Тойота за втори спортен автомобил?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Cloud_bg

Тойота за втори спортен автомобил?

Мнение от Cloud_bg » 13 Юни 2013 11:43

Здравейте,
винаги съм се кефил на японските спортни автомобили и съм искал да имам такъв. По стечение на обстоятелствата карам Джийп, но наскоро се завърнах от Япония, където ми изтекоха очите по всякакъв вид японки и съм твърдо решен да си взема Sunday car за развлечение, а евентуално и по някой писта ако се пусна.
Естествено насочвайки се към японска марка топ приоритет са Тойота, Субару, Мазда, Хонда. Като първата предлага като че ли най-много избор.
Бюджета ми е между 6 и 8000 лева, не е особено голям. Но и аз търся нещо старичко - 90-те, началото на 00-те.
Аз знам за моделите на Тойота: МР2, Селика, Корола...евентуално Супра, които може би донякъде отговарят на тове което искам.
Кой модел най-бихте ми препоръчали? Кой доставя най-голямо удоволствие от шофирене и динамични характеристики? Какво да гледам като купувам? Има ли дори продавачи от форума за които знаете че са коректни и продават добра кола? Къде да търся? и т.н.

Ще се радвам ако мога да получа насоки и съвети от този форум. Благодаря предварително!

Аватар
esox hunter

Re: Тойота за втори спортен автомобил?

Мнение от esox hunter » 13 Юни 2013 18:31

Cloud_bg написа:Здравейте,
...и съм твърдо решен да си взема Sunday car за развлечение, а евентуално и по някой писта ако се пусна.
Естествено насочвайки се към японска марка топ приоритет са Тойота, Субару, Мазда, Хонда. Като първата предлага като че ли най-много избор....
Първо добре дошъл във форума ;)
Добре си се насочил към японки...относно питането ти изказвам съвсем лично мнение.
Така както го описваш за мен Номер 1 си е класическата култова Supra :)

Изображение

По въпроса за Суприте колегата Nedkow може много да те осветли. Разбира се има и други колеги, които са вещи по въпроса...Прегледай форума и ще видиш темите.

Когато говорим за Тойоти спортно каране и още нещо не може да пропуснем и култовото AE 86

Изображение

Доста рядък за намиране вече автомобил, но ако си мераклия, който търси - намира:)

Иначе, ако си фен хем на спортно, хем на 4х4 то тогава някоя Сelica 4WD

Изображение

... с леко донапомпване мисля, ще получиш това което търсиш;) Това е за фън -> RWD (задно) или 4WD

За този бюджет обаче, ще намериш само с десен волан (ако не ти е проблем) и вероятно, ще се наложи да довложиш още пари в колата...но кеф цена няма:)
Гледам обаче в списъка си пропуснал едни култови дрифтарки Nisan и по точно Скайлайн...това си е доста кефещ автомобил...

Изображение

За тези пари иначе с ляв волан МР2 (не е много за дрифт, освен ако не се преработи сериозно задния диф и пак си е тегаво заради разположението на двигателя-центъра на тежестта)
Малките Мазди със задно са по - добър вариат за фън, а Хондите не знам, защо си ги включил освен ако не си готов да извадиш много пари за някоя S2000 :)
Някоя напомпана Импреза също би могла да ти лепне усмивка на лицето, но на тях им липсва фейс... ако това не е проблем за теб значи може да ги проучиш и тях...

Изображение
Последно промяна от esox hunter на 13 Юни 2013 19:31, променено общо 1 път.

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 13 Юни 2013 19:02

за двете супри които разглеждах днес в mobile.bg /не,че ще продавам или заменям моята-никога хаха/,но паднах от смях като видях година -цена :Д

Toyota Supra MK4 Лява дирекци

Цена : 40 000 лв.
Дата на производство януари 1996 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 330 к.с.

Аватар
esox hunter

Мнение от esox hunter » 13 Юни 2013 19:43

VenomDePoison написа:за двете супри които разглеждах днес в mobile.bg /не,че ще продавам или заменям моята-никога хаха/,но паднах от смях като видях година -цена :Д

Toyota Supra MK4 Лява дирекци

Цена : 40 000 лв.
Дата на производство януари 1996 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 330 к.с.
В тази бялата доколкото знам е вложен много труд ;)
Като цяло Супра с ляв волан си е цяло състояние, аз за това съм му и писла на колагата, че за такъв бюджет и то с мъка - десен волан от този тип возила:) Чат пат се появяват разни за 7-8 хил внос от Англия..трябва да се следи
Напр. в : http://www.autotrader.co.uk/search/used ... yota/supra
Гледам, че тази розовата, която се предлага в мобилето че можело да се докара в БГ е 2650 лири цена там;)
БГ обявата http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=37ses2
Английската обява: http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p
Иначе в този диапазон има други автомобилчета с други цветове:) обяви бол...желание да има човек;)

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 13 Юни 2013 20:46

Да,розовата именно беше втората която разгледах.Безумно ниска и подходяща за нашите пътища,условия и тн.Имам не ниска,но сравнително ниска кола и знам много добре за какво става въпрос.Съмнявам се да може да мине дори през легнал полицай.За там и за тук -доходите и критериите са различни.Все пак и моята не е избирана със ум и разум ,така че все пак може и те да си имат пътниците-не се знае.:)

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 13 Юни 2013 23:41

според мен си вземи една мр2 след 2000 година 140 кс на 1000 кг. е перфектен автомобил. (140 коня си е доста) , а и като караш бавно няма да харчи много, пък и е кабрио.

п.п. не сън заклет фен на марката
професионален мапер

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 14 Юни 2013 00:33

Аз не бих изпускал от поглед MX-5 защото е платформа с много развитие и страхотни възможности за тунинг, както и някоя дребна и злобна Галанца например.

От Хондите у нас има доста но рядко се намира нещо хубаво направено и не е на добри пари. За сивика коментирам че при него имам някакви познания що годе.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Публикувай отговор