодата /дизел!!!/. Забелязах, че при равни развити скорости с двете коли и на едни и същи предавки Тойотата е с по- високи обороти, което незнам дали е добре/лошо!!
Абе за мен НАЙ- ДОБРА Е ТОЙОТАта. ПО- готина и сладка/нежна. Няма да съжаляваш.
Жела я ти лека.

ivan9210

Мнение от ivan9210 » 28 Фев 2014 10:26

Благодаря много за подробния отговор на dreamitko

Публикувай отговор