Здравейте,
винаги съм се кефил на японските спортни автомобили и съм искал да имам такъв. По стечение на обстоятелствата карам Джийп, но наскоро се завърнах от Япония, където ми изтекоха очите по всякакъв вид японки и съм твърдо решен да си взема Sunday car за развлечение, а евентуално и по някой писта ако се пусна.
Естествено насочвайки се към японска марка топ приоритет са Тойота, Субару, Мазда, Хонда. Като първата предлага като че ли най-много избор.
Бюджета ми е между 6 и 8000 лева, не е особено голям. Но и аз търся нещо старичко - 90-те, началото на 00-те.
Аз знам за моделите на Тойота: МР2, Селика, Корола...евентуално Супра, които може би донякъде отговарят на тове което искам.
Кой модел най-бихте ми препоръчали? Кой доставя най-голямо удоволствие от шофирене и динамични характеристики? Какво да гледам като купувам? Има ли дори продавачи от форума за които знаете че са коректни и продават добра кола? Къде да търся? и т.н.
Ще се радвам ако мога да получа насоки и съвети от този форум. Благодаря предварително!
Тойота за втори спортен автомобил?
- esox hunter
Re: Тойота за втори спортен автомобил?
Първо добре дошъл във форума ;)Cloud_bg написа:Здравейте,
...и съм твърдо решен да си взема Sunday car за развлечение, а евентуално и по някой писта ако се пусна.
Естествено насочвайки се към японска марка топ приоритет са Тойота, Субару, Мазда, Хонда. Като първата предлага като че ли най-много избор....
Добре си се насочил към японки...относно питането ти изказвам съвсем лично мнение.
Така както го описваш за мен Номер 1 си е класическата култова Supra

По въпроса за Суприте колегата Nedkow може много да те осветли. Разбира се има и други колеги, които са вещи по въпроса...Прегледай форума и ще видиш темите.
Когато говорим за Тойоти спортно каране и още нещо не може да пропуснем и култовото AE 86

Доста рядък за намиране вече автомобил, но ако си мераклия, който търси - намира:)
Иначе, ако си фен хем на спортно, хем на 4х4 то тогава някоя Сelica 4WD

... с леко донапомпване мисля, ще получиш това което търсиш;) Това е за фън -> RWD (задно) или 4WD
За този бюджет обаче, ще намериш само с десен волан (ако не ти е проблем) и вероятно, ще се наложи да довложиш още пари в колата...но кеф цена няма:)
Гледам обаче в списъка си пропуснал едни култови дрифтарки Nisan и по точно Скайлайн...това си е доста кефещ автомобил...

За тези пари иначе с ляв волан МР2 (не е много за дрифт, освен ако не се преработи сериозно задния диф и пак си е тегаво заради разположението на двигателя-центъра на тежестта)
Малките Мазди със задно са по - добър вариат за фън, а Хондите не знам, защо си ги включил освен ако не си готов да извадиш много пари за някоя S2000

Някоя напомпана Импреза също би могла да ти лепне усмивка на лицето, но на тях им липсва фейс... ако това не е проблем за теб значи може да ги проучиш и тях...

Последно промяна от esox hunter на 13 Юни 2013 19:31, променено общо 1 път.
за двете супри които разглеждах днес в mobile.bg /не,че ще продавам или заменям моята-никога хаха/,но паднах от смях като видях година -цена :Д
Toyota Supra MK4 Лява дирекци
Цена : 40 000 лв.
Дата на производство януари 1996 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 330 к.с.
Тип двигател Бензинов
Мощност 330 к.с.
- esox hunter
В тази бялата доколкото знам е вложен много труд ;)VenomDePoison написа:за двете супри които разглеждах днес в mobile.bg /не,че ще продавам или заменям моята-никога хаха/,но паднах от смях като видях година -цена :Д
Тип двигател Бензинов
Мощност 330 к.с.
Като цяло Супра с ляв волан си е цяло състояние, аз за това съм му и писла на колагата, че за такъв бюджет и то с мъка - десен волан от този тип возила:) Чат пат се появяват разни за 7-8 хил внос от Англия..трябва да се следи
Напр. в : http://www.autotrader.co.uk/search/used ... yota/supra
Гледам, че тази розовата, която се предлага в мобилето че можело да се докара в БГ е 2650 лири цена там;)
БГ обявата http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=37ses2
Английската обява: http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p
Иначе в този диапазон има други автомобилчета с други цветове:) обяви бол...желание да има човек;)
Да,розовата именно беше втората която разгледах.Безумно ниска и подходяща за нашите пътища,условия и тн.Имам не ниска,но сравнително ниска кола и знам много добре за какво става въпрос.Съмнявам се да може да мине дори през легнал полицай.За там и за тук -доходите и критериите са различни.Все пак и моята не е избирана със ум и разум ,така че все пак може и те да си имат пътниците-не се знае.

- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
според мен си вземи една мр2 след 2000 година 140 кс на 1000 кг. е перфектен автомобил. (140 коня си е доста) , а и като караш бавно няма да харчи много, пък и е кабрио.
п.п. не сън заклет фен на марката
п.п. не сън заклет фен на марката
професионален мапер
-
Аз не бих изпускал от поглед MX-5 защото е платформа с много развитие и страхотни възможности за тунинг, както и някоя дребна и злобна Галанца например.
От Хондите у нас има доста но рядко се намира нещо хубаво направено и не е на добри пари. За сивика коментирам че при него имам някакви познания що годе.
От Хондите у нас има доста но рядко се намира нещо хубаво направено и не е на добри пари. За сивика коментирам че при него имам някакви познания що годе.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door